Ce poți face în săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie?

de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 31 octombrie – 6 noiembrie 2016, în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie 2016.

Concurs foto: Economie și Turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016.

Secțiunile în care se vor înscrie fotografiile vor fi:…

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Expo foto: Laterna Magica

Vineri, 21 octombrie 2016, începând cu ora 18:00, va avea loc expoziția foto: Laterna Magica de Frank Hausdörfer, în Era Shopping Park Oradea.

„Unul dintre cei mai titrați artiști fotografi din Germania, Frank Hausdörfer a câștigat 121 premii internaționale în anul 2015, iar în acest an deja deține 89 de titluri (21 x Aur,5 x Argint, 7 x Bronz, 56 Mențiuni onorifice). În Oradea, la ovidpop photo art gallery, acesta va expune 50 dintre cele mai bune lucrări ale sale” – sursă text AICI.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 octombrie – 2 noiembrie 2016, în Era Shopping Park Oradea, galeria lui Ovi D. Pop.

Expo Foto: Laterna Magica de Frank Hausdörfer

Expoziție: Regele Mihai I

Astăzi, 25 octombrie 2016, Regele Mihai I al României împlinește onorabila vârstă de 95 de ani. Cu această ocazie, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește expozițita „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

Sunt expuse douăzeci de panouri: copilărie, tinerețe, momentele cheie din viața sa, în exil, imagini „inedite și în premieră cu sau despre Regele Mihai”…

Doritorii vor putea vizita expoziția de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (corpul A, parter). Expoziția va rămâne în muzeu până în data de 8 noiembrie 2016…

Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității

Parenting – între libertate și asumare

În perioada 5 – 9 noiembrie va avea loc conferința Parenting – între libertate și asumare, eveniment organizat de Centrul Internațional Alfred Adler.

Oradea, Timișoara, Arad, Cluj, Bistrița, Satu Mare, Baia Mare, Sălaj, Târgu Mureș? Părinte, bunic, educator (învățător, profesor), trainer, psiholog, coach? Interesat să răspunzi la unele din întrebările de mai jos?

 • De unde știu că ceea ce fac eu cu și pentru copilul meu este bine cu adevărat pentru el/ea?
 • Cum îl pot proteja pe copilul meu de influențele negative exterioare familiei?
 • De ce nu vrea sa învețe și cum pot să-l fac să descopere motivația de a învăța?
 • Când „a-i dărui” e prea mult și când e prea puțin?…

Parenting - între libertate și asumare

The Boo Hoo Hoo Crew

Luni, în intervalul orar 16:00 – 20:00, în incinta Lotus Center, la etaj, va avea loc The BOO HOO HOO Crew!

Evenimentul va include:

 • Trick or Treat – goana după BOOnătăți
 • Parada costumelor și dezvăluirea misterului din Pinata Gigant
 • Jocuri interactive
 • Face painting & Modelaj baloane

Participarea este gratuită. Pssss! Vino cu un dovleac sculptat și ajută-ne să decorăm corabia bântuită…

The BOO HOO HOO Crew

Scurt istoric: Biserica Reformată la Oradea

Astăzi, 31 octombrie 2016, Primăria Municipiului Oradea, prin Muzeul Cetății și orașului Oradea și Episcopia Reformată de Oradea, invită toți orădenii, dar nu numai, să participe, începând cu ora 16:00, la vernisajul intitulat Biserica Reformată la Oradea, parte integrantă din Secția de Istorie a orașului Oradea.

Evenimentul de inaugurare se va desfășura la etajul II, corpul B, turnul B-C al Palatului Princiar…

Scurt istoric: Biserica Reformată la Oradea

Vernisaj de fotopoezie „Sămțământ”

Marți, 1 noiembrie 2016, Moszkva Cafe va găzdui evenimentul: Vernisaj de fotopoezie – Sămțământ.

„Orădenii Dan Alexandru Potra (fotografie) și Mihók Tamás (versuri) vă invită la vernisajul conceptual de fotopoezie Sâmțământ” – sursă text AICI. Evenimentul va avea loc la Moszkva Café.

În deschidere se vor recita poeme inedite în lectura autorului.

Intrarea este liberă.

Vernisaj de fotopoezie Sâmţământ

CSM CSU Oradea vs Avtodor Saratov

Marți, 1 noiembrie 2016, ora 19:00, va avea loc meciul de baschet CSM CSU Oradea vs Avtodor Saratov, la Arena Antonio Alexe.

Meciul CSM CSU Oradea vs Avtodor Saratov contează pentru etapa a III-a din Grupa B în Basketball Champions League, ediția 2016/17.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele online se pot achiziționa de pe site-ul www.eventbook.ro. Abonamentele sunt valabile pentru acest eveniment.

CSM CSU Oradea vs Avtodor Saratov

Curs de Belly Dance

Începând cu data de 2 noiembrie, miercuri, iubitoarele dansului oriental vor putea participa la un curs de Belly Dance, organizat la Gym Palace.

În cadrul cursurilor de Belly Dance vei avea ocazia să studiezi:

 • Istoria dansului şi a muzicii orientale
 • Elementele de bază (elementele de balet folosite în bellydance), postură, combinaţii de mişcări şi paşi de deplasare
 • Coregrafii – nivel intermediar/avansat
 • Utilizarea diferitelor accesorii: voal, evantaie, baston, aripile lui Issis etc…

Curs de Belly Dance

Forumul Antreprenorial

În data de 2 noiembrie, în intervalul orar 16:00 – 18:00, Asociația Studenților Economiști din Oradea organizează Forumul Antreprenorial.

„Forumul Antreprenorial revine! Pentru prima ediție din acest an universitar ne-am gândit să abordăm idei și concepte dintr-un domeniu dinamic și în continuă ascensiune, adică Marketingul”.

Actorii principali ai acestui eveniment sunt doamna Sorina Bradea din partea RoMarketing și domnul Marius Puriș din partea Xerox Business Services România.

Forumul Antreprenorial

Atelierele feminității la Suppa Bar

În perioada 2 noiembrie – 7 decembrie vor avea loc patru ateliere dedicate feminității, la Suppa Bar.

Frumusețea și sacralitatea tradiției românești, pregătite pentru a te însoți în călătoria (re)descoperirii propriei tale feminități. Frământăm aluat și subiecte fierbinți. Împletim cosițe și tehnici de coaching. Pregătim cozonac și arhetipuri feminine. Toate cu scopul de a te aduce mai aproape de …tine. De bucuria că ești femeie.

Tu cum îți trăiești feminitatea? Care sunt rolurile tale? Cum îți valorifici feminitatea? Sunt câteva dintre întrebările la care căutăm și găsim răspuns.

CÂND?
2 Noiembrie, 18:30 – 20:00
15 Noiembrie,18:30 – 20:00
29 Noiembrie,18:30 – 20:00
7 Decembrie, 18:30 – 20:00…

Atelierele feminității la Suppa Bar

Steam Bar Quiz

În fiecare zi de miercuri, începând cu ora 20:00, Steam Bar organizează Bar Quiz!

Bar Quiz se referă la „o mică competiție de cultură generală și cunoștințe, pe echipe, care vă va acapara cu totul” – sursă text AICI.

Premiile constau în:

 • Locul I – voucher în valoare de 100 lei
 • Locul II – voucher în valoare de 50 lei

Localul Steam Bar este localizat sub Pasajul Vulturul Negru. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0359 800 990 sau trimiteți un mesaj la adresa de e-mail: [email protected]. De asemenea, vizitează și site-ul Steam Bar apăsând AICI.

Steam Bar Quiz

Copilăria lui Vivaldi

Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea este gazda unui spectacol extraordinar la care sunt invitaţi, atât copiii, cât şi părinţii lor. Copilăria lui Vivaldi este cel mai frumos spectacol pentru copii al Teatrului Odeon din Bucureşti, iar pe 3 noiembrie de la ora 18:00, ÎN PREMIERĂ, va fi jucat şi la Oradea.

Cei mici vor afla povestea a doi şoricei care au trăit în vioara celebrului compozitor Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în clavecinul lui Beethoven şi în pianul lui Frederik Chopin. Dornici să călătorească, Sică şi Rică au intrat pe ascuns într-o valiză şi au ajuns în Italia, la Veneţia. Apă, multă apă – imaginea aceasta îi sperie pe cei doi şoricei călători. Teama lor însă dispare ca prin farmec atunci când descoperă că au ajuns într-o casă plină de muzică şi îl cunosc pe micuţul Antonio Vivaldi, un băieţel simpatic, cu părul roşu, un violonist minunat şi un compozitor plin de idei care îi atrage imediat în jocul lui „de-a muzica” explicându-le cum sunetele pot vorbi, pot povesti şi pot descrie frumuseţile celor patru anotimpuri, Primăvara, Vara, Toamna şi Iarna. O poveste de basm, care îi va introduce pe cei mici în lumea minunată a muzicii clasice Este un spectacol vesel, interactiv, cu muzică și multe momente haioase…

Spectacol de teatru: Copilaria lui Vivaldi - Teatrul Odeon Bucuresti, Casa de Cultura a Sindicatelor Oradea

Rusia – amenințare sau partener?

Asociația Cultură în Mișcare vă invită la conferința Rusia, amenințare sau partener?, susținută de domnul Armand Goșu.

Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, Oradea, în data de 3 noiembrie 2016, ora 18:00. Participarea la conferință este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresă de e-mail: [email protected], în limita locurilor disponibile.

Un eveniment susținut de: Ared, Hilton, Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu, Queen’s Music Pub, Societatea de Avocatura Dehelean & Dehelean.

Program:

 • 18.00 – 18.30 – Primire invitați
 • 18.30 – 19.30 – Prezentare Armand Gosu
 • 19.30 – 20.00 – Q & A
 • 20.00 – 21.00 – Degustare de vinuri Corcova..

Rusia - amenințare sau partener?

Teatru: O poveste foarte simplă

O poveste foarte simplă de Mario Lado, regia artistică semnată de Elvira Platon Rîmbu, se va juca în data de 3 noiembrie, ora 19:00, în Sala Arcadia.

Spectacolul este o poveste foarte simplă. O poveste despre dragoste: dragostea dintre un băiat și o fată, dragostea față de semeni, dragostea față de animale…

O poveste despre chinurile alegerii și despre spiritul de sacrificiu. O poveste cu oameni, animele și chiar și îngeri. Cu râs, cu plâns… un amestec de comedie, dramă și lirism. Ca și în viață, toate aceste trei elemente merg mână-n mână…

O poveste foarte simplă, Teatrul Regina Maria

Conferință: În urma mea

Vineri și sâmbătă, 4 – 5 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui conferința: În urma mea.

„Viața de credință implică din partea noastră o maturitate aparte menită să ne ajute în a construi un exemplu demn de urmat. Vrem să putem spune cu îndrăzneala tipică apostolului Pavel: „Călcați pe urmele mele căci și eu calc pe urmele lui Isus”. Noi luăm în serios această provocare de creștere spirituală și vrem să te invităm și pe tine să ni te alături prin participarea la conferința În Urma Mea timp de două zile”.

Înscrierile se pot face la acest link: CLICK AICI.

Conferință: În urma mea

Concert: Luna Amară

În data de 4 noiembrie 2016, de la ora 20:00, trupa Luna Amară va concerta din nou la Oradea, de data aceasta în Urban Place.

Dar, înainte ca evenimentul să aibă loc, vă propunem să parcurgem interviul oferit de Luna Amară prin intermediul căruia, cu siguranță, vom ajunge mai  aproape… de ceea ce înseamnă această trupă. Vezi interviul apăsând AICI.

În deschidere va cânta trupa orădeană HIGH.

Luna Amară

Concert: Nightlosers

Concert live NIGHTLOSERS la Oradea, la Urban Place! Vino să-ți iei porția de blues autentic american combinat cu elemente de folclor românesc sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 20:00

NIGHTLOSERS este o trupă înființată în 1994, cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă…

Concert Nightlosers în Urban Place

Teatru: Omuleț

Duminică, 6 noiembrie 2016, ora 11:00, va avea loc spectacolul de teatru pentru cei mai mici spectatori, Omuleț de Petro Ionescu, în regia Deliei Gavlițchi.

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie…

Omuleț - trupa Arcadia Oradea

Curs de masaj cu bețe de bambus

Bambusul reprezintă pentru asiatici o plantă excepțională ce stimulează fericirea, sănătatea, liniștea și alinarea. Masajul cu bambus este mai profund decât un masaj tradițional și se realizează cu ajutorul tijelor de bambus de diferite dimensiuni. Acest masaj produce senzații variate ce nu pot fi înlocuite de nici o altă terapie, având o textură și o duritate diferită, producând un efect specific asupra corpului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, energizant și detoxifiant.

Cum funcționeaza? Bețele de bambus sunt special netezite și au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor părți ale corpului. Acest tip de masaj se poate aplica pe tot corpul ori pe anumite segmente ale corpului (lombar, toracal, la nivelul tălpilor, la nivelul membrelor superioare sau inferioare), foarte apreciat fiind masajul facial cu bețe de bambus…

Curs: masaj cu bețe de bambus

Curs: Contabilitate PFA

În perioada 6 – 11 noiembrie 2016, va avea loc cursul de Contabilitate PFA, la sediul Profesional Academy.

Pentru acest curs nu sunt necesare noțiuni preliminare de contabilitate. Cursul este destinat persoanelor care doresc să țină evidența contabilă pentru II (întreprinderi individuale), PFA (persoane fizice autorizate) și profesii libere (avocați, notari, medici, arhitecți, experți, psihologi, mediatori, practicieni în insolvență etc) sau persoanele fizice autorizate care doresc să-și organizeze singure evidența contabilă și tratează sistemul contabil în partida simplă, constituirea declarațiilor fiscale precum și utilizarea unui soft specific de contabilitate.

Perioada desfășurare a seminarului: 30 ore ( 2 săptămâni)

Curs: Contabilitate PFA

Supercomedia: Tanța și Costel

Daca în Urban Place e weekendul comediei, atunci să râdem cu Tanța și Costel!

Duminică,6 noiembrie de la ora 20:00, Teatrul Artemotion vă așteaptă în Urban Place la o nouă reprezentație a spectacolului Tanța și Costel, o comedie excepțională cu Mirela Lupu și Petre Ghimbășan.

Iată ce scrie unul dintre spectatorii care a văzut acest spectacol:

„Piesa de teatru TANȚA ȘI COSTEL, bazată pe-un text de Ion Băieşu, scris în plin comunism când sketch-urile acestea erau foarte reuşite, asta dacă e să punem la socoteală nivelul intelectualilor din era respectivă, comedia a reuşit să-nvie după ani de uitare graţie interpretării lui Petre Ghimbăşan şi Mirelei Niţă-Lupu.

Supercomedia Tanța și Costel

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.