Concurs de fotografie

de |

Concurs de fotografie

Orădenii pasionați de fotografie au șansa de a-și arăta viziunea și talentul fotografic în cadrul concursului de artă fotografică intitulat „Evreii din Oradea”.

Organizat de Asociația Internațională “Euro Foto Art”, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Oradea și Fundația pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Județul Bihor, concursul se adresează atât fotografilor profesioniști cât și celor amatori. Fiecare dintre participant se poate înscrie cu cinci imagini color sau monocolor, în format JPG, la dimensiunea de 2000 x 3000 pixeli, iar mărimea fișierului trebuie să depășească 1Mb.

Cei care doresc să participle sunt rugați să trimită lucrările prin email pe adresa [email protected] , sau prin transfer folosind sistemul wetransfer. Pentru a nu exista dubii în ce privește alegerea câștigătorilor, fiecare fotografie va avea un cod/ denumire fişier, ce va corespunde în borderou cu titlul lucrării. Codificarea imaginilor, se va face astfel: prima literă a titlului va reprezenta o combinație de 4 litere (la alegerea autorului), ultima cifră va reprezenta numărul de ordine al imaginii înscrise în secţiune. Combinații de litere asemănătoare cu numele participanților sunt interzise, codul fişierului va fi realizat astfel: ex.: DXBY-1, care va însemna că lucrarea este realizată de autorul imaginii şi că aceasta este prima imagine. Componentele codificării vor fi despărţite de simbolul – (minus).

Juriul care are sarcina de a selecționa fotografiile codate este format din Ștefan Tóth, membru AFIAP și președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art„, dr. Ramona Novicov, critic de artă și Andrei Seidler, directorul Centrului Comunitar Evreiesc Oradea. Termenul de primire a imaginilor este de 9 septembrie 2018, iar jurizarea va avea loc în perioada 15 – 16 septembrie. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 18 septembrie 2018, iar expoziția va avea loc în luna octombrie. Premiile expoziției vor consta în medaliile de aur, argint și bronz „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” , respectiv 6 plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”.

Pentru participare, fiecare autor v-a achitat taxa de participare (45 lei), iar pentru înștiințarea despre rezultatul jurizării, precum și data și ora versinajului, aceștia vor fi contactați prin email. Informații suplimenatre se pot obține prin e-mail ([email protected]) sau la numărul de telefon 0741/212111.