Fie că sunteţi iubitori de muzică, festivaluri, natură sau plimbări lungi, județul Bihor vă oferă și anul acesta, de 1 mai, oportunitatea de a vă bucura și de a vă delecta cu ceea ce vă place.
În perioada 29 aprilie – 1 mai, Șuncuiuș Festival renaște după o pauză de 3 ani! Festivalul va avea loc la peștera Unguru Mare. Intrarea se face pe bază de bilete. Acestea pot fi achiziționate la fața locului, la prețul de 10 euro (45 de lei) și vor fi valabile pe toată durata festivalului. Printre invitați se numără Macanache, Mystic State (U.K.), Homemade Weapons (U.S.A.), DJ Sauce și mulți alții. Numărul locurilor de camping în perimetrul festivalului este limitat, așa că vă recomandăm să ajungeți din timp.
Pentru bihorenii iubitori de natură, Parcul Natural Apuseni ar putea deveni locul ideal pentru a petrece ziua de 1 mai. Acesta atrage turiștii printr-o gamă largă de activități. Un exemplu în acest sens este reprezentat de drumeții, în prezent existând 35 de trasee marcate pentru turiști. Alt punct de atracție pentru turiști este reprezentat de peșteri. Dintre acestea enumerăm: Peștera Urșilor, Ghețarul de la Peștera Focul Viu, Peștera Coliboaia, Peștera Ghețarul de la Scărișoara ș.a.m.d. Altă atracție a Parcului Natural Apuseni este Complexul carstic Cetățile Ponorului, considerat a fi cel mai grandios fenomen carsitic din țară, și totodată, una dintre cele șapte minuni naturale ale României. Acesta prezintă trei circuri mari de stâncă, numite și doline, aflate într-o depresiune împădurită, adâncă de 300 m.
Orădenilor care preferă să își petreacă timpul ceva mai aproape de oraș, dar totuși să uite de mediul citadin, le recomandăm cu căldură Băile Felix. Fie că doriți să faceți doar o plimbare sau să vă bucurați de ștrandurile interioare, stațiunea vă poate oferi relaxarea cuvenită zilei de 1 mai.
Nu departe de Băile 1 Mai și Băile Felix, turiștii pot descoperi Avenul Betfia sau Huda Bradii, numit de localnici și Craterul de la Betfia. Avenul se află la aproximativ 15 km de Oradea, în Betfia, după cum îi spune și numele, pe Dealul Șomleului. Prezintă două intrări, deschise prin dinamitare, prima datând din 1898, iar a doua din 1957.
Vă invităm să vă bucurați de clipele de liniște oferite de punctele turistice ale Bihorului!