Curajul de a fi văzuți!

de |

Curajul de a fi văzuți!

Se poate observa din ce în ce mai mult un fenomen în rândul orădenilor, și anume, curajul de recunoaște că sunt orădeni.

Dacă în trecut a fi orădean însemna a fi locuitorul unui oraș mic de la marginea țării, fapt care a dus la dezvoltarea unui complex de inferioritate, investițiile majore au refăcut imaginea orașului și a orădenilor. Acum, când rostești cuvântul Oradea, sau menționezi că ești orădean într-un alt oraș din România, cei din jur au diferite păreri. Unii sunt interesați de tot ce reprezintă orașul, alți se întreabă cum de s-a ajung la acest nivel apreciat de mulți, dar cei mai mulți își exprimă dorința de a vizita Oradea.

Cu siguranță mai există și părți nu tocmai plăcute, dar dorința de mai bine reușește să se implementeze în rutina fiecăruia. Acum curățenia este păstrată cu o mai mare strictețe, locuitorii sunt mai responsabili și nu așteaptă ca autoritatea să face ceva, ci fac chiar ei. Deja, lucrurile încep să intre în normalitatea care ar trebui să domnească peste tot și toate, iar acest aspect a reușit să propulseze orașul în topul celor mai frumoase și eficiente orașe.

Articol realizat de Sebastian Ferchi

Fotografie reprezentativă: Claudiu Oros