de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 10 – 12 februarie 2017.

Tu ce faci în weekendul 10 – 12 februarie?

Proteste: Ați abrogat? Acum plecați

În perioada 08 – 14 februarie 2017 se continuă protestele în Piața Unirii, seară de seară, începând cu ora 18:00. Scopul evenimentului: Ați abrogat? Acum plecați!

Marșul Ați aborgat? Acum plecați! va începe în jurul orelor 19:30! (va fi anunțat din timp și doar dacă va fi cazul).

„CĂLDUROASE MULȚUMIRI JANDARMERIEI, PRESEI LOCALE, PRIMĂRIEI, POLIȚIEI RUTIERE, LOCALE ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, MINUNAȚILOR ORĂDENI ȘI BIHORENI CU SPIRIT CIVIC ȘI UN DEZVOLTAT SIMȚ AL DREPTĂTII!

DECLARĂM

Vom fi în stradă până când coaliția de guvernare PSD-ALDE va anunţa și va pune în practică:…

Proteste: Ați abrogat? Acum plecați! - Oradea

Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale

În perioada 10 – 11 februarie 2017, în Lotus Center, va avea loc Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale, zilnic între orele 10:00 – 16:00.

La Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale, ediția a III-a, intrarea va fi liberă!

Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale - Oradea

Concert: Vița de Vie lansează șase

Vița de Vie lansează Șase(+), prima parte a albumului Șase/Șase și demarează turneul național de promovare a noului material.

„Șase/Șase este spart în două albume, prima parte o lansăm pe 29 octombrie la Arenele Romane în București, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este pe un an jumătate, început pe 20 februarie 2016 cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii” – Adrian Despot.

Această primă parte a albumului se numește Șase(+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în intregime fanilor abonați la newsletterul VdV: Luna și noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor – Join the Band și Metaforă de toamnă și Hai încearcă – feat. Cosmin Lupu – Days of Confusion & Planet H…

Vița de Vie lansează Șase(+) la Moszkva Kávézó

Teatru: Cerere în căsătorie

Vineri, 10 februarie, ora 19:00, trei actori se vor transpune în rolurile lui Cehov, din spectacolul Cerere în căsătorie, traducerea Elisabeta Pop.

„Departe de romantismul şi armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potenţiali miri se ceartă aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalităţilor lor puternice, crizele de ipohondrie ale peţitorului, încurcătura în care se găseşte tatăl miresei şi încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naştere unui comic de situaţie savuros” – sursă AICISpectacolul Cerere în Căsătorie va avea loc la Kosher Art Wine Coffee Jazz.

Rezervări pe pagina evenimentului sau prin SMS la 0747 578 876.

Teatru: Cerere în căsătorie - Oradea

Curs: Filosofie aplicată

Vineri, 10 februarie, ora 19:00, va avea loc un curs de Filosofie Aplicată la Asociația Culturală „Noua Acropolă”.

Iată câteva informații despre acest curs de Filosofie Aplicată…

„Valoarea filosofiei pusă în practică este aceea care ne determină să ne confruntăm cu propria conștiință și ne îndeamnă la o sănătoasă transformare interioară înainte de a cere ceva de la alții. Dacă am decide să fim buni și generoși cei dintâi și am trece la fapte chiar dacă alții nu fac la fel, dacă am fi fericiți cu o conștiință împăcată, dacă ne-am gândi înainte la alții și apoi la confortul propriu, dacă am acționa astfel cu autentică libertate, atunci lumea s-ar schimba în bine. Această căutare a sensului se sprijină în direcția propusă de Noua Acropolă, pe un program de formare ce oferă elevului o dublă abordare: teoretică și practică”…

Curs de Filosofie Aplicată - Oradea

Teatru: Vrăjitorul din Oz

Sâmbătă, 11 februarie 2017, ora 11:00, se va juca spectacolul de teatru Vrăjitorul din Oz, un spectacol semnat de regizorul Dan Mirea.

„Una dintre cele mai cunoscute şi iubite poveşti de către copii, Vrăjitorul din Oz a reuşit să seducă generaţii întregi de copii de-a lungul timpului. Scris la începutul secolului, mai precis în 1900, „Vrăjitorul din Oz” a devenit cu timpul o poveste nemuritoare, fiind considerat, de altfel, primul basm american modern. Peripeţiile lui Dorothy – o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute – sunt faimoase în întreaga lume, cunoscând numeroase dramatizari şi ecranizări. Deşi au trecut mai mult de 100 de ani de la lansarea acestei cărţi, copiii din întreaga lume sunt încă fascinaţi de minunata lume a lui Oz” – sursă text AICI

Teatru: Vrăjitorul din Oz - Oradea

Copiii și ciocolata. Atelier cu degustare Raw Vegan

Sâmbătă, 11 februarie 2017, începând cu ora 11:00, cei mici se vor putea distra la atelierul: Copiii și ciocolata! Atelier cu degustare Raw Vegan.

Evenimentul Copiii și ciocolata! Atelier cu degustare Raw Vegan va avea loc la Saloanele de carte R&R din Cetatea Oradea.

„Dacă e sâmbătă e zi de răsfăț pentru copii, dormim până târziu, ne delectăm cu ceva dulce… ups… DAR dacă acest dulce ar fi și sănătos și hrănitor? De asemenea, ne vom delecta cu o degustare de supă marca Suppa Bar, sucurile naturale Strop de Viu și deserturi crude și vegane create de chef raw vegan Teodora Czentye” – sursă text AICI.

Evenimentul este GRATUIT, însă necesită înscriere! Pentru înscrieri sunați la 0751 799 692 sau trimiteți un mesaj la adresa de e-mail [email protected]

Copiii și ciocolata! Atelier cu Degustare Raw Vegan - Oradea

Concert: Leo Iorga & Pacifica

În curând, în seara de 11 februarie, Leo Iorga va concerta alături de Pacifica în Restaurant Coquette.

Încă din anul 1978, de la vârsta de 14 ani, Leo Iorga a călcat pe drumul muzicii, urmând ca după un timp, făcând parte din trupa Compact, să lanseze hituri precum: Singur în noapte, Mă voi întoarce, Să te gândești la mine, Toamna în sufletul meu, Trenul pierdut, Ploaia, Cine ești tu oare?.

Acesta cântă alături de Pacifica încă din anul 2003, iar acum, cu o experiență importantă în spate, revine la Oradea pentru a concerta înainte ca Valentine’s Days să-și facă apariția, în data de 11 februarie, ora 20:00. Așadar, Leo Iorga, Teo Boar și Vlady Cnejevici vor fi prezenți la Oradea!…

Petrecere: La Pipes Room cu Crisstia & Albui

Sâmbătă, 11 februarie 2017, începând cu ora 22:00, la The Pipe lumea se va simți bine alături de CrisStia și Albui.

DJ precum CrisStia și Albui vor fi prezenți în seara de 11 februarie 2017 în The Pipe (strada Vasile Alecsandri, numărul 15). Scopul? Cei prezenți să se simtă bine, să danseze și să-și petreacă seara în preajma altor oameni care îndrăgesc același gen muzical. Pentru a-ți rezerva locul, sună la 0752 586 161.

P.S. Vino mai devreme dacă vrei să prinzi un loc, capacitatea localului este limitată…

Pipes Room #7 with Crisstia & Albui - Oradea

Teatru: Stan Bolovan – Spaima Zmeilor

Duminică, 12 februarie 2017, începând cu ora 11:00, actorii trupei Arcadia vor juca spectacolul: Stan Bolovan – Spaima Zmeilor, în Sala Arcadia.

Specific basmului, personajul Stan Bolovan trece printr-o serie de aventuri fabuloase, fantastice, şi este pus la încercare prin câteva probe memorabile. În această poveste este reliefat, la fel ca în multe snoave populare, felul în care isteţimea şi îndrăzneala pot compensa şi chiar întrece puterea fizică şi abilităţile nemaipomenite ale unor fiinţe supranaturale.

Stan Bolovan pare a fi o încrengătură între vestitul Păcală şi un tipic Făt-Frumos din legendele româneşti…

Stan Bolovan - Spaima Zmeilor, Trupa Arcadia Oradea

Petrecere medievală cu cavaleri și prințese

Duminică, 12 februarie 2017, atmosfera medievală va înfrumuseța întreg Era Park Oradea.

Începând cu ora 17:00, prinții, prințesele și bufonii se vor bucura de activități demne de o petrecere medievală, ca de exemplu:

  • joc de cucerit inima unei prințese;
  • dansuri de grup;
  • pictură pe față;
  • săbii și inimioare din baloane;
  • atelier de împletit brățări;
  • concurs de scos mere;
  • multe altele…

Intrarea este liberă!…

Petrecere medievală cu cavaleri și prințese - Oradea

Teatru: Isabela, trei caravele și un mare mincinos

Spectacolul Isabela, trei caravele și un mare mincinos de Dario Fo, în regia lui Eugen Gyemant va avea loc duminică, 12 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Piesa este scrisă de un artist complet: scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, compozitor, actor și regizor italian, Dario Fo (n. 24 martie 1926, Sangiano, Italia – d. 13 octombrie 2016, Milano) a fost laureat în anul 1997 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Cu toate că textele dramatice de satiră politică și socială i-au adus faimă, umorul subversiv care îl caracterizează i-a creat deseori probleme, artistul fiind nevoit să se confrunte cu cenzura, amenințările cu moartea, interdicții și critica Bisericii Catolice. Una dintre operele care au provocat controverse este piesa de teatru Isabela, trei caravele și un mare mincinos, scrisă de Dario Fo în 1963 și montată pentru prima dată în același an, de către autorul ei, la Teatrul Odeon din Milano. Bazată pe structura „teatru în teatru”, acțiunea piesei gravitează în jurul unei personalități istorice arhicunocute: Cristofor Columb, aflat sub ascendentul parodiei…

Premiera de la teatru: Isabela, trei caravele şi un mare mincinos

Comedie romantică: Buletinista

Duminică, 12 februarie, începând cu ora 19:00 Buletinista va fi din nou prezentă în Urban Place!

Buletinista este un spectacol jucat de Teatrul Artemotion, cu Sebastian Lupu și Mirela Niță Lupu.

„Alegerea piesei (al cărui autor nici acum n-am reuşit să-l aflu) a fost deosebit de inspirată. Cu toate că din cele câteva elemente de fixare a subiectului (onomastica şi toponimele, în principal) rezultă c-ar fi vorba de-un spaţiu sovietic, undeva într-o gubernie uitată de lume, apropierea de zona noastră mioritică e-atât de evidentă, încât nu o dată m-a trecut bănuiala că piesa ar fi de fapt plăsmuirea unui român trăitor în Epoca de Aur. Pe scurt: Suntem într-un parc la ceas de seară, o domniţă cam năucă întâlneşte un bărbat cam grobian (sau el o întâlneşte pe ea), care bărbat – simplu şofer la o autobază, aflăm mai apoi – se străduieşte necontenit să-şi construiască biografii macho cu unicul scop de-a ajunge cu domniţa-n pat. Intervin răsturnări de situaţie, minciunile cad rând pe rând şi cei doi rămân într-un final despuiaţi de orice poleială, banale făpturi vulnerabile, singure, disperate, victime ale propriilor lor vieţi. – De aici şi ghilimelele mele de mai sus” – Mircea Pricăjan, 28 februarie 2011 – sursă text AICI

Comedie romantică în Urban Place: Buletinista

Vă dorim un weekend reușit!
Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Andrei Damian.