Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 30 ianuarie – 5 februarie 2017, în Oradea?
Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie 2017.
Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor
Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită cu imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.
Expoziția intitulată „Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu, din perioada celor opt vizite: din 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987…
Luni, 30 ianuarie, se va juca spectacolul de teatru Livada de vișini de A. P. Cehov.
Se vinde sau nu se vinde? Se taie sau nu se taie livada? Iată două întrebări pe al căror răspuns se împleteşte întreaga poveste din spectacolul Livada de vişini.
O moşiereasă frivolă, două fiice, un frate imatur şi un ţăran parvenit încercă să găsească un răspuns mulţumitor la cele două întrebări.
Un an, patru anotimpuri, patru acte dinamice compun cadrul general al piesei. Un tânăr pseudo-intelectual şi revoluţionar, o slujnică cochetă, dornică de mondenităi, un lacheu ce se crede confidentul stăpânei, o bătrână iluzionistă ce încearcă să recreeze reveria realităţii, un încurcă-lume şi un pierde-vară, care întruchipează imaginea unui cuplu de bufoni, separaţi doar de scopul în viaţă: dragoste şi bani, şi un bătrân servitor uitat de moarte, întrunesc tabloul de caractere comice al acestei piese, care prind contur şi se desfăşoară pe fondul dramatic al realităţii…
Curs degustare de vin: Ladies Only!
Nu uitați! Luni, 30 ianuarie 2017, începând cu ora 19:00 va avea loc cel de-al doilea curs dedicat degustării de vin, cu intrare doar pentru doamne și domnișoare, la Rewine Bar.
„Așteptăm să ne revedem și să învățăm noi lucruri despre vin împreună cu Laviniu Alafi” – sursă text AICI.
Tema acestei săptămâni se învârte în jurul celebrelor vinuri albe. Acest curs este organizat special pentru doamne și domnișoare.
Prețul acestui curs este de 50 lei / persoană / curs. Pentru a vă înscrie la curs și pentru a vă confirma prezența, sunați la numărul de telefon: 0772 277 777.
Clubul de lectură Synesthesia: Caietul Mayei de Isabel Allende
Marți, 31 ianuarie 2017, începând cu ora 17:30, Clubul de lectură și audiție „Synesthesia” cheamă toți iubitorii de carte și muzică la bibliotecă pentru a participa la o întâlnire care va avea ca subiect principal de discuție cartea Caietul Mayei, de Isabel Allende.
Evenimentul se va desfășura în Sala 23 – Mediatecă, etajul 1, a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor. Organizatorii care au decis ca de această dată cartea Isabelei Allende, Caietul Mayei, să se afle în centrul atenției cititorilor sunt reprezentanții Secției Împrumut carte pentru Adulți.
Degustare de vin: Chile vs Argentina
Miercuri, 1 februarie 2017, începând cu ora 19:00 la Rewine Bar se va organiza o nouă degustare de vin.
Această degustare de vin va atinge granițele Sud Americane: Chile vs Argentina. Alături de Lucian Aromasei se vor degusta vinuri precum:
- CHOCALAN, Chadonnay Seleccion – alb
- CHOCALAN, Grand Reserva Sauvignon Blanc – alb
- CHOCALAN, Grand Reserva Carmenere – roșu
- TORO DE PIEDRA, Grand Reserva Cabernet Sauvignon – roșu
- CHOCALAN, Reserva Syrah
- KAIKEN, Ultra Malbec
Prețul de participare este în valoare de 60 lei / persoană. Pentru a vă confirma prezența sau pentru a afla mai multe informații, sunați la numărul de telefon: 0772 277 777.
Concert simfonic: Rossini, Saint-Saëns, P. de Sarasate și Dvořak
Joi, 2 februarie 2017, ora 19:00, va avea loc un concert simfonic care va pătrunde muzica a patru compozitori: G. Rossini, C. Saint-Saëns, P. de Sarasate și A. Dvořak.
Orchestra simfonică vă pregătește un program deosebit pentru concertul următor. Prima lucrare este uvertura Coțofana hoață de Gioacchino Rossini (1792—1868). Uvertura are un caracter luminos, plin de umor şi temperament de bun gust, totul fiind condus spre final prin gradaţia tipic rossiniană. Vom continua cu Introducere şi rondo capriccioso – pentru vioară și orchestră, op. 28 de Camille Saint-Saëns (1835–1921), lucrare de mare expresivitate și virtuozitate, care prin complexitatea ei constituie o piatră de încercare pentru violoniștii concertiști. În continuare veţi putea asculta Melodii lăutărești, op. 20 de Pablo de Sarasate (1844-1908). Datorită talentului său, compozitorul devine foarte repede celebru pe plan mondial, susţinând concerte de mare succes până la sfârşitul vieţii, atât în Europa cât şi în America. A trezit interesul publicului cu piese de mare virtuozitate, poate cea mai renumită și populară dintre acestea fiind Melodii lăutărești. Concertul nostru se va încheia cu Simfonia a IX-a „Din lumea nouă” de Antonin Dvořak (1841–1904). La începutul anilor 1890 Dvořák a călătorit în Statele Unite şi a ocupat timp de 3 ani (1892-1895) funcţia de director al Conservatorului Naţional din New York. Călătoria, preocupările legate de folclorul negrilor şi al populaţiei băştinaşe din America, precum şi sentimentele trezite de lumea nouă, viaţa din metropolă, dar şi dorul faţă de pământul natal, s-au întrupat într-o amplă compoziţie, poate cea mai cunoscută dintre lucrările lui Dvořak, Simfonia a IX-a „Din lumea nouă”…
Joi, 2 februarie 2017, ora 20:00, Nickel & Rose vor fi prezenți în Moszkva Cafe pentru a susține un concert prin intermediul căruia vor aborda un stil unic de blues și jazz.
„Muzicienii Johanna Rose și Carl Nichols își aduc experiența muzicală laolaltă pentru a crea un nou stil al muzicii americane” – sursă text AICI.
Vezi mai multe detalii accesând linkurile următoare:
- https://vimeo.com/197212671
- https://soundcloud.com/nickelandrose
- https://www.facebook.com/NickelandRose/
Support artist: 12 lei.
Expomariage Oradea 2 – 5 februarie 2017
Dacă tot este un alt an, este bine de știut faptul că vine vremea unei noi ediții Expomariage Oradea.
Expomariage Oradea din acest an va avea loc în perioada 3 – 5 februarie 2017 și se va desfășura la Trade Center Oradea, în cartierul Nufărul, strada Nufărului, numărul 21 E.
Cu această ocazie vor fi prezenți atât designeri care au pregătit diverse rochii de mireasă și costume de mire, pentru toate gusturile, cât și cofetari cu torturi și candy bar-uri, bijutieri și mulți alții cu multe alte oferte potrivite pentru a pregăti o nuntă.
Mai țineți minte spectacolul ȘșșȘșT!?
Chiar dacă ați mai participant la această comedie, sau nu, sunteți invitați la ȘșșȘșT! pentru a vă distra… în liniște.
Când? În data de 3 februarie 2017, vineri, începând cu ora 19:00, la Sala Studio Act Oradea.
La acest show îl vom avea alături pe actorul Șerban Borda, cel care a gândit această „comedie fără cuvinte în care partenerul e publicul”.
Prețul unui bilet este în valoare de 20 lei. Pentru rezervări lăsați un mesaj pe pagina de facebook a evenimentului sau trimiteți un SMS la numărul de telefon 0747 578 876.
Concert:Țapinarii și Fără Zahăr
Vineri, 3 februarie 2017, începând cu ora 20:00, Țapinarii și Fără Zahăr vor fi prezenți în Urban Place pentru a concerta cu ocazia… Anti Valentine’s Day.
Dacă anul trecut Țapinarii au oferit un concert tot cu ocazia „zilei îndrăgostiților”, aceștia au decis ca în acest an să poposească din nou pe la Oradea însă, de data aceasta, alături de Fără Zahăr.
Prețul unui bilet este de 25 de lei. Biletele se pot cumpăra de la bar, din Urban Place, de luni până vineri începând cu ora 10:00 sau sâmbătă și duminică după ora 12:00. Iar pentru rezervări sunați la 0770 133 583.
Sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 11:00, Sala Arcadia așteaptă toți prichindeii, părinții, bunicii și adulții la o nouă reprezentație a piesei de teatru: Scufița Roșie.
Scufiţa Roşie? Iar?
Da! Au răspuns acestei întrebări zeci de generaţii de peste trei sute de ani, ce au trecut de la apariţia formei scrise (1697) semnate de Charles Perrault.
De ce n-aş răspunde şi eu, mai ales că, recunosc, nu e pentru prima dată… (A fost prima mea încercare de a dramatiza o poveste în vederea punerii în scenă în teatrul de păpuşi). E cea mai cunoscută poveste din cultura lumii, a avut parte de diferite repovestiri şi rescrieri de către anonimi sau mari condeie ca: Fraţii Grimm (1812), Alphonse Daudet (1862), Ludwig Tieck (1800) în diferite formule literare – basm, poem, roman, tragedie…
Cum puteam ocoli această comoară? Fiecare generaţie trebuie să-l întâlnească pe «lupul cel mare şi rău» şi pe frumoasa şi naiva «Scufiţă Roşie». Pentru că în viaţa reală fiecare a întâlnit sau a fost o «Scufiţă frumoasă şi naivă» sau un «lup mare şi lacom»… Interpretările diferite (folclorice, psihanalitice, religioase, feministe) date poveştii Scufiţa Roşie de-a lungul secolelor în funcţie de mentalităţile epocii respective arată că tema Scufiţa Roşie şi Lupul nu va fi epuizată prea curând…
Atelier de creativitate la Bianco Milano
Sâmbătă, 4 februarie 2017, începând cu ora 15:00 va avea loc un Atelier de creativitate organizat de și la Bianco Milano.
„Vă așteptăm la primul nostru eveniment de joacă, alături de Toppolina cea mai bună prietenă a copiilor”. În ce anume va consta acest Atelier de creativitate? Iată câteva lucruri interesante pe care copilul tău le va face în data de 4 februarie:
- se va bucura de una din cele mai îndrăgite activități de la petrecerile pentru copii: face painting-ul
- va desena alături Toppolina
- desenul va fi expus în gelateria noastră
- va fi premiat cu desertul nostru natural și sănătos
- își va face prieteni noi
Participarea la eveniment este liberă, dar înscrierea se face pe baza unui formular până în data de 2 februarie. Sunt 30 de locuri disponibile, așa că nu mai stați pe gânduri și completați aceste rânduri: https://goo.gl/MIU0su.
Teatru: 1000 de motive să te omor, Varianta C
Cea de-a treia variantă a spectacolului de teatru 1000 de motive să te omor va fi jucată în data de 4 februarie, sâmbătă, în Urban Place.
„O scenă + doi actori + două variante ale aceleiași piese… pardon, trei variante + foarte mult talent = 1000 de motive sa te omor. Un calcul matematic ciudat ați putea spune, mai ales că este vorba despre teatru, însă nu e așa. Lăsând matematica de-o parte și concentrându-mă doar pe latura pur artistică ajung tot la același rezultat. „1000 de motive să te omor” este una din piesele de rezistență ale Asociației Artemotion, jucată de „n”+1 ori. Da, jucată de fiecare dată („n”) cu casa închisă. De ce am pus acel + 1 în acest calcul? Pentru că, după fiecare reprezentație a piesei, spectatorii îi asaltează pe actori, ca într-un interogatoriu devenit lait-motiv, cu întrebarea: -„Când se va mai juca „1000 de motive să te omor”? Pentru că vreau să îmi fac de pe acum rezervare”. Apare astfel certitudinea unui CASA ÎNCHISĂ pentru reprezentația următoare…
Duminică, 5 februarie 2017, începând cu ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Regina Maria își redeschide porțile pentru a juca din nou piesa de teatru: Napoleon era… fată!
În Napoleon era… fată este vorba despre: „o întâlnire amicală între o tânără soție și un individ… afectuos încinge situația în familia unui mafiot din Chicago. Iar Ketty (Alina Leonte) nu vrea să dezvăluie nici în ruptul capului cu cine a ieșit la prânz, fapt pentru care William (Răzvan Vicoveanu) decide să plece într-o îndelungată călătorie de afaceri, pentru a se distanța de așa-zisa infidelitate a soției.
În tot acest timp, Ketty, ajutată de prietenul Jimmy (Petre Ghimbășan) și soția Maggie (Angela Tanko), pune la cale un plan cu care-l va recuceri pe soțul plin de îndoieli – va adopta un copil, pretinzând că-i al lor, căci el își dorea de multă vreme un urmaș. Ce va ieși din toată această încurcătură… descoperiți dacă veniți să vedeți spectacolul NAPOLEON ERA… FATĂ!”
Vă dorim o săptămână excelentă!
Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea