Ce poți face în săptămâna 12 – 18 septembrie?

de |

Ce evenimente se petrec în săptămâna aceasta, 12 – 18 septembrie 2016, în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 12 – 18 septembrie 2016.

Expoziție: Semne în spațiu de Ion Pop

În data de 1 septembrie 2016 a avut loc vernisajul expoziției Semne în spațiu de Ion Pop, la Casa Darvas-La Roche.

„Sculptorul Ion Pop s-a născut în 20 septembrie 1948, în localitatea Căpîlna, judeţul Sălaj. După câteva încercări abandonate de sculptură în lemn sau piatră, artistul şi-a descoperit adevărata pasiune pentru realizarea lucrărilor de artă din metal abia la 55 de ani. Ion Pop a reuşit să realizeze aproximativ 400 de lucrări de acest gen, în cei 10 ani scurţi de atunci, cea mai dificilă lucrare fiind realizată în 6 luni. Lucrările pot fi admirate agăţate pe un perete, dar la fel de bine prind contur şi expresie pe un birou sau chiar în aer liber…

Semne în spațiu de Ion Pop, Casa Darvas - La Roche Oradea

Atelier Junior Aptamil IQ 

Lunile septembrie și octombrie vin cu o serie de ateliere menite să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor cu vârste de până la 3 ani: Aptamil Junior IQ.

Prin intermediul acestui proiect organizat în 15 județe din România, printre care și în Oradea, sunt invitați toți părinții doritori să se implice în dezvoltarea fizică, cognitivăsocială șiemoțională a micilor omuleți și să participe la atelierele Aptamil Junior IQ.

Programul atelierelor este următorul:

SEPTEMBRIE

 • 5 septembrie, ora 17:30
 • 8 septembrie, ora 17:30
 • 12 septembrie, ora 17:30
 • 15 septembrie, ora 17:30
 • 19 septembrie, ora 17:30
 • 22 septembrie, ora 17:30
 • 26 septembrie, ora 17:30
 • 29 septembrie, ora 17:30…

Atelierele Aptamil Junior IQ

Spectacol de teatru: Omul din La Mancha

Piesa de teatru Omul din La Mancha, puternică și idealistă, va fi pusă în scenă din nou în data de 14 septembrie 2016, începând cu 19:00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Omul din La Mancha, bazat pe romanul epic din secolul al XVII-lea al lui Cervantes (Don Quijote), este un musical remarcabil, emoționant și tulburător totodată, fiind unul dintre primele spectacole care au pus în valoare o operă literară de o asemenea anvergură.

Producția originală scrisă de Dale Wasserman, pe muzica lui Mitch Leigh și versurile lui Joe Darion s-a jucat pe Broadway începând din 1965; a avut peste 2.300 de reprezentații și a câștigat cinci premii Tony, inclusiv premiul pentru Cel Mai Bun Musical. S-a reluat apoi, de-a lungul timpului, încă de patru ori pe Broadway, devenind una dintre cele mai longevive producții de acest gen…

Omul din La Mancha, Teatrul Regina Maria

Curs: Avem nevoie de Filosofie

În 15 septembrie, Noua Acropolă Oradea deschide programul de cursuri de filosofie aplicată printr-o prelegere despre valoarea acestei științe în viața omului contemporan.

În cadrul acesteia vor fi abordate următoarele tematici și întrebări:

– Filosofia ca mod de viață
– Liberul arbitru și filosofia
– De ce este util să studiem ideile filosofilor?
– Este filosofia de actualitate?
– Pot fi un filosof? Sunt ideile filosofice accesibile sau subiectele abordate sunt abstracte, complexe, interesante doar pentru un public restrâns?
– Este filosofia doar pentru cei care au un titlu academic în acest sens, sau „dragostea de înțelepciune” își poate găsi locul în sufletul fiecăruia?…

Avem nevoie de Filosofie, Noua Acropolă Oradea

Concert: Sinoptik la Moszkva Cafe

În data de 15 septembrie 2016, începând cu ora 19:00, va concerta trupa Sinoptik la Moszkva Cafe!

„Stonerii de la Sinoptik prezintă un sound care aduce trei generații de rock n roll într-un singur amestec concentrat care poate fi descris ca o întâlnire dintre rock-ul anilor 60 și 2000. Stilul trupei cuprinde stoner, rock old school și digital indie” – sursă text AICI.

Trupa a participat la festivaluri precum: Sziget, Reading (UK), TheBestCity. UA 2012-2013, GogolFest 2014, 2015, Global Battle of the Bands Ukraine, Fan-Zone EURO 2012, Respublica Fest 2015, Shid Rock 2015, Z-Games 2015. De asemenea, reușitele grupului sunt compuse și din cele două albume.

Concert: Sinoptik la Moszkva Cafe

Astro Joc, Artă și Observații

Cu ocazia celei de-a X-a aniversare de la înființarea Astroclubului „Meridian 0”, va avea loc evenimentul: Astro joc, artă și observații.

Programul din cadrul Astro joc, artă și observații va fi următorul:

 • Program cu copiii – Corpul I, etajul 1 – ora 16:00
  • Face painting
  • Robofan – vor fi prezentați roboți construiți din lego
  • Coder Dojo – copiii vor putea vedea printr-un program de simulare mișcarea planetelor
  • Explicarea eclipsei de lună prin intermediul jocului
 • Vernisajul Expozitiei de Astrofotografie – Corpul A, etajul 2 – ora 18:00
  • Acest vernisaj va fi deschis de către autorul ei, domnul Valentin Grigore, președinte SARM – Societatea Astronomică Română de Meteori
 • Observații – începând cu orele 21:00…

Astro Joc, Artă și Observații, Cetatea Oradea

Tram Party 2

Dragi orădeni, fiți pe fază căci va avea loc din nou TRAM PARTY – Un tramvai numit speranță.

În data de 16 septembrie, începând cu ora 20:00, toți cei dornici să participe la o petrecere neobișnuită și caritabilă sunt invitați la TRAM PARTY 2. Timp de trei ore cei prezenți vor dansa, se vor distra, își vor potoli foamea, vor beneficia de anumite premii – iar toate acestea se vor întâmpla în timp ce tramvaiul va colinda întreg orașul.

Acest proiect este realizat prin programul Bursa Talentelor. Sumele donate vor fi redirecționate către Asociatia Down Oradea / Centru De Zi Iedera. Pentru rezervare trimiteți un mesaj în privat pe pagina de facebook a evenimentului sau la numărul de telefon 0757 453 610…

TRAM PARTY 2 - Un tramvai numit speranţă

Voluntariat la EduFest

Ești elev sau student? Ai vrea să te implici într-un program de voluntariat, să cunoști oameni noi, să câștigi experiențe inedite? Adună-ți toți prietenii și haideți la EduFest!

Reprezinți o organizație? Doriți să cunoașteți tineri interesați de voluntariat? La EduFest aveți ocazia să vă faceți cunoscută organizația tinerilor, în cadrul târgului de ONG-uri.

Când? Sâmbătă, 17 septembrie 2016.

Unde? Parcul 1 Decembrie, Oradea

Cu ce te alegi? Oportunități de voluntariat la zeci de organizații din Oradea. Distracție la Treasure Hunt Game, flashmob, jocuri și surprize. Cunoști oameni faini și îți faci prieteni noi…

Voluntariat la EduFest, Parcul 1 Decembrie Oradea

Treasure Hunt EduFest

În data de 17 septembrie 2016 va avea loc Treasure Hunt, powered by Edufest!

La ora 14:00, Parcul 1 Decembrie va servi drept punct de START pentru echipele concurente. Iar, invitația organizatorilor sună cam așa: „Eşti elev sau student? A trecut o săptămână de şcoală şi deja te-ai plictisit? Hai cu echipa ta la Treasure Hunt, powered by Edufest!

Când? Sâmbătă, 17 Septembrie.

Unde? Oradea, Parcul 1 Decembrie, lângă statuie.

Înscrie-te GRATUIT cu echipa AICI. Şi pentru că suntem de treabă, câştigătorii vor primi premii” – sursă text AICI.

Pentru detalii:
Mădălina Tirb – 0742 960 307
Flavius Bruchental – 0722 592 360…

Treasure Hunt Edufest, Oradea

Astroclub Meridian 0 – 10 ani

Un eveniment special este pe cale să aibă loc sâmbătă, 17 septembrie 2016. Este vorba despre Astroclub Meridian 0 – 10 ani!

„Anul acesta Astroclubul Meridian 0 Oradea împlinește 10 ani de la înființare. Cu această ocazie vom organiza un simpozion la care îl avem ca și invitat de onoare pe domnul dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român, care anul acesta împlinește 35 de ani de la zborul în cosmos și alți invitați de la nivel național, care au contribuit la punerea bazelor și dezvoltarea domeniului astronomic în România.

Tot cu ocazia acestui simpozion dorim să comemorăm 3 ani de la trecerea în neființă a profesorului de fizică Dacian Marin Bica, care a fost unul din pilonii care au pus bazele acestui Astroclub și a dezvoltării domeniului astronomic în Oradea și România” – sursă text AICI

Astroclub Meridian 0 - 10 ani, Cetatea Oradea

Concert: Joshua Nelson

În curând va concerta la Oradea JOSHUA NELSON, creatorul muzicii Kosher Gospel!

Sinagoga Neologă Zion va găzdui din nou un eveniment important. De această dată, ritmurile care vor rezona în imensa clădire vor fi date de muzicianul Joshua Nelson în data de 18 septembrie, începând cu ora 19:00. Recitalul de pian în combinație cu vocea-i unică vor oferi posibilitatea publicului orădean de a interacționa cu stilul energic al artistului.

„Pianist și solist vocal de origine afro-americană, el îmbină muzica gospel și cea evreiască într-o manieră aparte, fiind asemănat deseori pentru esența și originalitatea muzicii sale cu John Coltrane, unul din titanii jazzului. Ghidat de originile sale și valorile în mijlocul cărora a fost crescut, Joshua Nelson pune bazele stilului Kosher Gospel și reușește cu fiecare concert să transforme sala de spectacol într-un univers încărcat cu energie pozitivă” – sursă text AICI

Joshua Nelson la Sinagoga Zion

DIGI Oradea CIty Running Day

Cea de-a VI-a ediție DIGI Oradea City Running Day este pe cale să aibă loc!

În data de 18 septembrie 2016, în intervalul orar 08:00 – 15:00, alergătorii înscriși în concursul DIGI Oradea City Running Day își vor dedica o zi mișcării, indiferent de vârstă și nivelul de pregătire. Sloganul evenimentului este simplu: Ziua alergării.

„Cu acest eveniment Oradea se va alinia lângă orașele mari ale Europei, unde concursurile de alergare au o tradiție, cu un impact foarte mare” – informații preluate de AICI

DIGI Oradea City Running Day

 

 

Vă dorim o săptămână deosebită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea