de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 20 – 26 februarie 2017, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 20 – 26 februarie 2017.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Dragostea nu are pereche

În perioada 11 – 25 februarie 2017, la Centrul Comercial Aushopping Oradea dragostea nu are pereche. Drept urmare, s-au pregătit numeroase „surprize comunității, zile pline de emoţii și bucurii pentru a celebra dragostea, în luna celor doi patroni ai iubirii, Sf. Valentin și Dragobete”.

Miercurea cuplurile pot să-și facă „Testul sufletelor pereche ”, iar cele care au cel mai mare scor al compatibilităţii sunt premiate cu cadourile iubirii de către Happy Team.

În zilele de sâmbătă, sufletele pereche se distrează şi se fotografiază împreună, în cadrul unui decor special dedicat iubirii pline de culoare şi bucurie. În tot acest timp vom măsura anii de iubire ai cuplurilor, iar la final vom aduna câți ani de iubire există în comunitatea noastră…

Conferință: Turismul sustenabil și ghidul de turism la Oradea

În curând, în perioada 19 – 21 februarie 2017, va avea loc conferința națională a ghizilor de turism din România unde se va aborda tema: Turismul sustenabil și ghidul de turism din România.

Conform Organizației Mondiale a Turismului, OMT, anul 2017 a fost proclamat ca fiind Anul Internațional pentru Turismul durabil, motiv pentru care cele 12 asociații ale ghizilor de turism din România vor organiza evenimentul Turismul sustenabil și ghidul de turism din România. România este stat membru fondator al OMT, din anul 1975, cu drepturi depline.

În acest an, conferința va avea loc la Oradea și se dorește ca în anii ce urmează să se creeze o tradiție în a sărbători Ziua Internațională a Ghidului de Turism în România, în diferite locații din țară. Prin intermediul acestui eveniment se urmăresc aspectele:

  • promovarea destinației Bihor și Oradea: organizarea unui Fam trip în județ;
  • trei tururi ghidate în Oradea, cu tematici diferite: Oradea City Tour, Oradea turul muzeelor și Oradea capitala verde;
  • tur cu un mijloc de transport sustenabil (tramvai, autobuz electric etc).

Turismul sustenabil și ghidul de turism

Spectacol Științific: A, B, C, D, Eclipsele

Eclipsele și anotimpurile pot fi explicate și înțelese într-un mod cât se poate de atractiv atunci când vizităm un planetariu mobil.

Singurul planetariu mobil din România revine la Oradea. Acesta va fi prezent din nou la Casa de Cultură Oradea, în perioada 20 – 24 feburarie 2017, ocazie perfectă pentru ca eclipsele și anotimpurile să fie înțelese așa cum se cuvine.

„Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri”…

MindShow cu Vlad Grigorescu

Joi, 23 februarie 2017, ora 20:00, Vlad Grigorescu va veni la Oradea pentru a susține un MindShow care se arată a fi unul promițător.

Acest MindShow, susținut de Vlad Grigorescu, se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea (Parcul 1 Decembrie).

„Magie combinată cu tehnologie multimedia, multă imaginație, umor, interactivitate și un mesaj puternic. Acestea sunt ingredientele care fac din MINDSHOW o experiență LIVE unică. Spectatorii interacționează și devin parte esențială din spectacol. Alegerile lor pot să schimbe felul în care acesta decurge. Se vor citi gânduri, se va prezice fiecare mișcare și cei prezenți vor experimenta lucruri care par imposibile. SPECTACOL INTERZIS PERSOANELOR SUB 12 ANI” – sursă text AICI

Turneul Mindshow by Vlad Grigorescu ajunge la Oradea - Oradea

Concert: 3 Sud Est

În data de 23 februarie 2017, cu ocazia sărbătorii numită Dragobete, 3 Sud Est va venit în Oradea, la Grand Palace.

20 de ani de când trupa 3 Sud Est a luat ființă, 20 de ani de „povești, trăiri, sentimente, emoții” – toate acestea readuse într-un concert live: joi, 23 februarie, începând cu ora 20:00

Prețul unui bilet, care include și un meniu, este de 75 de lei. Pentru rezervări și / sau informații, sunați la unul dintre următoarele numere de telefon: 0748 228 822, 0722 390 091 și 0359 410 022…

3 Sud Est la Grand Palace - Oradea

Curs gratuit: Inteligența Emoțională în Relații

Vineri, 24 februarie, în intervalul orar 18:00 – 20:00, Adrian Vîntu va susține un nou curs gratuit, și anume: Inteligența emoțională în relații.

„O viată de succes se bazează pe relații excelente. Înainte ca ele să ajungă excelente, trebuiesc înțelese. De aceea subiectele cu cărțile pe masă vor fi tiparele de relații în familie, job, dar și cele romantice” – sursă text AICI.

În cadrul cursului se vor răspunde la întrebări precum:

  • Care este numitorul comun al lucrurilor ce ne aduc fericire?
  • Cine sunt cei care ne distrug creativitatea?
  • Ce au încercat cei care ne-au crescut să facă și ce au reușit?
  • Care sunt modele de comunicare valoroasă cu partenerul?
  • Cum va arăta viața ta în 10, 20, 30 de ani?
  • Mai sunt încă în război femeile cu bărbații?

Curs gratuit: Inteligența emoțională în relații - Oradea

Teatru: Mic sau mare?

Sâmbătă, 25 februarie, ora 11:00, se va juca spectacolul de teatru Mic sau Mare?, în regia Viktoriei Nagy.

MIC SAU MARE ? le oferă celor mai mici spectatori ocazia de a pătrunde în lumea magică a teatrului, pe înțelesul lor. Atmosfera familiară în care sunt primiți, momentele artistice create special pentru ei și fundalul sonor atent selectat, sunt elementele care îi așteaptă pe copiii curioși să facă primii pași în lumea teatrului de păpuși.

Trupa Arcadia vă invită la primul ei spectacol de teatru pentru bebeluși cu vârsta între 0 și 3 anișori…

Mic sau mare, Trupa Arcadia Oradea, Teatrul Regina Maria

Concert: Organic Noise Experiment

Sâmbătă, 25 februarie, vă invităm la concertul celor de la Organic Noise Experiment – ONE.

„Pășind în rock deodată cu grupul Compact la debut, apoi continuând cu Metropol în perioada celui mai bun disc, chitaristul – vocal Marius Luca și-a urmat părinții în Canada, nu înainte de a fonda propriul grup Metrock și de a lansa și cu acesta un disc. O dată emigrat, s-a specializat cu patalama în tot ce ține de showbiz, dar n-a uitat să cânte. A traversat Canada în numeroase turnee de la un ocean la altul, plus Statele Unite, s-a reinventat ca lutier și iar s-a întors la rock. Grupul său canadian Organic Noise Experiment sintetizează o experiență de peste 35 de ani pe două continente și cântă în limba română…

Concert: Organic Noise Experiment - Oradea

Concert: The Kryptonite Sparks

Sâmbătă, 25 februarie 2017, începând cu ora 21:00 va concerta trupa The Kryptonite Sparks, la Moszkva Cafe.

„Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt un power-trio incandescent, o combinație eclectică de indie, alternative și hard rock, cu influențe din Cream, Arctic Monkeys, Black Sabbath și Pink Floyd. Plini de good vibes, speranțe mari și idei noi, sunt influențați de curentele englezești ale anilor 70, la care se adaugă groove livrat cu determinare. Câteva picături de modernism și simbolism extras din subcultura indie și un gust picant de avangardă completează ultimele detalii ce reprezintă „The Kryptonite Sparks”. În formulă de 3 sunt împreună din 2013, când lansează și primul lor EP” – sursă text AICI

Concert: The Kryptonite Sparks - Oradea

Teatru: Omuleț

Duminică, 26 februarie, ora 11:00, va avea loc spectacolul de teatru pentru cei mai mici spectatori, Omuleț de Petro Ionescu, în regia Deliei Gavlițchi.

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie…

Omuleț - trupa Arcadia Oradea

Premieră teatru: În plină glorie

Cea de-a doua premieră din anul 2017 a trupei Iosif Vulcan este În plină glorie!, de Peter Quilter, regia Cristian Ioan.

Premiera spectacolului În plină glorie! va avea loc în data de 26 februarie 2017, duminică, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Comedia este „inspirată din viața lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Piesa a fost montată și jucată pe scenele din peste douăzeci de țări din întreaga lume, iar recent a sărbătorit a 2000-a reprezentaţie internaţională și peste un milion de vânzări de bilete. De asemenea, în anul 2006 s-a bucurat de o nominalizare la Premiile Olivier pentru cea mai bună comedie”…

Cea de-a doua premieră din anul 2017: În plină glorie! - Oradea

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Darius Pavel.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]