de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 3 – 5 martie 2017.

Tu ce faci în weekendul 3 – 5 martie?

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor

În perioada 25 februarie – 8 martie 2017, va avea loc campania Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor, la Saloanele de Carte R&R.

Ce înseamnă această campanie numită sugestiv Cărțișor? „La Saloanele de carte R&R ți-am pregătit o selecție de titluri cu prețuri cuprinse între 3 lei și 30 lei, pe care le-am dichisit cu tradiționalul șnur roșu și alb și le-am atașat câte o mini felicitare pe care poți scrie un gând special!” – sursă text AICI

Cărțișor - dăruiește celor dragi o carte-mărțișor - Oradea

Curs: Filosofie aplicată

Vineri, 3 martie, ora 19:00, va avea loc un curs de Filosofie Aplicată la Asociația Culturală „Noua Acropolă”.

Iată câteva informații despre acest curs de Filosofie Aplicată…

„Valoarea filosofiei pusă în practică este aceea care ne determină să ne confruntăm cu propria conștiință și ne îndeamnă la o sănătoasă transformare interioară înainte de a cere ceva de la alții. Dacă am decide să fim buni și generoși cei dintâi și am trece la fapte chiar dacă alții nu fac la fel, dacă am fi fericiți cu o conștiință împăcată, dacă ne-am gândi înainte la alții și apoi la confortul propriu, dacă am acționa astfel cu autentică libertate, atunci lumea s-ar schimba în bine. Această căutare a sensului se sprijină în direcția propusă de Noua Acropolă, pe un program de formare ce oferă elevului o dublă abordare: teoretică și practică”.

Curs de Filosofie Aplicată - Oradea

Disco Party with DJ Rob

Vineri, 3 martie 2017, în intervalul orar 20:00 și 04:00, va avea loc un disco party alături de DJ Rob, în Bodega!

Vezi și pagina de facebook a evenimentului apăsând AICI.

DISCO PARTY with DJ Rob - Oradea

Maraton: Boardgames la Salonul de carte din Cetate

Ne așteaptă două zile presărate cu boardgames la Salonul de carte R&R din Cetatea Oradea!

Zilele de 4 și 5 martie, sâmbătă și duminică, ne vor întâmpina cu un „maraton de jocuri de societate, cu prezentări de jocuri de societate alături de invitați speciali, experți în materie de jocuri de strategie și perspicacitate, concursuri cu premii valoroase pentru participanți în jocuri și cărți”. Da, este vorba de un concurs! Acesta se va desfășura pe trei categorii: familii, copii, echipe de adulți

Două zile de boardgames la saloanul de carte din cetate - Oradea

Show de improvizație: Impro Patzan Show

Sâmbătă, 4 martie, ora 19:00, va avea loc un nou eveniment marca Impro Patzan Show.

„Un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain spectacol e ăla de la care ai lipsit” – sursă text AICI.

Patzanii: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi și Eugen Neag

Suport artist: 20 lei

Partener: Kosher art wine coffee jazz

Show de improvizație: Impro Patzan Show - Oradea

Concert: Bosquito

Sâmbătă, 4 martie 2017, începând cu ora 21:00, Bosquito va concerta la Bistro Blues Caffe.

Pentru mai multe informații intrați pe pagina de facebook a evenimentului, iar pentru rezervări sunați la unul dintre următoarele numere de telefon: 0748 228 822 sau 0722 390 091. Locul de desfășurare a evenimentului, Bistro Blues Caffe, este situat în Piața 1 Decembrie, numărul 12.

Concert: Bosquito - Oradea

StartUP Day, ediția I

Duminică, 5 martie, va avea loc StartUP Day, la Salonul de Carte R&R din Cetatea Oradea, începând cu ora 11:10.

„StartUp Day este un eveniment marca EA-The Entrepreneurship Academy, prin care aducem faţă în faţă antreprenori de succes din Oradea şi tineri interesaţi de antreprenoriat şi business. Tinerii de liceu şi studenţii au la dispoziţie o zi în care pot vizita cele mai apreciate business-uri din oraşul lor ca, mai apoi, să participe la un workshop de antreprenoriat alături de echipa EA-The Entrepreneurship Academy” – sursă text AICI.

Program

  • 11:20 – 11:30 Întâlnire la Saloanele de carte R&R (Cetate Oradea)

  • 11:30 – 12:10 Discuţie cu Otniel Veres- Co-founder & General Director la Ratio et Revelatio Publishing şi Saloanele de carte R&R…

StartUP Day, ediția I - Oradea

Atelier de creație LEGO

La Era Park Oradea va avea loc un Atelier de creație LEGO, în data de 5 martie, în intervalul orar 16:00 – 20:00.

„Începând cu acest sfârșit de săptămână, ERA Park se trasformă într-un mini oraș Lego! Centrul comercial dă startul unui nou tip de activitate pentru copii: atelierele, menite să stimuleze imaginația și creativitatea acestora” – sursă text AICI.

 Acest prim atelier se va desfășura sub cupola centrului comercial. Vor fi puse la dispoziție peste 4000 de piese originale.
*Atelierul se adresează copiilor care au vârsta de peste 4 ani. Copiii vor fi supravegheați de animatori…
Atelier de creație LEGO - Oradea

Duminică, 5 martie 2017, începând cu ora 17:00, cei mici vor crea felicitări la gelateria Bianco Milano!

„Cele mai colorate felicitări se vor face la noi în gelaterie! Dragilor, vă așteptăm duminică la un atelier creativ alături de draga noastră Toppolina!” – sursă text AICI.

Intrarea este liberă! Însă pentru o mai bună organizare, sunteți rugați să completați formularul de mai jos deoarece locurile sunt limitate (maxim 20). De asemenea, confirmarea trebuie făcută înainte cu maxim 24 de ore de la înscriere.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE: https://biancomilano.typeform.com/to/Td9A7x

Atelier de creat felicitări - Oradea

Concurs: LEOscar

Clubul LEO Black Eagle Oradea organizează evenimentul LEOscar, în data de 5 martie, începând cu ora 18:00, la Moszkva Cafe.

Înscrie-te în concursul LEOscar dacă… „ești pasionat de filme, ești nerăbdător să afli ce filme vor câștiga un Oscar anul acesta și îți plac concursurile de cultură generală? Dacă da, adună-ţi echipa și intră în concurs pentru a stabili campionii. Pentru ca acest quiz să fie cât mai variat, vă punem la dispoziție 30 de întrebări în care vă vom testa cunoștințele în materie de filme și încă 10 întrebări de cultură generală!” – sursă text AICI.

Câștigătorii, mai exact cei care vor ieși pe primul loc, vor fi recompensați cu suma de 120 lei.

Înscrierile se fac prin sms la 0742 002 298. În mesaj menționează numele tău şi al coechipierilor tăi!…

Concurs: LEOscar - Oradea

Supercomedie: Ca la noi la nimenea

Duminică, 5 martie, ora 19:00, se va juca spectacolul Ca la noi la nimenea!, în Urban Place, un stand-up comedy realizat după cupletele lui Constantin Tănase, cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai.

„Spectacolul „Ca la noi… la nimenea!”, în organizarea trupei orădene ArtEmotion, în care actorul Sebastian Lupu îl readuce aproape întocmai la viaţă pe Constantin Tănase, mi-a prilejuit o binevenită și foarte plăcută scufundare în acest paradox. Nu e de mirare, astfel, că acest spectacol cu oarecare vechime deja în orașul de pe malul Crișului Repede continuă să umple sălile pub-urilor unde este prezentat. Eu l-am văzut în incinta proaspăt renovată a Crown Pub-ului, local aflat la parterul Hotelului Astoria, restaurat și el, o superbă clădire ridicată în 1902 de arhitectul Ferenc Sztarill, același care a proiectat și Palatul Vulturul Negru. Locul, cu arhitectura și trecutul său, a venit în întâmpinarea jocului inspirat al lui Sebastian Lupu, aducând astfel, deloc paradoxal, trecutul în prezent. Căci numai despre un salt în trecut nu poate fi vorba în cazul acestui show…

Supercomedie: Ca la noi la nimenea

Teatru: Isabela, trei caravele și un mare mincinos

Spectacolul Isabela, trei caravele și un mare mincinos de Dario Fo, în regia lui Eugen Gyemant va avea loc duminică, 5 martie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Piesa este scrisă de un artist complet: scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, compozitor, actor și regizor italian, Dario Fo (n. 24 martie 1926, Sangiano, Italia – d. 13 octombrie 2016, Milano) a fost laureat în anul 1997 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Cu toate că textele dramatice de satiră politică și socială i-au adus faimă, umorul subversiv care îl caracterizează i-a creat deseori probleme, artistul fiind nevoit să se confrunte cu cenzura, amenințările cu moartea, interdicții și critica Bisericii Catolice. Una dintre operele care au provocat controverse este piesa de teatru Isabela, trei caravele și un mare mincinos, scrisă de Dario Fo în 1963 și montată pentru prima dată în același an, de către autorul ei, la Teatrul Odeon din Milano. Bazată pe structura „teatru în teatru”, acțiunea piesei gravitează în jurul unei personalități istorice arhicunocute: Cristofor Columb, aflat sub ascendentul parodiei…

Premiera de la teatru: Isabela, trei caravele şi un mare mincinos

Vă dorim un weekend reușit!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Adam Freundlich.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]