Cum a fost la Kids Fest Oradea?

de |

Cum a fost la Kids Fest Oradea?

Cum a fost la Kids Fest Oradea? Aș rezuma totul în două cuvinte- DE POVESTE. Totul mi s-a părut desprins dintr-o poveste, era și normal, festivalul a fost dedicat copiilor și mai mici, dar și mai mari.

Experiența primului festival dedicat în exclusivitate copiilor, m-a surprins în ipostaza de voluntar. Prima zi a festivalului, 1 iunie, a fost peste așteptările mele. Stabilisem că am să merg la ora 11 dimineața către Cetate, locul unde s-a organizat eveniment. Eram pătrunsă de o senzație de liniște, când deodată pășesc pe Pod, iar sub privirile mele, oamenii roiau cu miile, senzația mi s-a schimbat brusc în wow, câtă lume…și e abia dimineață! Am remarcat că festivalul va fi cu siguranță un succes garantat.

 

M-am îndreptat spre a-mi lua în primire activitățile pe care le aveam de făcut. Nu eram un simplu spectator la scenariul propus de festival, ci eram un observator al tuturor demersurilor, o persoană care vine în ajutorul semenilor cu informații.

Aglomerația făcea ca trecerea din curtea interioară spre curtea cu scenă să fie de o durată ridicată, e adevărat aveai nevoie de calm și răbdare. Pentru câteva momente am admirat și eu viața acea de copil, care a venit să se bucure de jocurile de la Kids Fest. Printre preferatele mele se numără jocurile de masă aduse la un nivel tridimensional. Desigur, copii s-au bucurat de fiecare joc, de toboganele gonflabile, de plimbările cu poneii, de atelierele de pictură, patiserie, de creație. Au avut posibilitatea de a experimenta tragerile cu pistoanele air-soft, tir cu arcul.

Programul festivalului Kids Fest Oradea, a încadrat toate variantele de distracție pentru spectatori, de la actori FamousArt care au fost pe durata tuturor zilelor în curțile Cetății, la numere de magie, la divertisment până la spectacolul impresionant cu baloane de săpun. Festivalul a fost și va rămâne o frumoasă amintire, și o dorință de a-i mai călca pragul și anul viitor.

Am stat de vorbă și cu cei mai activi voluntari ai festivalului pentru a afla și părerea lor. Unul dintre voluntari este, Otilia Carmen Ciuciu:

1. De ce ai ales să fii voluntar la Kids Fest Oradea?
“Am ales să fiu voluntar la Kids Fest Oradea, deoarece îmi place relația pe care o creez cu copii, ador să fiu în preajma lor și să mă joc cu ei. Totodată îmi place cunosc oameni noi, și doresc să capăt cât mai multă experiență în domeniul de eveniment și organizare.”

2. Ce te-a impresionat în această experiență?
“La acest festival m-a impresionat pasiunea celor care au participat la festival, adică a actorilor de la Famous Art. Chiar dacă afară erau aproximativ 30 de grade, nu au renunțat să îşi îmbrace costumele grele.”

3. În calitate de voluntar, recomanzi ca voluntariatul să fie o practică a tinerilor? De ce?
“Da, recomand ca voluntariatul ca o practică a tinerilor. Făcând voluntariat, cunoşti persoane noi, care ajung să îți fie foarte buni prieteni. Descoperi unele lucruri pe care probabil nu aflai dacă nu practicai voluntariatul. Chiar dacă voluntariatul nu este plătit, merită să îl practici, pentru că sunt foarte puțini tineri care încă îşi ocupă timpul liber pentru a ajuta alți oameni. Eu sugerez tuturor tinerilor să facă voluntariat, deoarece îi va ajuta să obțină o bursă la facultate şi pentru că îşi vor găsi un loc de muncă mult mai uşor.”

Bianca Bealcovschi, este o altă voluntară dedicată.

1. De ce ai ales să fii voluntar la Kids Fest Oradea?
“Am ales să fiu voluntar la Kids Fest Oradea , deoarece îmi place să mă implic în cât mai multe activități și să ajut persoanele din jurul meu, așa cum pot.”

2. Ce te-a impresionat în această experiență?
“M-a impresionat numărul ridicat de persoane participante la festival. De asemenea, și dedicarea voluntarilor care și-au rupt din timpul lor pentru a face ceea ce e deja parte din viața lor, și anume activitatea de voluntariat.”

3. În calitate de voluntar, recomanzi ca voluntariatul să fie o practică a tinerilor? De ce?
“Recomand ca voluntariatul să fie o practică a tinerilor , deoarece poți cunoaște noi persoane și să legi relații de prietenie , este o activitate care este bine văzuta în CV.”

 

Unele poze au fost preluate de pagina de Facebook a evenimentului.