Ce poți face în weekendul 4 – 6 noiembrie 2016?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 4 – 6 noiembrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 4 – 6 noiembrie?

Concurs de fotografie: Economie și Turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Expoziție: Regele Mihai I

Astăzi, 25 octombrie 2016, Regele Mihai I al României împlinește onorabila vârstă de 95 de ani. Cu această ocazie, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește expozițita „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

„Expoziția a fost realizată de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, curatorii acesteia fiind Oana Demetriade, Mihai Demetriade şi Mădălin Hodor, cercetători în cadrul acestei instituţii. Partener în realizarea expoziţiei este Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Filiala Bihor. Evenimentul vine să aducă în spațiul public imagini cu documentele din dosarul de urmărire al Regelui Mihai I, pe parcursul celor patru decenii de exil” – sursă text AICI.

Sunt expuse douăzeci de panouri: copilărie, tinerețe, momentele cheie din viața sa, în exil, imagini „inedite și în premieră cu sau despre Regele Mihai”…

Doritorii vor putea vizita expoziția de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (corpul A, parter). Expoziția va rămâne în muzeu până în data de 8 noiembrie 2016.

Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității

Atelierele feminității la Suppa Bar

În perioada 2 noiembrie – 7 decembrie vor avea loc patru ateliere dedicate feminității, la Suppa Bar.

Frumusețea și sacralitatea tradiției românești, pregătite pentru a te însoți în călătoria (re)descoperirii propriei tale feminități. Frământăm aluat și subiecte fierbinți. Împletim cosițe și tehnici de coaching. Pregătim cozonac și arhetipuri feminine. Toate cu scopul de a te aduce mai aproape de …tine. De bucuria că ești femeie.

CÂND?
2 Noiembrie, 18:30 – 20:00
15 Noiembrie,18:30 – 20:00
29 Noiembrie,18:30 – 20:00
7 Decembrie, 18:30 – 20:00…

Atelierele feminității la Suppa Bar

Conferință: În urma mea

Vineri și sâmbătă, 4 – 5 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui conferința: În urma mea.

„Viața de credință implică din partea noastră o maturitate aparte menită să ne ajute în a construi un exemplu demn de urmat. Vrem să putem spune cu îndrăzneala tipică apostolului Pavel: „Călcați pe urmele mele căci și eu calc pe urmele lui Isus”. Noi luăm în serios această provocare de creștere spirituală și vrem să te invităm și pe tine să ni te alături prin participarea la conferința În Urma Mea timp de două zile”.

Înscrierile se pot face la acest link: CLICK AICI.

Costul unui bilet este de 20 RON.

Conferință: În urma mea

Concert: Luna Amară

În data de 4 noiembrie 2016, de la ora 20:00, trupa Luna Amară va concerta din nou la Oradea, de data aceasta în Urban Place.

Dar, înainte ca evenimentul să aibă loc, vă propunem să parcurgem interviul oferit de Luna Amară prin intermediul căruia, cu siguranță, vom ajunge mai  aproape… de ceea ce înseamnă această trupă. Vezi interviul apăsând AICI.

În deschidere va cânta trupa orădeană HIGH.

Biletele s-au pus în vânzare la bar, în Urban Place. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru elevi și / sau studenți. Eveniment organizat de LB Shows.

Luna Amară

Colectare DEEE

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, va avea loc din nou o acțiune de colectarea a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

În municipiul Oradea, punctele de colectare fixe stabilite de Primăria municipiului Oradea sunt:

1. Cartierul Rogerius – zona Parcare Spital Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu”;

2. Cartierul Rogerius – zona str. Sovata, în dreptul Punctului Termic 109;

3. Cartierul Ioşia – zona str. Oneştilor, parcare supermarket Penny;

4. Cartierul Nufărul – zona ultimei staţii de tramvai;

5. Calea Clujului – zona Staţionar 3 – Obstetrică-Ginecologie Oradea.

*Containerele vor fi disponibile sâmbătă, 5 noiembrie 2016, între orele 08:00 – 18:00…

Colectare DEEE din nou

Parenting – între libertate și asumare

În perioada 5 – 9 noiembrie va avea loc conferința Parenting – între libertate și asumare, eveniment organizat de Centrul Internațional Alfred Adler.

Oradea, Timișoara, Arad, Cluj, Bistrița, Satu Mare, Baia Mare, Sălaj, Târgu Mureș? Părinte, bunic, educator (învățător, profesor), trainer, psiholog, coach? Interesat să răspunzi la unele din întrebările de mai jos?

  • De unde știu că ceea ce fac eu cu și pentru copilul meu este bine cu adevărat pentru el/ea?
  • Cum îl pot proteja pe copilul meu de influențele negative exterioare familiei?
  • De ce nu vrea sa învețe și cum pot să-l fac să descopere motivația de a învăța?
  • Când „a-i dărui” e prea mult și când e prea puțin?
  • De ce are nevoie copilul meu cu adevărat ca să crească sănătos mental și emoțional și să fie fericit?
  • În ce măsură pot să am încredere în ceea ce spune/simte copilul?…

Parenting - între libertate și asumare

Târg de muzică: What WAS music

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, în intervalul orar 13:00 – 17:30, Moszkva Cafe va găzdui un eveniment special: Târgul de Muzică – What WAS music.

La târgul de muzică „îți poti aduce și tu materialele muzicale, indiferent de suport (vinil, casete, casete VHS, benzi de magnetofon, cd-uri) pentru vânzare. Ce trebuie să știi și să faci? Numărul de mese este limitat la 16, un comerciant poate avea maxim 3 mese. Prețul/masă este de 10 lei” – sursă text AICI.

Cafeneaua se va deschide la ora 12:30 pentru aranjarea sălii/meselor comercianților. Înscrierea comercianților se va face exclusiv prin e-mail, la adresa: [email protected], pe principiul primul venit, primul servit. Numărul de ordine al meselor va respecta lista înscrierilor.

Târgul de muzică: What WAS music

Festival de teatru: O zi de vară

Festivalul de teatru de la Era Park Oradea, cu intrare liberă, continuă. Astfel, sâmbăta aceasta se va juca spectacolul O zi de vară de Slawomir Mrozek.

O zi de vară este „o piesă în două personaje, o comedie de substanță care aduce pe scenă două tipologii ale societăţii actuale. Doi bărbaţi aflaţi în pragul sinuciderii învață împreună să se bucure de misterul existenței. Un text fenomenal al marelui dramaturg polonez Slawomir Mrozek, un text care împletește într-un mod captivant comicul cu tragicul” – sursă text AICI.

Regia: Ofelia POPII
Distribuţia: Ciprian Scurtea, Constantin Podu
Durata: 1h 10 min

Festival de teatru: O zi de vară

Concert: The Nightlosers

Concert live NIGHTLOSERS la Oradea, la Urban Place! Vino să-ți iei porția de blues autentic american combinat cu elemente de folclor românesc sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 20:00

NIGHTLOSERS este o trupă înființată în 1994, cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă…

Concert Nightlosers în Urban Place

Spectacol de teatru: Omuleț

Duminică, 6 noiembrie 2016, ora 11:00, va avea loc spectacolul de teatru pentru cei mai mici spectatori, Omuleț de Petro Ionescu, în regia Deliei Gavlițchi.

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie…

Omuleț - trupa Arcadia Oradea

Curs de masaj cu bețe de bambus

Bambusul reprezintă pentru asiatici o plantă excepțională ce stimulează fericirea, sănătatea, liniștea și alinarea. Masajul cu bambus este mai profund decât un masaj tradițional și se realizează cu ajutorul tijelor de bambus de diferite dimensiuni. Acest masaj produce senzații variate ce nu pot fi înlocuite de nici o altă terapie, având o textură și o duritate diferită, producând un efect specific asupra corpului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, energizant și detoxifiant.

Cum funcționeaza? Bețele de bambus sunt special netezite și au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor părți ale corpului. Acest tip de masaj se poate aplica pe tot corpul ori pe anumite segmente ale corpului (lombar, toracal, la nivelul tălpilor, la nivelul membrelor superioare sau inferioare), foarte apreciat fiind masajul facial cu bețe de bambus.

Beneficiile masajului cu bețele de bambus:..

Curs: masaj cu bețe de bambus

Curs: Contabilitate PFA

În perioada 6 – 11 noiembrie 2016, va avea loc cursul de Contabilitate PFA, la sediul Profesional Academy.

Pentru acest curs nu sunt necesare noțiuni preliminare de contabilitate. Cursul este destinat persoanelor care doresc să țină evidența contabilă pentru II (întreprinderi individuale), PFA (persoane fizice autorizate) și profesii libere (avocați, notari, medici, arhitecți, experți, psihologi, mediatori, practicieni în insolvență etc) sau persoanele fizice autorizate care doresc să-și organizeze singure evidența contabilă și tratează sistemul contabil în partida simplă, constituirea declarațiilor fiscale precum și utilizarea unui soft specific de contabilitate.

Perioada desfășurare a seminarului: 30 ore ( 2 săptămâni)

*Perioada de desfășurare se va stabili în funcție de numărul participanților înscriși…

Curs: Contabilitate PFA

Supercomedia Tanța și Costel

Dacă în Urban Place e weekendul comediei, atunci să râdem cu Tanța și Costel!

Duminică,6 noiembrie de la ora 20:00, Teatrul Artemotion vă așteaptă în Urban Place la o nouă reprezentație a spectacolului Tanța și Costel, o comedie excepțională cu Mirela Lupu și Petre Ghimbășan.

Iată ce scrie unul dintre spectatorii care a văzut acest spectacol:

„Piesa de teatru TANȚA ȘI COSTEL, bazată pe-un text de Ion Băieşu, scris în plin comunism când sketch-urile acestea erau foarte reuşite, asta dacă e să punem la socoteală nivelul intelectualilor din era respectivă, comedia a reuşit să-nvie după ani de uitare graţie interpretării lui Petre Ghimbăşan şi Mirelei Niţă-Lupu…

Supercomedia Tanța și Costel

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.