de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 24 – 26 februarie 2017.

Tu ce faci în weekendul 24 – 26 februarie?

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Dragostea nu are pereche

În perioada 11 – 25 februarie 2017, la Centrul Comercial Aushopping Oradea dragostea nu are pereche. Drept urmare, s-au pregătit numeroase „surprize comunității, zile pline de emoţii și bucurii pentru a celebra dragostea, în luna celor doi patroni ai iubirii, Sf. Valentin și Dragobete”.

Miercurea cuplurile pot să-și facă „Testul sufletelor pereche ”, iar cele care au cel mai mare scor al compatibilităţii sunt premiate cu cadourile iubirii de către Happy Team.

În zilele de sâmbătă, sufletele pereche se distrează şi se fotografiază împreună, în cadrul unui decor special dedicat iubirii pline de culoare şi bucurie. În tot acest timp vom măsura anii de iubire ai cuplurilor, iar la final vom aduna câți ani de iubire există în comunitatea noastră…

Spectacol Științific: A, B, C, D, Eclipsele

Eclipsele și anotimpurile pot fi explicate și înțelese într-un mod cât se poate de atractiv atunci când vizităm un planetariu mobil.

Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea. Acesta va fi prezent din nou la Casa de Cultură Oradea, în perioada 20 – 24 feburarie 2017, ocazie perfectă pentru ca eclipsele și anotimpurile să fie înțelese așa cum se cuvine.

„Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri”…

Curs gratuit: Inteligența Emoțională în Relații

Vineri, 24 februarie, în intervalul orar 18:00 – 20:00, Adrian Vîntu va susține un nou curs gratuit, și anume: Inteligența emoțională în relații.

„O viată de succes se bazează pe relații excelente. Înainte ca ele să ajungă excelente, trebuiesc înțelese. De aceea subiectele cu cărțile pe masă vor fi tiparele de relații în familie, job, dar și cele romantice” – sursă text AICI.

În cadrul cursului se vor răspunde la întrebări precum:

 • Care este numitorul comun al lucrurilor ce ne aduc fericire?
 • Cine sunt cei care ne distrug creativitatea?
 • Ce au încercat cei care ne-au crescut să facă și ce au reușit?
 • Care sunt modele de comunicare valoroasă cu partenerul?
 • Cum va arăta viața ta în 10, 20, 30 de ani?
 • Mai sunt încă în război femeile cu bărbații?

Atelier Inteligența Emoțională în relații cu Adrian Vîntu

Dinsubsol invites Dubsons

Vineri, 24 februarie 2017, va avea loc o petrecere într-o locație nouă, B Club, iar invitații speciali vor fi Dubsons.

„Dragobetele din acest an le sarbatorim cu invitatii nostri Dubsons intr-o locatie noua, acompaniata de un system audio VOID. In deschiderea evenimentului, o vom avea pe Diana Elena Moț (Igmatik), artista care iși va lansa noua colecție vestimentară (dark fashion) pentru bărbați – Primăvară/Vară 2017 ( SS17). Restul e de prisos!” – sursă text AICI.

Detalii eveniment…

 • Support:
  • presale – 15 RON
  • entrance – 20 RON 30 RON
 • Locație: BClub (strada Vasile Alecsandri, numărul 19)

Dinsubsol invites Dubsons - Oradea

Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor

În perioada 25 februarie – 8 martie 2017, va avea loc campania Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor, la Saloanele de Carte R&R.

Ce înseamnă această campanie numită sugestiv Cărțișor? „La Saloanele de carte R&R ți-am pregătit o selecție de titluri cu prețuri cuprinse între 3 lei și 30 lei, pe care le-am dichisit cu tradiționalul șnur roșu și alb și le-am atașat câte o mini felicitare pe care poți scrie un gând special!” – sursă text AICI

Cărțișor - dăruiește celor dragi o carte-mărțișor - Oradea

Ziua porților deschise la Joyful Learning

Sâmbătă, 25 februarie 2017, în intervalul orar 10:00 – 13:00, va avea loc Ziua porților deschise la Joyful Learning.

„Ziua Porților deschise la Joyful Learning are menirea de a ne aduce într-un loc pe toți cei care suntem dornici de schimbare valoroasă în educație. Vom împărtăși idei frumoase despre copii, despre creștere și dezvoltare armonioasă, vom povesti despre diferite școli de pedagogie din lume și cum putem îmbina particularitățile acestora în educația acasă sau la grădiniță.

Vizitarea spațiului nostru, informarea despre modul de lucru cu copiii și abordarea noastră psihopedagogică, mici activități cu copilașii dumneavoastră, vor fi câteva din cele ce se vor petrece aici…

Ziua porților deschise la Joyful Learning - Oradea

Teatru: Mic sau mare?

Sâmbătă, 25 februarie, ora 11:00, se va juca spectacolul de teatru Mic sau Mare?, în regia Viktoriei Nagy.

MIC SAU MARE ? le oferă celor mai mici spectatori ocazia de a pătrunde în lumea magică a teatrului, pe înțelesul lor. Atmosfera familiară în care sunt primiți, momentele artistice create special pentru ei și fundalul sonor atent selectat, sunt elementele care îi așteaptă pe copiii curioși să facă primii pași în lumea teatrului de păpuși.

Trupa Arcadia vă invită la primul ei spectacol de teatru pentru bebeluși cu vârsta între 0 și 3 anișori…

Mic sau mare, Trupa Arcadia Oradea, Teatrul Regina Maria

Handmade Bazaar la Salonul de Carte din Cetate

În perioada 25 – 26 februarie 2017, în intervalul orar 11:00 – 20:00, va avea loc Handmade Bazaar la Salonul de carte R&R din Cetatea Oradea.

„Vă invităm la Handemade Bazaar, un târg cu personalitate, de unde vă puteți achiziționa obiecte și decorațiuni confecționate cu multă migală de la artiști și producători locali! Actuala ediție este dedicată sosirii primăverii și desigur Mărțișorului. Desigur, pe lângă mărțișoare, bijuterii și alte obiecte handmade, vă așteptăm cu o selecție specială de cărți, jocuri și jucării și cu atmosfera unică a Salonului de carte R&R din Cetatea Oradea” – sursă text AICI.

Intrarea este liberă.

Handmade Bazaar la Salonul de Carte din Cetate - Oradea

Târg de muzică: What WAS Music?

Sâmbătă, 25 februarie 2017, în intervalul orar 13:00 – 17:30, va avea loc un Târg de muzică la Moszkva Cafe.

Viniluri, benzi, casete… la acest Târg de muzică va fi vorba despre ce a fost muzica în trecut. Astfel „îți poți aduce și tu materialele muzicale, indiferent de suport (vinil, casete, casete VHS, benzi de magnetofon, cd-uri) pentru vânzare” – sursă text AICI.

Ce trebuie să știi și să faci?

 • Vor fi dispoibile 16 mese, iar un comerciant poate avea maxim 3 mese.

 • Cafeneaua se va deschide la ora 12:30 pentru aranjarea sălii/ meselor comercianților.

 • Înscrierea comercianților se va face exclusiv prin e-mail la adresa: [email protected] și se va adopta principiul primul venit/primul sosit.

 • Numărul de ordine al meselor va respecta lista înscrierilor.

Târg de muzică: What WAS Music? - Oradea

Conferință: Despre echilibrul personal

Sâmbătă, 25 februarie 2017, ora 16:00, va avea loc conferința: Despre echilibrul personal, la sediul Asociației Culturale „Noua Acropolă” Oradea.

„Viața ne oferă o multitudine de situații, de circumstanțe, de provocări sau probe. Pentru a le depăși, trebuie să ne adaptăm, să ne transformăm. Însă în toată această dinamică, trebuie să existe și un element stabil, la care ne putem raporta. Unde găsim acest element? Cum putem armoniza toți factorii, astfel încât să fim fericiți, împliniți? Există un sens al acestor transformări, spre ce ne duc ele? De ce depinde echilibrul nostru interior?”- Andreea Neacșu, îndrumător Asociația Culturală „Noua Acropolă”, Filiala Oradea. 

Intrarea este liberă!…

Conferință: Despre echilibrul personal - Oradea

Atelier de mărțișoare pentru copii

Sâmbătă, 25 februarie 2017, începând cu ora 16:00, la Bianco Milano va avea loc un Atelier de mărțișoare pentru copii.

Atelierul de mărțișoare pentru copii va fi coordonat de Adelina Pașca, de la Made by A. „Timp de două ore micuțul sau micuța ta se va distra astfel:

 • va învăța să creeze diferite modele de mărțișoare;

 • mărțișoarele le va putea putea lua acasă sau oferi cuiva drag (frați / surori, bunici, colege, învățător sau învățătoare);

 • își va face prieteni noi” – sursă text AICI.

Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani, iar numărul locurilor sunt limitate. Pentru a-ți înscrie copilul la acest atelier, completează formularul următor: https://biancomilano.typeform.com/to/wg0bVw.

Atelier de mărțișoare pentru copii - Oradea

Concert: Organic Noise Experiment

Sâmbătă, 25 februarie, vă invităm la concertul celor de la Organic Noise Experiment – ONE.

„Pășind în rock deodată cu grupul Compact la debut, apoi continuând cu Metropol în perioada celui mai bun disc, chitaristul – vocal Marius Luca și-a urmat părinții în Canada, nu înainte de a fonda propriul grup Metrock și de a lansa și cu acesta un disc. O dată emigrat, s-a specializat cu patalama în tot ce ține de showbiz, dar n-a uitat să cânte. A traversat Canada în numeroase turnee de la un ocean la altul, plus Statele Unite, s-a reinventat ca lutier și iar s-a întors la rock. Grupul său canadian Organic Noise Experiment sintetizează o experiență de peste 35 de ani pe două continente și cântă în limba română…

Concert: Organic Noise Experiment - Oradea

Concert: The Kryptonite Sparks

Sâmbătă, 25 februarie 2017, începând cu ora 21:00 va concerta trupa The Kryptonite Sparks, la Moszkva Cafe.

„Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt un power-trio incandescent, o combinație eclectică de indie, alternative și hard rock, cu influențe din Cream, Arctic Monkeys, Black Sabbath și Pink Floyd. Plini de good vibes, speranțe mari și idei noi, sunt influențați de curentele englezești ale anilor 70, la care se adaugă groove livrat cu determinare. Câteva picături de modernism și simbolism extras din subcultura indie și un gust picant de avangardă completează ultimele detalii ce reprezintă „The Kryptonite Sparks”. În formulă de 3 sunt împreună din 2013, când lansează și primul lor EP” – sursă text AICI

Concert: The Kryptonite Sparks - Oradea

Teatru: Omuleț

Duminică, 26 februarie, ora 11:00, va avea loc spectacolul de teatru pentru cei mai mici spectatori, Omuleț de Petro Ionescu, în regia Deliei Gavlițchi.

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie…

Omuleț - trupa Arcadia Oradea

Premieră teatru: În plină glorie

Cea de-a doua premieră din anul 2017 a trupei Iosif Vulcan este În plină glorie!, de Peter Quilter, regia Cristian Ioan.

Premiera spectacolului În plină glorie! va avea loc în data de 26 februarie 2017, duminică, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Comedia este „inspirată din viața lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Piesa a fost montată și jucată pe scenele din peste douăzeci de țări din întreaga lume, iar recent a sărbătorit a 2000-a reprezentaţie internaţională și peste un milion de vânzări de bilete. De asemenea, în anul 2006 s-a bucurat de o nominalizare la Premiile Olivier pentru cea mai bună comedie”…

Cea de-a doua premieră din anul 2017: În plină glorie! - Oradea

Vă dorim un weekend reușit!
Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Claudiu Oros.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]