Community Night: A fost lansată platforma tesustin.ro

de |

Community Night: A fost lansată platforma tesustin.ro

Vineri, 15.09.2017, începând cu ora 18:30, cafeneanua R&R, de la Cetate, a găzduit lansarea platformei de crowdfunding tesustin.ro. Au vorbit Duma Andrei, CEO tesustin.ro și Lukacs Mark, PR & Marketing Manager R&R Group, președinte fondator Asociația Good Life Performers.

În ultimii ani, crowdfundingul a devenit o metodă din ce în ce mai practicată de a duce niște proiecte la îndeplinire, cel puțin în unele țări. Din păcate, în România, la ora actuală, noțiunea de crowdfunding nu este atât de cunoscută. Așa că, Andrei Duma, un tânăr ambițios, a hotărât că e timpul pentru o schimbare.

Ideea de a lansa o platformă de crowdfunding autohtonă i-a venit în urmă cu câțiva ani, când a văzut că în Marea Britanie, tinerii au șansa de a-și finanța studiile. Proiectul lui Andrei a început să fie gândit, iar mai apoi, a câştigat o rundă de finanţare în valore de 50,000 € din partea fondului structural European.

În cadrul evenimentului, am avut parte de discurs și sesiune de întrebări, concert live oferit de Art Group și prezentarea primelor proiecte ce vor apărea pe platformă: Oradea Book Festival – propus de R&R Group, un eveniment autentic orădean, și Music for excellence – propus de Art Group, care au dat culoare serii, prin concertul lor deosebit.

Am făcut cunoștință cu noțiunea de crowdfunding, sau multifinanțarea, care ne este încă străină unora. Este un concept destul de simplu: îți prezinți ideea pe platformă, astfel încât să îi convingi pe oameni că proiectul tău merită realizat, iar aceștia aleg să doneze. Astfel, tinerii ambițioși, sunt încurajați și au șansa de a-și realiza visurile, cu ajutorul comunității.

Vă invităm să accesați platforma http://www.tesustin.ro/, pentru a fi la curent cu noutățile sau chiar pentru a le crea!