de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 6 – 12 februarie 2017, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 6 – 12 februarie 2017.

Proteste în Piața Unirii 1 – 7 februarie 2017

Orădeni! Bihoreni! Români! Veniți la protest în Piața Unirii!

Iată programul pentru perioada următoare, 1 – 7 februarie 2017, cu pornirea din Piața Unirii:

  • Protest – între orele 18:00 – 23:00, în perioada 1 – 7 februarie 2017;
  • Marș – trei trasee diferite pe care le vom roti zilnic (vedeți pe prima pagină a anexelor, paragrafele subliniate în roșu!)

Vă rugăm ca pe timpul protestului cât și la final, să vă asigurați că nu lăsăm ambalaje/deșeuri/gunoaie în Piața Unirii și pe traseu. De asemenea, în timpul marșului, din motive de siguranță, toată lumea trebuie să circule pe prima bandă a direcției de mers. Nu răspundeți agitatorilor și provocatorilor, înregistrați cu telefoanele mobile persoanele agresive sau violente, identificați-le, raportați-le iar Jandarmeria le va izola și extrage din rândurile noastre…

Proteste în Piața Unirii 1 - 7 februarie 2017 - Oradea

Teatru: Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas

În data de 7 februarie, ora 19:00, se va juca spectacolul Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas de Dennis Kelly, regia artistică Bobi Pricop.

Dacă ai putea să minți fără ezitare, să corupi fără să-ți pese și să ai succes cu orice preț – până unde ai merge? Bine ați venit la spectacolul vieții lui Gorge Mastromas! O poveste modernă, presărată cu umor negru; o polemică ce dezbate ideea de acumulare a averilor în defavoarea adevărului și a compasiunii. O întrebare ne este adresată pe tot parcursul spectacolului: când e bunătatea cu adevărat bunătate, și când e doar lașitate?

Concepția regizorală

„Ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul?”…

Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas, Trupa Iosif Vulcan Oradea, Teatrul Regina Maria

Beauty Trend by Estetika Profesional

Miercuri, 8 februarie 2017, ora 18:00, va avea loc evenimentul Beauty Trend by Estetika Profesional, în Lotus Oradea.

„Acest eveniment își propune să vă prezinte prin workshopuri LIVE, tehnici de Microblading, make up hHairstyling și Nail art în tendințele anului 2017. Sperăm să vă regăsiți fiecare în tipologiile de femei pe care dorim să le abordăm ca și make up, Hair și Nail Art:

  • femeia avangadistă care își dorește să iasă din tipare
  • femeia retro care preferă stilul clasic dar șic cu eleganță
  • femeia naturală care preferă simplitatea” – sursă text AICI

Beauty TREND by Estetika Profesional - Oradea

Teatru: O poveste foarte simplă

O poveste foarte simplă de Mario Lado, regia artistică semnată de Elvira Platon Rîmbu, se va juca în data de 8 februarie, ora 19:00, în Sala Arcadia.

Spectacolul este o poveste foarte simplă. O poveste despre dragoste: dragostea dintre un băiat și o fată, dragostea față de semeni, dragostea față de animale…

O poveste despre chinurile alegerii și despre spiritul de sacrificiu. O poveste cu oameni, animele și chiar și îngeri. Cu râs, cu plâns… un amestec de comedie, dramă și lirism. Ca și în viață, toate aceste trei elemente merg mână-n mână.

O poveste foarte simplă, Teatrul Regina Maria

Concert simfonic: Ceaikovski și Bartók

Joi, 9 februarie, sala de concerte Enescu-Bartók va găzdui un nou concert simfonic prin intermediul căruia muzica lui P. I. Ceaikovski și a lui B. Bartók va prinde din nou viață.

„La concertul următor vă oferim spre audiere două capodopere de mare frumusețe. În deschidere veţi putea asculta Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în si bemol minor, op. 23 de Piotr Ilici Ceaikovski (1840-1893). Lucrarea se caracterizează atât prin diversitatea conţinutului emoţional şi bogăţia tematicii, cât şi prin amploarea tratării simfonice unită cu strălucirea virtuozităţii părţii solistice. Scris între 1874-1875, terminat la Moscova, concertul a fost dedicat lui Nicolai Rubinstein, care însă a refuzat să-l cânte, considerându-l prea dificil. Cel care a lansat într-adevăr cariera mondială a acestei lucrări strălucitoare a fost Hans von Bülow, la premiera de la Boston din 25 octombrie 1875

Concert simfonic: Ceaikovski și Bartók - Oradea

Teatru: Audiția

Joi, 9 februarie 2017, ora 19:00, se va juca spectacolul Audiția de Alexandr Galin, în regia lui Mircea Cornișteanu.

Iată câteva informații despre spectacolul Audiția:

Şase femei se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune în străinătate şi participă la un casting susţinut de o prestigioasă firmă japoneză, care oferă slujbe atractive în domeniul showbiz-ului. Sunt invitate toate femeile talentate, înzestrate cu aptitudini artistice, mai ales pentru dans şi interpretare vocală. Ceea ce nu precizează anunțul din ziar este faptul că sunt eligibile doar femeile tinere şi fără niciun fel de obligaţie… Cele care nu corespund acestor cerinţe nu au şanse de reuşită.

Prin urmare, încercarea celor şase femei de a evada, de a lăsa în urmă sărăcia şi nefericirea conjugală la care au fost condamnate de o lume aflată în paragină se dovedeşte a fi oarecum zadarnică. Cu atât mai mult cu cât o parte dintre ele nici măcar nu înţeleg ce presupune domeniul în care vor lucra.

Audiția, Trupa Iosif Vulcan Oradea, Teatul Regina Maria

Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale

În perioada 10 – 11 februarie 2017, în Lotus Center, va avea loc Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale, zilnic între orele 10:00 – 16:00.

La Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale, ediția a III-a, intrarea va fi liberă!

Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale - Oradea

Concert: Vița de Vie

Vița de Vie lansează Șase(+), prima parte a albumului Șase/Șase și demarează turneul național de promovare a noului material.

„Șase/Șase este spart în două albume, prima parte o lansăm pe 29 octombrie la Arenele Romane în București, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este pe un an jumătate, început pe 20 februarie 2016 cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii” – Adrian Despot.

Această primă parte a albumului se numește Șase(+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în intregime fanilor abonați la newsletterul VdV: Luna și noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor – Join the Band și Metaforă de toamnă și Hai încearcă – feat. Cosmin Lupu – Days of Confusion & Planet H.

Vița de Vie lansează Șase(+) la Moszkva Kávézó

Teatru: Cerere în căsătorie

Vineri, 10 februarie, ora 19:00, trei actori se vor transpune în rolurile lui Cehov, din spectacolul Cerere în căsătorie, traducerea Elisabeta Pop.

„Departe de romantismul şi armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potenţiali miri se ceartă aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalităţilor lor puternice, crizele de ipohondrie ale peţitorului, încurcătura în care se găseşte tatăl miresei şi încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naştere unui comic de situaţie savuros” – sursă AICISpectacolul Cerere în Căsătorie va avea loc la Kosher Art Wine Coffee Jazz.

Rezervari pe pagina evenimentului sau prin SMS la 0747 578 876.

Teatru: Cerere în căsătorie - Oradea

Curs: Filosofie Aplicată

Vineri, 10 februarie, ora 19:00, va avea loc un curs de Filosofie Aplicată la Asociația Culturală „Noua Acropolă”.

Iată câteva informații despre acest curs de Filosofie Aplicată…

„Valoarea filosofiei pusă în practică este aceea care ne determină să ne confruntăm cu propria conștiință și ne îndeamnă la o sănătoasă transformare interioară înainte de a cere ceva de la alții. Dacă am decide să fim buni și generoși cei dintâi și am trece la fapte chiar dacă alții nu fac la fel, dacă am fi fericiți cu o conștiință împăcată, dacă ne-am gândi înainte la alții și apoi la confortul propriu, dacă am acționa astfel cu autentică libertate, atunci lumea s-ar schimba în bine. Această căutare a sensului se sprijină în direcția propusă de Noua Acropolă, pe un program de formare ce oferă elevului o dublă abordare: teoretică și practică”.

Curs de Filosofie Aplicată - Oradea

Teatru: Vrăjitorul din Oz

Sâmbătă, 11 februarie 2017, ora 11:00, se va juca spectacolul de teatru Vrăjitorul din Oz, un spectacol semnat de regizorul Dan Mirea.

„Una dintre cele mai cunoscute şi iubite poveşti de către copii, Vrăjitorul din Oz a reuşit să seducă generaţii întregi de copii de-a lungul timpului. Scris la începutul secolului, mai precis în 1900, „Vrăjitorul din Oz” a devenit cu timpul o poveste nemuritoare, fiind considerat, de altfel, primul basm american modern. Peripeţiile lui Dorothy – o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute – sunt faimoase în întreaga lume, cunoscând numeroase dramatizari şi ecranizări. Deşi au trecut mai mult de 100 de ani de la lansarea acestei cărţi, copiii din întreaga lume sunt încă fascinaţi de minunata lume a lui Oz” – sursă text AICI.

Teatru: Vrăjitorul din Oz - Oradea

Concert: Leo Iorga & Pacifica

În curând, în seara de 11 februarie, Leo Iorga va concerta alături de Pacifica în Restaurant Coquette.

Încă din anul 1978, de la vârsta de 14 ani, Leo Iorga a călcat pe drumul muzicii, urmând ca după un timp, făcând parte din trupa Compact, să lanseze hituri precum: Singur în noapte, Mă voi întoarce, Să te gândești la mine, Toamna în sufletul meu, Trenul pierdut, Ploaia, Cine ești tu oare?.

Acesta cântă alături de Pacifica încă din anul 2003, iar acum, cu o experiență importantă în spate, revine la Oradea pentru a concerta înainte ca Valentine’s Days să-și facă apariția, în data de 11 februarie, ora 20:00. Așadar, Leo Iorga, Teo Boar și Vlady Cnejevici vor fi prezenți la Oradea!

Leo_iorga_pacifica_restaurant_coquette

Teatru: Stan Bolovan – Spaima Zmeilor

Duminică, 12 februarie 2017, începând cu ora 11:00, actorii trupei Arcadia vor juca spectacolul: Stan Bolovan – Spaima Zmeilor, în Sala Arcadia.

Specific basmului, personajul Stan Bolovan trece printr-o serie de aventuri fabuloase, fantastice, şi este pus la încercare prin câteva probe memorabile. În această poveste este reliefat, la fel ca în multe snoave populare, felul în care isteţimea şi îndrăzneala pot compensa şi chiar întrece puterea fizică şi abilităţile nemaipomenite ale unor fiinţe supranaturale.

Stan Bolovan pare a fi o încrengătură între vestitul Păcală şi un tipic Făt-Frumos din legendele româneşti.

Noi abia așteptăm să vă arătăm un basm cum nu s-a pomenit – o poveste românească pe placul tuturor!

Stan Bolovan - Spaima Zmeilor, Trupa Arcadia Oradea

Teatru: Isabela, trei caravale și un mare mincinos

Spectacolul Isabela, trei caravele și un mare mincinos de Dario Fo, în regia lui Eugen Gyemant va avea loc duminică, 12 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Piesa este scrisă de un artist complet: scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, compozitor, actor și regizor italian, Dario Fo (n. 24 martie 1926, Sangiano, Italia – d. 13 octombrie 2016, Milano) a fost laureat în anul 1997 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Cu toate că textele dramatice de satiră politică și socială i-au adus faimă, umorul subversiv care îl caracterizează i-a creat deseori probleme, artistul fiind nevoit să se confrunte cu cenzura, amenințările cu moartea, interdicții și critica Bisericii Catolice. Una dintre operele care au provocat controverse este piesa de teatru Isabela, trei caravele și un mare mincinos, scrisă de Dario Fo în 1963 și montată pentru prima dată în același an, de către autorul ei, la Teatrul Odeon din Milano. Bazată pe structura „teatru în teatru”, acțiunea piesei gravitează în jurul unei personalități istorice arhicunocute: Cristofor Columb, aflat sub ascendentul parodiei.

Premiera de la teatru: Isabela, trei caravele şi un mare mincinos

Comedie: Buletinista

Duminică, 12 februarie, începând cu ora 19:00 Buletinista va fi din nou prezentă în Urban Place!

Buletinista este un spectacol jucat de Teatrul Artemotion, cu Sebastian Lupu și Mirela Niță Lupu.

„Alegerea piesei (al cărui autor nici acum n-am reuşit să-l aflu) a fost deosebit de inspirată. Cu toate că din cele câteva elemente de fixare a subiectului (onomastica şi toponimele, în principal) rezultă c-ar fi vorba de-un spaţiu sovietic, undeva într-o gubernie uitată de lume, apropierea de zona noastră mioritică e-atât de evidentă, încât nu o dată m-a trecut bănuiala că piesa ar fi de fapt plăsmuirea unui român trăitor în Epoca de Aur. Pe scurt: Suntem într-un parc la ceas de seară, o domniţă cam năucă întâlneşte un bărbat cam grobian (sau el o întâlneşte pe ea), care bărbat – simplu şofer la o autobază, aflăm mai apoi – se străduieşte necontenit să-şi construiască biografii macho cu unicul scop de-a ajunge cu domniţa-n pat. Intervin răsturnări de situaţie, minciunile cad rând pe rând şi cei doi rămân într-un final despuiaţi de orice poleială, banale făpturi vulnerabile, singure, disperate, victime ale propriilor lor vieţi. – De aici şi ghilimelele mele de mai sus” – Mircea Pricăjan, 28 februarie 2011 – sursă text AICI.

Comedie romantică în Urban Place: Buletinista

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea