Cum văd arădenii, Oradea?

de |

Cum văd arădenii, Oradea?

Cum văd arădenii, Oradea? Te-ai gândit vreodată ce cred vecinii de peste Criș despre Oradea? Un răspuns sincer, l-am primit de la o elevă din clasa a XII-a, din judeţul Arad. Tânăra  Daliana Iercan a avut onoarea şi deosebita plăcere de a participa la un proiect organizat în Oradea, şi anume “ Școala de Vară: Orientare în Carieră și Gestiunea Carierei,” promoția 2017. Proiect organizat prin intermediul Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea.

Istorisirea sa, despre oraș, o descrie așa. “La finalul proiectului am discutat experienţele trăite în Oradea, am împărţit păreri legate de locaţiile în care am fost, am tras concluzii şi am ajuns la un numitor comun legat de acest oraş cu o încărcătură istorică atât de valoroasă și atât de înflorită : Oradea ne place! Şi ne place mult!

În decurs de o săptămână am avut posibilitatea de a vedea Oradea aşa cum este ea – incredibil de frumoasă. Au fost multe lucruri care ne-au uimit, cum ar fi clădirile care tronează centru vechi și priveliștile panoramice pe care le poți admira în detaliu. Totodată, oraşul este extrem de îngrijit, bine organizat, pus la punct, plin de spaţii verzi, este un oraş care te atrage ca un magnet să îi descoperi comorile.  Din punct de vedere educativ, Universitatea din Oradea ne-a demonstrat că are foarte multe de oferit, că are o varietate impresionantă de facultăţi şi specializări, dar şi de oameni foarte bine pregătiţi, gata oricând să te ajute.

Un alt lucru pe care noi l-am apreciat au fost pub-urile cu diferite tematici, mâncarea bună şi posibilităţile de distracţie din zonă. De asemenea, țin să menţionez nivelul de dezvoltare al acestui oraş un nivel înalt, care ne
tentează către o posibilă carieră.

Eu cel puţin, pot spune nu doar că Oradea mă atrage, dar orașul trezeşte în mine, de fiecare dată când îl vizitez, sentimente de dragoste şi admiraţie. Îmi trezeşte o dorinţă puternică de a mă stabili aici şi de a-mi desfăşura viaţa şi activitatea pe plaiurile sale ”, Daliana Iercan.

I-am ascultat povestea împreună. Ne bucurăm să aflăm păreri atât de frumoase despre Oradea. Tu ce impresii ai împărți cu noi, despre oraș?

Articol redactat de Daliana Iercan și Alice Cazan.

Foto sus: Claudiu Oros.