Ce poți face în weekendul 2 – 4 septembrie?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele ce urmează să aibă loc în weekendul acesta: 2 – 4 septembrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 2 – 4 septembrie?

Zilele Culturii Slovace în Bihor

În perioada 2 – 3 septembrie 2016 va avea loc acțiunea culturală: Zilele culturii slovace în Bihor.

Începând cu ora 17:00, în timpul zilei de vineri, evenimentul va debuta în Cetatea din Oradea, la Consulatul Onorific al Slovaciei, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace.

Programul din timpul zilei de sâmbătă este următorul: 

  • 15:30 – Sosirea invitaților în Cetatea Oradea
  • 16:00 – 18:00 – Deschiderea concursului de gastronomie
  • 19:30 – 21:00 – Program cultural-artistic: cântece și dansuri
  • 21:00 – 21:30 – Şcoală de dans
  • 21:30 – 22:00 – Cina
  • 22:00 – Seară cu muzică slovacă…

Zilele Culturii Slovace din Bihor, Oradea

Sănătatea copiilor dinainte de concepție

Sănătatea copiilor dinainte de concepție și până la maturitate este un lucru foarte important pentru evoluția fizică și psihică a viitorilor adulți.

Drept urmare, Centrul Salvia va fi gazda unui eveniment menit să ajute la dezvoltarea armonioasă a copiilor. În data de 2 septembrie, începând cu ora 18:00, doamna doctor Stoicovici Alina va susține un seminar despre homeopatie…

Sănătatea copiilor dinainte de concepție, Salvia Oradea

Concert: Blue Monday

Vineri, 2 septembrie 2016, începând cu ora 20:00, va concerta Blue Monday Romania pe terasa Urban Place.

Muzica bună cuprinsă între genuri precum jazz și rock va prinde viață cu ajutorul lui Daniel Ignat, solistul formației THE ROCK Romania – Romania’s Only Tribute to AC/DC și Dutka Andraș, chitarist și solist orădean.

Numărul de locuri pe terasă este limitat. Așa că, sunați din timp pentru rezervări la numărul de telefon 0770 133 583…

Concert Trupa Blue Monday, Urban Place Oradea

AperiFILM: Harakiri & Moartea domnului Lăzărescu

Începutul lunii septembrie vine cu două proiecții „tomnatice”: Harakiri și Moartea domnului Lăzărescu.

„E.T.C. și Kinopedia propun două priviri de la poli culturali opuși asupra morții, mai precis asupra sinuciderii. Chiar dacă la o primă privire nu pare, aș zice că într-o bună măsură pelicula lui Cristi Puiu Moartea domnului Lăzărescu [2005] este și despre sinucidere, o sinucidere mai degrabă inconștientă, născută din angoasa singurătății, dintr-un instinct de autodistrugere veșnic prezent, chiar dacă uneori în stare latentă, în sufletul omului. Lăzărescu e un pensionar rămas singur, care, în ciuda bolilor pe care le duce în spinare și interdicțiilor puse de medici, continuă să bea cu consecvență…

Harakiri & Moartea domnului Lăzărescu, Cetatea Oradea

Curs de tenis gratuit

În data de 3 septembrie 2016, Baza Sportivă Voința găzduiește un curs de tenis gratuit pentru copii și amatori.

Sâmbătă, 3 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, doritorii sunt așteptați la o oră de tenis petrecută alături de GG Tennis Team.

Curs de tenis gratuit, Baza Sportivă Voința

Stan Bolovan – Spaima Zmeilor

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11:00, la Sala  Arcadia, STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR îi pofteşte pe curajoşi să-l ajute să depăşească toate obstacolele care i se vor ivi în cale!

Specific basmului, personajul Stan Bolovan trece printr-o serie de aventuri fabuloase, fantastice, şi este pus la încercare prin câteva probe memorabile. În această poveste este reliefat, la fel ca în multe snoave populare, felul în care isteţimea şi îndrăzneala pot compensa şi chiar întrece puterea fizică şi abilităţile nemaipomenite ale unor fiinţe supranaturale…

Stan Bolovan - Spaima Zmeilor, Trupa Arcadia Oradea

Curs de gătit vedic

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, începând cu ora 18:00, Centrul Cultural Hare Krisna va fi gazda unui curs de gătit vedic.

Preparatele tradiționale indiene vedice vor fi gătite cu sprijinul invitatului special venit din Ungaria, Bhaktipada Prabhu – călugăr în cadrul ISKCON International și practicant bhakti-yoga de peste 20 de ani.

Curs de gătit vedic, Centrul Cultural Hare Krisna Oradea

Comedia Tanța și Costel

Dacă în Urban Place e weekend-ul comediei, atunci să râdem cu Tanța și Costel!

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 20:00, Teatrul Artemotion vă așteaptă pe terasa de la Urban Place la o nouă reprezentație a spectacolului Tanța și Costel, o comedie excepțională cuMirela Lupu și Petre Ghimbăşan

Comedia Tanța și Costel, Urban Place Oradea

Frumusețea ne înnobilează – Atelier de pictură

O parte din misterul ființei umane provine și din capacitatea de a crea. Esteticul și frumosul ne înnobilează viața. Lumea agitată în care trăim, cu accentul pus mai mult pe consum ne face sa nu ne mai oferim răgazul de a realiza demersuri creative și omitem astfel o formă de întâlnire cu noi înșine.

Muzica, pictura, poezia au fost ridicate la rang înalt în diverse momente civilizatorice, fiind practicate atât ca o formă de elevare a ființei umane, cât și de reîntâlnire cu ceea ce este valoros și profund.

Duminică după-masa vă invităm la un astfel de răgaz, prin intermediul unui atelier de pictură pe reproduceri arheologice…

Frumusețea ne înnobilează – atelier de pictură, Noua Acopolă Oradea

Fotbal: România – Muntenegru

Ești microbist și vrei să urmărești meciul România – Muntenegru? Urban Place își pune la bătaie terasa!

Duminică, 4 septembrie 2016, începând cu ora 21:45, vei putea urmări live meciul România – Muntenegru, prima partidă a tricolorilor din campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018…

Fotbal: România - Muntenegru, Urban Place Oradea

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.