Cu beatbox-ul în suflet: Beniamin Dumbrăvan

de |

Cu beatbox-ul în suflet: Beniamin Dumbrăvan.

Viitor boboc, Beniamin Dumbrăvan a ales să ne introducă în lumea sa, unde cea mai mare pasiune, beatbox-ul, l-a adus în lumina reflectoarelor. Mai exact, în finala de la Românii au Talent.

 1. Când a început pasiunea ta pentru beatbox?

Pasiunea mea pentru beatbox a început acum aproximativ 2 ani, mai exact în vara anului 2015.

 1. Cum ai reușit să înveți beatbox-ul?

Eu am reuşit să învăţ să fac beatbox de pe YouTube, uitându-mă la filmuleţele altor beatboxeri. Şi bineînţeles, uitându-mă la tutoriale de la beatboxerii români.

 1. Ce te-a determinat să participi la Românii au Talent?

Pe mine, lucrul care m-a determinat să iau parte la concursul Românii Au Talent a fost faptul că am fost susţinut şi încurajat foarte mult de familia mea şi de prietenii apropiaţi. Când i-am văzut pe alţii care au participat şi dacă totuşi mi-am găsit acest talent rar, am spus că a venit momentul să-mi încerc şi eu norocul, fiindcă nu am de unde să ştiu până unde pot ajunge!

 1. Te-ai simțit vreodată descurajat? Dacă da, ce anume te-a determinat să mergi înainte?

Sincer, eu niciodată, deşi am văzut concurenţi cu diferite talente uluitoare, nu m-am simţit deloc descurajat, datorită faptului că toţi cei dragi mie m-au susţinut. Acest lucru m-a motivat foarte mult şi m-a ajutat să am încredere în mine şi în ceea ce pot realiza!

 1. Povestește-ne despre experiența de la Românii au Talent. Cum ți s-au părut ceilalți concurenți? Dar Pavel, Smiley și juriul?

Pentru mine, faptul că am avut ocazia de a participa la Românii Au Talent a fost un vis împlinit, a fost ceva minunat şi foarte frumos! În tot timpul meu pe care l-am petrecut în această competiţie, am cunoscut concurenţi minunaţi, fiecare mai talentat decât celălalt în felul său! Cât despre Smiley şi Pavel, sunt nişte tipi foarte de treabă, fiind foarte amuzanţi! Uneori, ei fac tot show-ul de la Românii Au Talent! Bineînţeles, când era rândul meu să păşesc pe scena de la Românii Au Talent credeam că juriul este foarte dur, însă, când am ajuns în faţa lor, s-a dovedit chiar contrariul, în special domnul Florin Călinescu!!

 1. Care a fost momentul de maximă emoție din cadrul show-ului?

Pentru mine, momentul în care emoţiile au fost la maxim a fost atunci când domnul Florin Călinescu a apăsat pe Butonul de Aur chiar pentru momentul meu, lucru la care nu m-aş fi aşteptat vreodată în viaţa mea! A fost ceva uluitor şi de necrezut!!!

 1. Descrie-ne atmosfera din culisele de la Românii au Talent!

Pentru mine, atmosfera din culisele de la Românii Au Talent a fost minunată şi ceva de neuitat!!! Îmi aduc aminte că eu, împreună cu toţi ceilalţi concurenţi, ne aşteptam fiecare rândul nostru pe scenă!!! Toţi erau foarte, foarte emoţionaţi, unii chiar se descurajau pe ei înşişi, dar eu le-am spus la fiecare în parte că dacă au încredere în ceea ce pot realiza, momentul lor va ieşi mai bine şi mai frumos decât s-ar fi aşteptat, ca şi în cazul meu!!!

 1. Deși a declarat că sezonul acesta nu are de gând să folosească Golden Buzz, Florin Călinescu a ajuns totuși să te trimită direct în semifinală. Ce ai simțit în momentul respectiv?

Cât despre momentul meu din preselecţii, nu îmi găsesc cuvinte ca să îl descriu!!! În momentul în care l-am văzut CHIAR pe domnul Florin Călinescu că s-a ridicat şi, spre mirarea mea, mi-a apăsat Golden Buzz-ul, eu m-am simţit euforic, am crezut că visez, chiar nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva, chiar din partea lui!!! Pentru mine, a fost ceva WOW, ceva neaşteptat! În momentul acela, eu m-am simţit special, deoarece da, a afirmat faptul că el, în sezonul acesta, nu va apăsa Golden Buzz-ul pentru nimeni…Şi totuşi, mi l-a oferit chiar mie?! M-aş fi aşteptat să-l ofere la un alt concurent care are un talent mai diferit…

Deşi foarte mulţi dintre prietenii mei şi cei dragi mie mă încurajau cu faptul că sigur voi ajunge foarte departe, dar chiar la aşa ceva, la Golden Buzz, nu m-aş fi aşteptat vreodată…Sincer, mă mai aşteptam la 4 de DA, dar asta, pentru mine, a fost ceva INCREDIBIL!!! Eu mi l-am imaginat pe Florin Călinescu ca fiind un jurat foarte dur şi exigent. Eh, asta observam eu când mă uitam la emisiune cu familia mea la mine acasă. S-a dovedit că nu este chiar aşa. Gestul său a fost neaştepat. M-am simţit foarte special în momentul respectiv!

 1. Dacă ai fi fost printre spectatori, pe cine ai fi votat?

Eu, dacă m-aş fi aflat printre spectatori, sincer, i-aş fi votat pe toţi concurenţii. Cum spuneam în rândurile de mai sus, fiecare concurent a fost foarte talentat şi incredibil în felul său!

 1. Ce crezi că s-a schimbat după experiența de la Românii au Talent?

După experienţa mea mare de la Românii Au Talent, viaţa mi s-a schimbat foarte mult, foarte mulţi oameni recunoscându-mă pe stradă! Până astăzi, am oferit o grămadă mare de autografe. Iar aceste lucruri mă fac să mă simt foarte special şi foarte apreciat!

 1. Dacă ai putea schimba un singur lucru la Românii au Talent, care ar fi acela?

Lucrul pe care l-aş schimba la Românii Au Talent ar fi ca toţi concurenţii să aibă un loc în Marea Finală şi să nu fie vreun concurent refuzat!

 1. Cine te-a susținut cel mai mult?

Pe tot parcursul concursului Românii Au Talent, cel mai mult m-a susţinut familia mea, care mereu m-a motivat şi m-a încurajat să merg tot mai departe, în special mama mea. Dar, pe lângă familia mea dragă, am fost foarte susţinut şi motivat mai ales de doamna mea dirigintă, de colegii mei dragi şi de absolut toţi profesorii din Școala Gimnazială nr.11. Eu vreau să le mulţumesc din tot sufletul meu deoarece, datorită lor, am ajuns unde am ajuns şi sunt copilul de astăzi! Recunosc faptul că, dacă ei n-ar fi existat în viaţa mea, nu aş fi ajuns niciodată chiar atât de departe!

 1. Ce planuri de viitor ai?

Planul meu de viitor este de a duce beatbox-ul la un alt nivel în ţara noastră ,dar asta nu înseamnă că mă las de tot de învăţat! Aşa cum producătorii concursului faimos Românii Au Talent mi-au recomandat…să practic în continuare pasiunea mea pe care o am şi să nu mă las niciodată, dar să nu cumva să părăsesc studiile…

“E important să-ţi întreţii acest talent minunat, dar gândeşte-te şi la viitorul tău!”

 1. Recent, ai terminat clasa a opta și ai susținut examenul de Evaluare Națională. Cum ai reușit să îți împarți timpul între învățat și repetițiile pentru emisiune?

Pentru mine, Evaluarea Naţională şi mai ales clasa a opta, nu au fost deloc o piedică pentru a repeta din greu şi pentru competiţie! Îmi găseam mereu un timp ideal şi pentru beatbox, dar şi pentru studii şi învăţătură. Dacă faci ceva din toată inima ta, vei avea întotdeauna timp.

 1. Cum îți petreci timpul liber? Ce alte hobby-uri mai ai, în afară de beatbox?

Bineînţeles, pe lângă beatbox, mai am şi alte hobby-uri! Când am timp liber, ies pe afară cu prietenii mei, merg la un baschet cu verişorul meu şi merg să o vizitez pe bunica mea. Acolo am şi un căţel cu care mă joc mult!

 1. Cum este privit la momentul actual beatbox-ul la noi în țară?

La momentul actual, beatbox-ul, la noi în ţară, este privit, din păcate, de majoritatea, ca fiind ceva făcut doar de plictiseală! Bineînţeles, nu pot minţi…mai sunt foarte mulţi beatboxeri care practică încă această ARTĂ. Da, multă lume crede că e doar de plictiseală, dar şi beatbox-ul, într-adevăr, este o artă, ca şi pictatul, dansul sau cântatul! La fel şi beatbox-ul face parte din categoria talentelor rare, deoarece nu multă lume poate face aşa ceva. Deci trebuie să profităm de acest fapt şi să ducem beatbox-ul la un alt nivel în ţara noastră!

 1. Când ai timp să practici beatbox-ul?

Sincer, eu, oricât de ocupat aş fi de cele mai multe ori, mereu, mereu îmi voi face un timp să pot practica marea mea pasiune. Orice ar fi, eu nu mă voi lăsa de beatbox niciodată!

 1. După părerea ta, care este cel mai important lucru pentru a face performanță?

Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru dintre toate pentru a face performanţă este să îi ai în jurul tău pe toţi cei dragi ţie care mereu te vor susţine şi te vor încuraja la maxim! Oricât de departe ai ajunge în viaţa asta, să nu uiţi niciodată de unde ai plecat! Şi, bineînţeles, foarte important este să ai mereu încredere în tine şi în ceea ce poţi realiza…Iar, dacă tu pe toate acestea le ai îndeplinite, vei ajunge mai departe decât te-ai fi aşteptat vreodată!

 1. Ai vreun mesaj pentru cititorii noștri?

Poţi face orice în viaţa asta, numai să ai mereu încredere în tine şi în ceea ce poţi fi! Cel mai important, să nu uiţi niciodată de cei care ţi-au fost mereu alături, mai ales când ţi-a mers mai greu! Să fiţi mereu cu zâmbetul pe faţă. Şi orice fel de obstacole veţi întâlni în viaţa voastră, să nu fiţi niciodată descurajaţi de absolut nimic. Să urcaţi în continuare muntele şi să fiţi curajoşi întotdeauna. Astfel veţi ajunge mai departe decât v-aţi fi aşteptat vreodată!

Pentru a fi la curent cu activitatea sa, vă invităm să îl urmăriți pe Beni pe pagina lui de Facebook https://www.facebook.com/dumbravan.beni?fref=ts.

Îți urăm mult succes pe viitor, și sperăm să reușești să duci beatbox-ul la alt nivel, așa cum ți-ai propus!