Ce poți face în weekendul 16 – 18 septembrie?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc în weekendul acesta: 16 – 18 septembrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 16 – 18 septembrie?

Expoziție: Semne în spațiu de Ion Pop

În data de 1 septembrie 2016 a avut loc vernisajul expoziției Semne în spațiu de Ion Pop, la Casa Darvas-La Roche.

„Sculptorul Ion Pop s-a născut în 20 septembrie 1948, în localitatea Căpîlna, judeţul Sălaj. După câteva încercări abandonate de sculptură în lemn sau piatră, artistul şi-a descoperit adevărata pasiune pentru realizarea lucrărilor de artă din metal abia la 55 de ani. Ion Pop a reuşit să realizeze aproximativ 400 de lucrări de acest gen, în cei 10 ani scurţi de atunci, cea mai dificilă lucrare fiind realizată în 6 luni. Lucrările pot fi admirate agăţate pe un perete, dar la fel de bine prind contur şi expresie pe un birou sau chiar în aer liber…

Semne în spațiu de Ion Pop, Casa Darvas - La Roche Oradea

Expoziție de struguri

Centru pentru grădinărit Danvert din Sînmartin organizează în perioada 16 – 18 septembrie, pentru prima dată în județul Bihor, o expoziție de struguri cu peste 30 de soiuri.

Așadar, iubitorilor de stuguri și de ce ne oferă ei, sunteți așteptați la Sînmartin! ?

Expoziție de struguri, Sînmartin

Astro Joc, Artă și Observații

Cu ocazia celei de-a X-a aniversare de la înființarea Astroclubului „Meridian 0”, va avea loc evenimentul: Astro joc, artă și observații.

Programul din cadrul Astro joc, artă și observații va fi următorul:

 • Program cu copiii – Corpul I, etajul 1 – ora 16:00
  • Face painting
  • Robofan – vor fi prezentați roboți construiți din lego
  • Coder Dojo – copiii vor putea vedea printr-un program de simulare mișcarea planetelor
  • Explicarea eclipsei de lună prin intermediul jocului
 • Vernisajul Expozitiei de Astrofotografie – Corpul A, etajul 2 – ora 18:00
  • Acest vernisaj va fi deschis de către autorul ei, domnul Valentin Grigore, președinte SARM – Societatea Astronomică Română de Meteori
 • Observații – începând cu orele 21:00

Astro Joc, Artă și Observații, Cetatea Oradea

Festivalul Mustului

Trei zile dedicate mustului, trei zile petrecute în Parcul N. Bălcescu pentru a împărtăși cu cei din jur savoarea licorii, înainte de a deveni amețitoare!

În perioada 16 – 18 septembrie 2016, prima ediție a Festivalul Mustului va aduce în același loc producători din județul Bihor. Aceștia vor prezenta pașii ideali pentru ca mustul să iasă așa cum trebuie.

Iar, în timp ce producătorii vor oferi vizitatorilor prilejul de a afla lucruri noi (dacă nu se știau deja) sau de a degusta din această băututră, scena din parcul N. Bălcescu va fi gazda mai multor interpreți locali, din județ și din străinătate. Programul evenimentului va arăta cam așa:

 • Vineri, 16 septembrie
  • 16:00 Majorete – coordonator Kupas Tibor
  • 16:30 Dans Passion Tanccsoport – coordonator Sandor Lilla
  • 17:30 Vivere, Maria Alexandra Secan și David Alexandru – coordonator Valeria Miscutia
  • 19:00 Florile Bihorului – coordonator Anamaria Gal
  • 20:00 Grup Vocal Poienițele – coordonator Romina Nemeș-Silaghi
  • 20:30 Feciorii Bihorului – Remus Bondar, Ciprian Moican, Ionel Ban, Andrei Corb
 • Sâmbătă, 17 septembrie
  • 16:00 Grup Vocal Cociuba Mare
  • 16:30 Tini Dance Sacuieni – coordonator Olah Katalina
  • 17:30 Dansuri Neptanc – Szacsvay Imre – coordonator Illyes Janka
  • 18:00 Meda Music – Tania Pantea, Milena Fildan – coordonator Meda Horjan
  • 19:00 Star Group – coordonator Monica Molnar
  • 19:30 Surorile Ghib, Bianca Risco, Kudor Cristina
  • 20:00 Ansamblul Toldi – coordonator Carmen Laza
  • 20:30 Polgar Peti „Bihniniki” – Ungaria
 • Duminica, 18 septembrie
  • 15:00 Program oferit Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Bihor – Adelina Abrudan
  • 19:00 Cornel Borza
  • 20:00 Mohacs Brighita

În curând: Festivalul Mustului, Parcul N. Bălcescu

Cheap Chaos în Moszkva Cafe

Din nou muzica va răsuna în Moszkva Cafe! În data de 16 septembrie 2016, începând cu ora 20:00, va concerta trupa Cheap Chaos.

Cheap Chaos este o trupă formată din două artiste care cântă pentru simplul fapt că iubesc muzica și pentru propria satisfacție interioară. Repertoriul acestora este format, în mare, din melodii care abordează genuri precum: indie rock și rock clasic” – informații preluate de AICI.

Chitară: Timea Kőszegi
Vocal: Loretta Szatmári

P.s. Dacă vremea este bună, atunci concertul se va desfășura afară, pe terasă.

Cheap Chaos în Moszkva Cafe

Pe urmele lui Iuliu Czaran

Cea de-a X-a ediție a turei memoriale Pe urmele lui Iuliu Czaran, va avea loc în data de 17 septembrie 2016.

Despre ce fel de tură este vorba? Despre o „plimbare-concurs” menită să scoată cât mai mulți oameni din mediul cotidian (și nu numai) la o tură de 20 km sau de 30 km. Vestea acestui concurs a ajuns departe deoarece, în prezent, sunt înscriși și din alte țări.

Unde se va da startul acestui concurs și care va fi traseul?

Se va porni din Șucuiuș (de la Hotelul Contele Dracula), „un loc ideal pentru a descoperi frumuseţile Pădurii Craiului, Defileului Crişului Repede, Podişului carstic Zece Hotare. În cadrul concursului participanţii trebuie să parcurgă un traseu stabilit de organizatori într-un timp cât mai scurt, dar totodată în timpul traseului trebuie să atingă nişte puncte de control. Punctele de control sunt locuri prin care trebuie să treacă fiecare concurent şi unde primeşte o ştampilă, dovadă că a trecut pe la locul respectiv. Dacă participantul nu atinge fiecare punct de control atunci nu se consideră că a făcut tot traseul şi timpul lui nu este luat în considerare, deci este descalificat din tură. La aceste puncte participantul primeşte apă şi pâine cu untura și cu gem”…

Pe munte, pe urmele lui Iuliu Czaran

Târg de activități extrașcolare

În weekendul 17 – 18 septembrie 2016, Era Park Oradea va fi din nou gazda unui eveniment dedicat copiilor! Este vorba despre: Târgul de activități extrașcolare.

Sâmbătă și duminică cei mici vor putea să se distreze și să „testeza” câteva dintre cele mai frumoase activități extrașcolare dedicate copiilor, printre care se numără și: teatru, limbi străine, ateliere pentru copii, dans, reguli de bune maniere, echitație, baschet, karate, escaladă, gătit și multe altele.

Pe lângă toate acestea, câțiva prichindei norocoși vor putea câștiga și diverse premii deoarece va avea loc o tombolă cu surprize care mai de care.

Intrarea este libera!

Târg de activități extrașcolare, Era Shopping Oradea

EduFest

Ești elev sau student? Ai vrea să te implici într-un program de voluntariat, să cunoști oameni noi, să câștigi experiențe inedite? Adună-ți toți prietenii și haideți la EduFest!

Reprezinți o organizație? Doriți să cunoașteți tineri interesați de voluntariat? La EduFest aveți ocazia să vă faceți cunoscută organizația tinerilor, în cadrul târgului de ONG-uri.

Când? Sâmbătă, 17 septembrie 2016.

Unde? Parcul 1 Decembrie, Oradea

Cu ce te alegi? Oportunități de voluntariat la zeci de organizații din Oradea. Distracție la Treasure Hunt Game, flashmob, jocuri și surprize. Cunoști oameni faini și îți faci prieteni noi…

Voluntariat la EduFest, Parcul 1 Decembrie Oradea

Treasure Hunt la EduFest

În data de 17 septembrie 2016 va avea loc Treasure Hunt, powered by Edufest!

La ora 14:00, Parcul 1 Decembrie va servi drept punct de START pentru echipele concurente. Iar, invitația organizatorilor sună cam așa: „Eşti elev sau student? A trecut o săptămână de şcoală şi deja te-ai plictisit? Hai cu echipa ta la Treasure Hunt, powered by Edufest!

Când? Sâmbătă, 17 Septembrie.

Unde? Oradea, Parcul 1 Decembrie, lângă statuie.

Înscrie-te GRATUIT cu echipa AICI. Şi pentru că suntem de treabă, câştigătorii vor primi premii” – sursă text AICI

Treasure Hunt Edufest, Oradea

Astroclub Meridian 0 – 10 ani

Un eveniment special este pe cale să aibă loc sâmbătă, 17 septembrie 2016. Este vorba despre Astroclub Meridian 0 – 10 ani!

„Anul acesta Astroclubul Meridian 0 Oradea împlinește 10 ani de la înființare. Cu această ocazie vom organiza un simpozion la care îl avem ca și invitat de onoare pe domnul dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român, care anul acesta împlinește 35 de ani de la zborul în cosmos și alți invitați de la nivel național, care au contribuit la punerea bazelor și dezvoltarea domeniului astronomic în România.

Tot cu ocazia acestui simpozion dorim să comemorăm 3 ani de la trecerea în neființă a profesorului de fizică Dacian Marin Bica, care a fost unul din pilonii care au pus bazele acestui Astroclub și a dezvoltării domeniului astronomic în Oradea și România” – sursă text AICI.

Programul evenimentului este următorul:

 • Deschiderea oficială a simpozionului
  • Cuvânt de deschidere, prezentatorii: Hajnalka Annamaria Georgies și Cristian Florin Lazăr
  • Prezentarea oficialităților din partea orașului Oradea și a invitaților…

Astroclub Meridian 0 - 10 ani, Cetatea Oradea

Impro Patzan cu Impro Știm

Impro Patzan și Impro Știm oferă încă o porție de râs publicului orădean, în data de 17 septembrie, începând cu ora 20:00.

„Un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit… La spectacolul din 17 septembrie ne bucurăm de prezența amicilor de la trupa Impro Știm din Satu Mare. Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simțul umorului! Pentru manifestări neplăcute, vă rugăm să vă adresați barmanului” – informații preluate de AICI.

Pentru informații și/sau rezervări, sunați la 0771 438 892 – Mirabela.

Impro Patzan cu Impro Știm, Oradea, Kosher

DIGI Oradea City Running Day

Cea de-a VI-a ediție DIGI Oradea City Running Day este pe cale să aibă loc!

În data de 18 septembrie 2016, în intervalul orar 08:00 – 15:00, alergătorii înscriși în concursul DIGI Oradea City Running Day își vor dedica o zi mișcării, indiferent de vârstă și nivelul de pregătire. Sloganul evenimentului este simplu: Ziua alergării.

„Cu acest eveniment Oradea se va alinia lângă orașele mari ale Europei, unde concursurile de alergare au o tradiție, cu un impact foarte mare” – informații preluate de AICI.

Organizator: AS Clubul Sportiv XTERRA Sport Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor, Directia Județeană pentru Sport și Tineret.

Înscrișii vor putea participa la una dintre cele cinci probe:…

DIGI Oradea City Running Day

Concert Joshua Nelson

În curând va concerta la Oradea JOSHUA NELSON, creatorul muzicii Kosher Gospel!

Sinagoga Neologă Zion va găzdui din nou un eveniment important. De această dată, ritmurile care vor rezona în imensa clădire vor fi date de muzicianul Joshua Nelson în data de 18 septembrie, începând cu ora 19:00. Recitalul de pian în combinație cu vocea-i unică vor oferi posibilitatea publicului orădean de a interacționa cu stilul energic al artistului.

„Pianist și solist vocal de origine afro-americană, el îmbină muzica gospel și cea evreiască într-o manieră aparte, fiind asemănat deseori pentru esența și originalitatea muzicii sale cu John Coltrane, unul din titanii jazzului. Ghidat de originile sale și valorile în mijlocul cărora a fost crescut, Joshua Nelson pune bazele stilului Kosher Gospel și reușește cu fiecare concert să transforme sala de spectacol într-un univers încărcat cu energie pozitivă” – sursă text AICI

Joshua Nelson la Sinagoga Zion

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.