de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 3 – 5 februarie 2017.

Tu ce faci în weekendul 3 – 5 februarie?

Proteste în Piața Unirii: 1 – 8 februarie 2017

Orădeni! Bihoreni! Români! Veniți la protest în Piața Unirii!

Iată programul pentru perioada următoare, 2 – 8 februarie 2017, cu pornirea din Piața Unirii:

  • Protest – între orele 18:00-23:00, în perioada 2 – 8 februarie 2017;
  • Marș – trei trasee diferite pe care le vom roti zilnic (vedeți pe prima pagină a anexelor, paragrafele subliniate în roșu!).

Începem cu primul dintre ele în seara asta (2 februarie):

Piața Unirii – str. Gen. Traian Moșoiu – Centrul Civic – Podul Dacia – str. Gen. Magheru – str. Republicii – Str. Ștefan cel Mare (până la intersecția cu str. Transilvaniei) și retur – Ștefan cel Mare – Str. Republicii – Str. Gen. Magheru – str. str. G. Enescu – Prefectură – Republicii Pietonal – Podul Sf. Ladislau – Piața Unirii.

proteste_in_piata_unirii

Expomariage Oradea 3 – 5 februarie 2017

Dacă tot este un alt an, este bine de știut faptul că vine vremea unei noi ediții Expomariage Oradea.

Expomariage Oradea din acest an va avea loc în perioada 3 – 5 februarie 2017 și se va desfășura la Trade Center Oradea, în cartierul Nufărul, strada Nufărului, numărul 21 E.

Cu această ocazie vor fi prezenți atât designeri care au pregătit diverse rochii de mireasă și costume de mire, pentru toate gusturile, cât și cofetari cu torturi și candy bar-uri, bijutieri și mulți alții cu multe alte oferte potrivite pentru a pregăti o nuntă.

EXPOMARIAGE ORADEA 3-5 februarie 2017

Teatru: Șșșșt!

Mai țineți minte spectacolul ȘșșȘșT!?

Chiar dacă ați mai participant la această comedie, sau nu, sunteți invitați la ȘșșȘșT! pentru a vă distra… în liniște.

Când? În data de 3 februarie 2017, vineri, începând cu ora 19:00, la Sala Studio Act Oradea.

La acest show îl vom avea alături pe actorul Șerban Borda, cel care a gândit această „comedie fără cuvinte în care partenerul e publicul”.

Prețul unui bilet este în valoare de 20 lei. Pentru rezervări lăsați un mesaj pe pagina de facebook a evenimentului sau trimiteți un SMS la numărul de telefon 0747 578 876.

Teatru: ȘșșȘșT!

Proiecție de film: Herakle și probele vieții

În data de 3 februarie 2017, vineri, la Asociația Culturală Noua Acropolă Oradea se va proiecta filmul: Herakle și probele vieții.

Vineri, începând cu ora 19:00, va avea loc o proiecție de film în care Herakle va reînvia, iar probele lui vor fi retrăite de către toți cei prezenți.

„Dacă ne-am lua cu toții un angajament serios față de realitatea critică în care trăim și am putea să ne lipsim de lucrurile inutile, cu siguranță am reuși să obținem ceea ce îi este necesar fiecărei persoane din oricare colț al lumii, începând cu o educație corespunzătoare.

Însă, pentru a ajunge la o astfel de atitudine, este necesar să ne eliberăm de egoism. Iar pentru a elimina egoismul trebuie să adăugăm puțină Filosofie vieții noastre” – Delia Steinberg Guzman, Președinte Internațional Noua Acropolă.

Curs: Prelegere filosofică: Herakle și probele vieții
Data: vineri, 3 februarie, ora 19:00
Loc de desfășurare: Sediul Noii Acropole, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7, parter)

Intrarea este liberă!

Herakle si probele vietii

Concert Anti Valentine’s Day: Țapinarii și Fără Zahăr

Vineri, 3 februarie 2017, începând cu ora 20:00, Țapinarii și Fără Zahăr vor fi prezenți în Urban Place pentru a concerta cu ocazia… Anti Valentine’s Day.

Dacă anul trecut Țapinarii au oferit un concert tot cu ocazia „zilei îndrăgostiților”, aceștia au decis ca în acest an să poposească din nou pe la Oradea însă, de data aceasta, alături de Fără Zahăr.

Prețul unui bilet este de 25 de lei. Biletele se pot cumpăra de la bar, din Urban Place, de luni până vineri începând cu ora 10:00 sau sâmbătă și duminică după ora 12:00. Iar pentru rezervări sunați la 0770 133 583.

Țapinarii și Fără Zahăr: Anti Valentine's Day

Teatru: Scufița Roșie

Sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 11:00, Sala Arcadia așteaptă toți prichindeii, părinții, bunicii și adulții la o nouă reprezentație a piesei de teatru: Scufița Roșie.

Scufiţa Roşie? Iar?

Da! Au răspuns acestei întrebări zeci de generaţii de peste trei sute de ani, ce au trecut de la apariţia formei scrise (1697) semnate de Charles Perrault.

De ce n-aş răspunde şi eu, mai ales că, recunosc, nu e pentru prima dată… (A fost prima mea încercare de a dramatiza o poveste în vederea punerii în scenă în teatrul de păpuşi). E cea mai cunoscută poveste din cultura lumii, a avut parte de diferite repovestiri şi rescrieri de către anonimi sau mari condeie ca: Fraţii Grimm (1812), Alphonse Daudet (1862), Ludwig Tieck (1800) în diferite formule literare – basm, poem, roman, tragedie…

Scufița Roșie, Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria Oradea

Atelier de creativitate la Bianco Milano

Sâmbătă, 4 februarie 2017, începând cu ora 15:00 va avea loc un Atelier de creativitate organizat de și la Bianco Milano.

„Vă așteptăm la primul nostru eveniment de joacă, alături de Toppolina cea mai bună prietenă a copiilor”. În ce anume va consta acest Atelier de creativitate? Iată câteva lucruri interesante pe care copilul tău le va face în data de 4 februarie:

  • se va bucura de una din cele mai îndrăgite activități de la petrecerile pentru copii: face painting-ul
  • va desena alături Toppolina
  • desenul va fi expus în gelateria noastră
  • va fi premiat cu desertul nostru natural și sănătos
  • își va face prieteni noi

Participarea la eveniment este liberă, dar înscrierea se face pe baza unui formular până în data de 2 februarie. Sunt 30 de locuri disponibile, așa că nu mai stați pe gânduri și completați aceste rânduri: https://goo.gl/MIU0su.

Atelier de creativitate la Bianco Milano

Prelegere filosofică: Giordano Bruno despre libertatea conștiinței

Sâmbătă, 4 februarie, ora 15:00, va avea loc prelegerea filosofică Giordano Bruno sau despre libertatea conștiinței, la Sediul Noii Acropole Oradea.

„ Giordano Bruno a fost ultimul mare filosof al Renașterii. Ideile sale au deschis orizonturi și au provocat tipare de gândire, iar astăzi, la mai mult de 400 de ani de la arderea sa pe rug, sunt redescoperite și rediscutate datorită valorii lor științifice și umaniste. A vorbit despre universul infinit, despre pluralitatea lumilor, despre demnitatea umană într-o lume în care heliocentrismul încă nu fusese acceptat și a avut eroismul de a nu se dezice de convingerile sale, cu prețul propriei vieți. Spiritul său liber și îndrăzneț, fidelitatea sa față de adevăr și generozitatea cu care își împărtășea cunoașterea cu cei tineri sunt și acum o sursă de inspirație care ne determină să dorim să îi descoperim viața și opera” – sursă text AICI.

Prelegere filosofică: Giordano Bruno sau despre libertatea conștiinței
Prezintă: Ioana Marchiș
Data: sâmbătă, 4 februarie, ora 15:00
Loc de desfășurare: Sediul Noii Acropole, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7, parter)

Prelegere filosofică: Giordano Bruno sau despre libertatea conștiinței

Prelegere filosofică: Dezvoltarea personalității

Sâmbătă, 4 februarie, ora 16:30, va avea loc prelegerea filosofică Dezvoltarea personalității, la Sediul Noii Acropole Oradea.

„Unul dintre elementele comune între gândirea filosofilor antici și opiniile cercetătorilor moderni este constatarea complexității ființei umane. În prelegerea propusă, Dezvoltarea personalității, vom căuta să oferim o abordare care îmbină perspectiva filosofică cu cea psihologică, în scopul unei cunoașteri de sine mai bune, care să ne permită să ne îmbunătățim și să ne cultivăm. Ce este personalitatea, cum se dezvoltă ea, care îi sunt părțile componente și cum ne poate ajuta să ne exprimăm pe noi înșine mai bine, ajungând la sentimentul de împlinire autentică? Acestea și alte întrebări asemănătoare vor face subiectul prelegerii filosofice găzduite la Sediul Noii Acropole Oradea sâmbătă, 4 februarie, de la ora 16:30” – sursă text AICI.

Prelegere filosofică: Dezvoltarea personalității
Prezintă: Mirela Andro
Data: sâmbătă, 4 februarie, ora 16:30
Loc de desfășurare: Sediul Noii Acropole, Piața Unirii, nr. 5, ap. 10 (interfon 7, parter)

Prelegere filosofică: Dezvoltarea personalității

Teatru: 1000 de motive să te omor, Varianta C

Cea de-a treia variantă a spectacolului de teatru 1000 de motive să te omor va fi jucată în data de 4 februarie, sâmbătă, în Urban Place.

„O scenă + doi actori + două variante ale aceleiași piese… pardon, trei variante + foarte mult talent = 1000 de motive sa te omor. Un calcul matematic ciudat ați putea spune, mai ales că este vorba despre teatru, însă nu e așa. Lăsând matematica de-o parte și concentrându-mă doar pe latura pur artistică ajung tot la același rezultat. „1000 de motive să te omor” este una din piesele de rezistență ale Asociației Artemotion, jucată de „n”+1 ori. Da, jucată de fiecare dată („n”) cu casa închisă. De ce am pus acel + 1 în acest calcul? Pentru că, după fiecare reprezentație a piesei, spectatorii îi asaltează pe actori, ca într-un interogatoriu devenit lait-motiv, cu întrebarea: -„Când se va mai juca „1000 de motive să te omor”? Pentru că vreau să îmi fac de pe acum rezervare”. Apare astfel certitudinea unui CASA ÎNCHISĂ pentru reprezentația următoare. Deci „n”+1 devine palpabil mai mult decât vă puteți închipui, încât a devenit un obicei să se anunțe, la câteva zile de la anunțarea unui eveniment viitor, că rezervările s-au închis…

1000 de motive să te omor - Varianta A

Teatru: Napoleon era… fată

Duminică, 5 februarie 2017, începând cu ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Regina Maria își redeschide porțile pentru a juca din nou piesa de teatru: Napoleon era… fată!

În Napoleon era… fată este vorba despre: „o întâlnire amicală între o tânără soție și un individ… afectuos încinge situația în familia unui mafiot din Chicago. Iar Ketty (Alina Leonte) nu vrea să dezvăluie nici în ruptul capului cu cine a ieșit la prânz, fapt pentru care William (Răzvan Vicoveanu) decide să plece într-o îndelungată călătorie de afaceri, pentru a se distanța de așa-zisa infidelitate a soției.

În tot acest timp, Ketty, ajutată de prietenul Jimmy (Petre Ghimbășan) și soția Maggie (Angela Tanko), pune la cale un plan cu care-l va recuceri pe soțul plin de îndoieli – va adopta un copil, pretinzând că-i al lor, căci el își dorea de multă vreme un urmaș. Ce va ieși din toată această încurcătură… descoperiți dacă veniți să vedeți spectacolul NAPOLEON ERA… FATĂ!”…

Napoleon era... fată!, Teatrul Regina Maria

Vă dorim un weekend reușit!
Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Claudiu Oros.