de |

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=3818 /]

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 6 – 12 martie 2017, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 6 – 12 martie 2017.

Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor

În perioada 25 februarie – 8 martie 2017, va avea loc campania Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor, la Saloanele de Carte R&R.

Ce înseamnă această campanie numită sugestiv Cărțișor? „La Saloanele de carte R&R ți-am pregătit o selecție de titluri cu prețuri cuprinse între 3 lei și 30 lei, pe care le-am dichisit cu tradiționalul șnur roșu și alb și le-am atașat câte o mini felicitare pe care poți scrie un gând special!” – sursă text AICI

Cărțișor - dăruiește celor dragi o carte-mărțișor - Oradea

Cea mai scumpă de pe lume – MAMA

Marți, 7 martie, începând cu ora 18:00, Toppolina vă invită la o Serată Specială dedicată celei mai scumpe de pe lume, Mama.

„Vom păși împreună în lumea fascinantă a poveștilor, personajele principale veți fi voi, vom crea împreună o poveste interactivă, vom meșteri floricele drăguțele pentru mămici, vom cânta și vom dansa, ne vom distraaaaa.:) Vă așteptăm cu mare drag la sediul Crescendo Montessori de la ora 18:00” – sursă text AICI.

Preț: 35 lei. Atenție! Locurile sunt limitate…

Cea mai scumpă de pe lume - MAMA - Oradea

Conferință: Cum să creștem copii descurcăreți?

„UN CADOU PT FIECARE MAMA. Te invităm marți, în 7 martie, de la ora 18:00, la Conferința de Parenting: „Cum sa creștem copii descurcăreți?”” – sursă text AICI.

Educația e fundamentul omului, de la ea pornește totul. Educă-ți copilul să fie un exemplu pentru toți, învață-l să nu cedeze indiferent de situație și ajută-l să creadă în el. Un copil cu încredere în sine se poate descurca în orice, fii alături de el în fiecare moment când te strigă. Învațăț-vă copiii să devină descurcăreți.

Intrarea este liberă. 

Invitat special: Psiholog Simona Hint…

Cum să creștem copii descurcăreți - Oradea

Teatru: Omuleț

Miercuri, 8 martie, ora 17:00, va avea loc spectacolul de teatru pentru cei mai mici spectatori, Omuleț de Petro Ionescu, în regia Deliei Gavlițchi.

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie…

Omuleț - trupa Arcadia Oradea

Atelier Bombonera – Cadou pentru mama mea

Miercuri, 8 martie, copiii sunt invitați la Era Park Oradea pentru a se distra alături de Bombonera.

Mesaj de la Bombonera: „Vino de ziua mamei la Era Park să îi pregătești cel mai frumos cadou: un ghiveci de zambile, personalizat cu mânuțele tale și după imaginația ta” – sursă text AICI.

Întregul eveniment va începe la ora 17:00. Intrarea este liberă!

Vezi și pagina de facebook a evenimentului Atelier Bombonera: Cadou pentru mama mea.

Atelier Bombonera: Cadou pentru mama mea - Oradea

Fii voluntar HeRo în Oradea

HeRo este un proiect care își propune să îi învețe pe tineri cum să se descurce eficient la un proces de recrutare, fie el la o universitate sau la un loc de muncă. Aceștia vor beneficia de ateliere precum: cum se face un C.V., o scrisoare de intenție și un eseu motivațional, dar și cum să îi dovedești recrutorului de la interviu că ești candidatul ideal.

Cum poți tu să ne ajuți? Pe foto-video, sponsorizări, comunicare, hosting, marketing… sau poate ești un Jack of All Trades, care se pricepe la de toate 🙂

Crezi că poți să dai o mână de ajutor?

Înscrie-te aici până miercuri, 8 martie, ora 21:00 (https://goo.gl/forms/6Lmy5M6X4oHmKpME2) and let’s rock this world!

În căutarea unor voluntari pentru proiectul HeRo - Oradea

Teatru: Forme – Studiul 1 și 2

Joi, 9 martie, de la ora 19:00 se va juca Forme, un spectacol pus în scenă de Asociația Culturală Experiment. Teatru. Clandestin. și care are la bază textul lui Publius Ovidius Naso – „Metamorfoze”.

Spectacolul Forme, după cum este menționat pe pagina evenimentului, „este un studiu care aduce în prim plan metamorfoza, structurat în episoade prezentate în forme neobișnuite, parcurgând miturile cele mai cunoscute și mai puțin cunoscute, plecând de la un text fundamental al literaturii occidentale: Publius Ovidius Naso – „Metamorfoze”. O călătorie care angajează spectatorul într-o atmosferă onirică, o privire asupra miturilor puse pe hârtie de poetul latin prin prisma experiențelor și evenimentelor contemporane” – sursă text AICI

FORME - Studiul 1 și 2

Concert simfonic: Festival Prokofiev

Joi, 9 martie 2017, ora 19.00, sala de concerte „Enescu-Bartók” va găzdui Festivalul Prokofiev.

„Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați joi la un concert cu lucrări de Serghei Prokofiev (1891—1953), compozitorul reprezentând etapa neoclasică a literaturii muzicale ruse. Prima lucrare este valsul din baletul Cenușăreasa. Vom continua cu Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră în sol minor, op. 63, despre care compozitorul spunea: „În 1935, un grup de admiratori al violonistului francez Soetens, mi-a propus să compun pentru el un concert de vioară… Ca și în cazul concertelor anterioare, la început, am căutat să-i dau un titlu, ceva cam în genul „Sonată concertantă pentru vioară și ioana goicea 3orchestră”, dar, în cele din urmă, m-am întors la cel mai simplu: „Concertul nr. 2”. Doream ca, în ceea ce privește muzica și formulele, el să se deosebească complet de concertul nr. 1”. Concertul nostru se va încheia cu fragmente din suitele Romeo şi Julieta. Muzica baletului Romeo şi Julieta (op. 64) a fost scrisă în anul 1935 şi a devenit una dintre cele mai reprezentative creaţii ale compozitorului. Prokofiev a realizat trei suite extrase din balet, premiera primelor două suite anticipând premiera baletului propriu-zis” – citește mai multe apăsând aici

Concert simfonic: Festival Prokofiev - Oradea

Întâlnire cu Varujan Vosganian

În data de 10 martie 2017, începând cu ora 13:00, Varujan Vosganian va fi prezent la Salonul de Carte R&R din Cetatea Oradea, moment în care va avea loc o lansare de carte.

Varujan Vosganian (n. 1958) este poet și prozator. A publicat volumele de versuri: Samanul albastru (Editura Ararat, 1994), Ochiul cel alb al reginei (Editura Cartea Romaneasca, 2001), Iisus cu o mie de brațe (Editura Dacia, 2005) și volumele de proză: Statuia comandorului (nuvele – Editura Ararat, 1994), Cartea șoaptelor (roman – Editura Polirom, 2009, 2012), Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri (nuvele – Editura Polirom, 2013).

Cărțile sale au fost premiate sau nominalizate la importante premii în țară și în străinătate. Traduceri, prezentări, lecturi publice, precum și comentarii critice ori eseuri din și despre scrierile sale au fost realizate în numeroase țări ale lumii” – sursă text AICI

Întâlnire cu Varujan Vosganian la Salonul de carte R&R Cetate - Oradea

Teatru: BUM!

Vineri, 10 martie, ora 19:00, va avea loc spectacolul BUM!, la Kosher Art Wine Coffee Jazz.

„ BUM! e o incursiune prin mintea și imaginația a doi clauni care vă invită să vă bucurați alături de ei, cufundați în tăcere într-un spectacol simplu, însoțit de cel mai bun teatru fizic. Ce se întâmplă când dorințele unui om singur se indeplinesc subit?

Propunerea este dinamică, tăcerile combină acțiuni fizice, comice, extreme, ca în filmele mute. Tot ce se întâmplă aici, gesturi mari și mici au o atmosferă și o culoare care reprezintă fiecare un univers minuscul”

Premieră BUM!

Teatru: Forme – Studiul 1 și 2

Vineri, 10 martie, de la ora 19:00 se va juca Forme, un spectacol pus în scenă de Asociația Culturală Experiment. Teatru. Clandestin. și care are la bază textul lui Publius Ovidius Naso – „Metamorfoze”.

Spectacolul Forme, după cum este menționat pe pagina evenimentului, „este un studiu care aduce în prim plan metamorfoza, structurat în episoade prezentate în forme neobișnuite, parcurgând miturile cele mai cunoscute și mai puțin cunoscute, plecând de la un text fundamental al literaturii occidentale: Publius Ovidius Naso – „Metamorfoze”. O călătorie care angajează spectatorul într-o atmosferă onirică, o privire asupra miturilor puse pe hârtie de poetul latin prin prisma experiențelor și evenimentelor contemporane” – sursă text AICI.

FORME - Studiul 1 și 2

Retro Party cu DJ Breathe

Vineri, 10 martie, începând cu ora 21:00, la Urban Place va avea loc un Retro Party la care invitatul special va fi DJ Breathe.

„Îți e dor de muzica anilor 80′ 90′ și 2000′? Îți e dor să dansezi și să te distrezi pe hit-uri de altădată? Dj Breathe pornește mașina timpului și te invită vineri 10 martie la Urban Place, într-o călătorie muzicală!” – sursă text AICI

Retro Party cu DJ Breathe - Oradea

Supercomedia: Tanța și Costel

Dacă în Urban Place e weekendul comediei, atunci să râdem cu Tanța și Costel!

Sâmbătă, 11 martie, de la ora 19:00, Teatrul Artemotion vă așteaptă în Urban Place la o nouă reprezentație a spectacolului Tanța și Costel, o comedie excepțională cu Mirela Lupu și Petre Ghimbășan.

Iată ce scrie unul dintre spectatorii care a văzut acest spectacol:

„Piesa de teatru TANȚA ȘI COSTEL, bazată pe-un text de Ion Băieşu, scris în plin comunism când sketch-urile acestea erau foarte reuşite, asta dacă e să punem la socoteală nivelul intelectualilor din era respectivă, comedia a reuşit să-nvie după ani de uitare graţie interpretării lui Petre Ghimbăşan şi Mirelei Niţă-Lupu.

Supercomedia Tanța și Costel

Premieră națională teatru: Baraca

Sâmbătă, 11 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia va avea loc cea de-a treia premieră din anul acesta a Trupei Iosif Vulcan: BARACA, de Aiat Fayez.

”Mare și Mic duc o viață simplă și liniștită, ritmată de micile job-uri și de ciondănelile cotidiene. Până în momentul în care Mare îi oferă lui Mic de ziua lui, o cască și un compleu cadou. Amândoi se lansează atunci într-un sistem artizanal și destul de ingenios de fabricare de bombe în oale de gătit sub presiune, pentru a se trezi foarte repede prinși într-o mașinărie care-i depășește.

S-a dat startul numărătoarei inverse. În jurul acestui duo ciudat, evoluează mai multe personaje care încearcă să tragă profit de pe urma lor. Ritmul fabricării bombelor se accelerează; Mare și Mic se profesionalizează și se îmbogățesc. Afacerea lor se transformă încet, încet, într-un veritabil imperiu financiar…

Premieră națională: Baraca, de Aiat Fayez - Oradea

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Claudiu Oros.