de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 27 februarie – 5 martie 2017, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 27 februarie – 5 martie 2017.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor

În perioada 25 februarie – 8 martie 2017, va avea loc campania Cărțișor – dăruiește celor dragi o carte-mărțișor, la Saloanele de Carte R&R.

Ce înseamnă această campanie numită sugestiv Cărțișor? „La Saloanele de carte R&R ți-am pregătit o selecție de titluri cu prețuri cuprinse între 3 lei și 30 lei, pe care le-am dichisit cu tradiționalul șnur roșu și alb și le-am atașat câte o mini felicitare pe care poți scrie un gând special!” – sursă text AICI

Cărțișor - dăruiește celor dragi o carte-mărțișor - Oradea

Balul Operei VOX

Balul Operei Vox” (ediția a doua) se va desfășura întocmai ca în marile teatre muzicale din Europa și va avea formatul Balului Operei de la Viena cu valsuri, polci celebre, csardasuri, cele mai frumoase arii și duete de operă și operetă interpretate de soliști renumiți, precum baritonul Alfio Grasso din Italia și soprana Cristina Simionescu de la Opera Națională Română Iași, un ansamblu mare de balet, orchestra și doi dirijori, alături de prezentatorii și amfitrionii serii.
Structura balului

Evenimentul va avea trei părți…

Degustare: Whisky și Bourbon

Marți, 28 februarie, de la ora 19:00, la Rewine Bar va avea loc un nou eveniment cu degustare. De această dată, vedetele serii vor fi mai multe tipuri de whisky, respectiv bourbon.

„Lucian Aromanesei v-a pregătit o selecție de whisky -uri scoțiene și bourbon-uri americane pentru a le degusta și aprecia împreună” – sursă text AICI.

Cele 7 sortimente alese pentru ziua de 28 februarie sunt:…

Degustare: Whisky și Bourbon - Oradea

Teatru: În plină glorie!

Miercuri, 1 martie 2017, începând cu ora 19:00, va avea loc spectacolul de teatru: În plină glorie!, de Peter Quilter, regia artistică Cristian Ioan.

Comedia În plină glorie! este „inspirată din viața lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Piesa a fost montată și jucată pe scenele din peste douăzeci de țări din întreaga lume, iar recent a sărbătorit a 2000-a reprezentaţie internaţională și peste un milion de vânzări de bilete. De asemenea, în anul 2006 s-a bucurat de o nominalizare la Premiile Olivier pentru cea mai bună comedie”…

Cea de-a doua premieră din anul 2017: În plină glorie! - Oradea

Concert: Festivalul Mozart

Joi, 2 martie 2017, ora 19:00, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va găzdui un concert simfonic deosebit, și anume: Festivalul Mozart.

„Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați joi la un concert cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart (1756—1791). Mozart a fost un compozitor, dirijor, pianist și pedadog austriac, unul din cei mai prodigioși și talentați creatori în domeniul muzicii clasice. Prima lucrare este uvertura Răpirea din serai, K.384. Forma uverturii este apropiată sinfoniei italiene (alternanţă rapid-lent-rapid). Vom continua cu Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră în Do major, K.299. Lucrarea fost scrisă la comandă, la Paris, pentru Ducele de Guines, care cânta ca amator la flaut şi pentru fiica sa care cânta la harpă. Concertul nostru se va încheia cu Simfonia nr. 40 în sol minor, K.550. Este penultima lucrare a compozitorului în acest gen, ea a fost finalizată în 25 iunie 1788. Este important de menţionat că din cele 41 de simfonii, Mozart a conceput doar două în tonalitate minoră, printre care şi această penultimă simfonie (cealaltă fiind nr. 25, tot în sol minor)” – vezi mai multe informații despre Festivalul Mozart AICI

Concert simfonic: Festivalul Mozart - Oradea

Disco Party with DJ Rob

Vineri, 3 martie 2017, în intervalul orar 20:00 și 04:00, va avea loc un disco party alături de DJ Rob, în Bodega!

Vezi și pagina de facebook a evenimentului apăsând AICI.

DISCO PARTY with DJ Rob - Oradea

Maraton: Boardgames la Salonul de carte din Cetate

Ne așteaptă două zile presărate cu boardgames la Salonul de carte R&R din Cetatea Oradea!

Zilele de 4 și 5 martie, sâmbătă și duminică, ne vor întâmpina cu un „maraton de jocuri de societate, cu prezentări de jocuri de societate alături de invitați speciali, experți în materie de jocuri de strategie și perspicacitate, concursuri cu premii valoroase pentru participanți în jocuri și cărți”. Da, este vorba de un concurs! Acesta se va desfășura pe trei categorii: familii, copii, echipe de adulți

Două zile de boardgames la saloanul de carte din cetate - Oradea

Show de improvizație: Impro Patzan Show

Sâmbătă, 4 martie, ora 19:00, va avea loc un nou eveniment marca Impro Patzan Show.

„Un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain spectacol e ăla de la care ai lipsit” – sursă text AICI.

Patzanii: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi și Eugen Neag

Suport artist: 20 lei

Partener: Kosher art wine coffee jazz

Show de improvizație: Impro Patzan Show - Oradea

Concert: Bosquito

Sâmbătă, 4 martie 2017, începând cu ora 21:00, Bosquito va concerta la Bistro Blues Caffe.

Pentru mai multe informații intrați pe pagina de facebook a evenimentului, iar pentru rezervări sunați la unul dintre următoarele numere de telefon: 0748 228 822 sau 0722 390 091. Locul de desfășurare a evenimentului, Bistro Blues Caffe, este situat în Piața 1 Decembrie, numărul 12.

Concert: Bosquito - Oradea

Teatru: Isabela, trei caravele și un mare mincinos

Spectacolul Isabela, trei caravele și un mare mincinos de Dario Fo, în regia lui Eugen Gyemant va avea loc duminică, 5 martie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Piesa este scrisă de un artist complet: scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, compozitor, actor și regizor italian, Dario Fo (n. 24 martie 1926, Sangiano, Italia – d. 13 octombrie 2016, Milano) a fost laureat în anul 1997 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Cu toate că textele dramatice de satiră politică și socială i-au adus faimă, umorul subversiv care îl caracterizează i-a creat deseori probleme, artistul fiind nevoit să se confrunte cu cenzura, amenințările cu moartea, interdicții și critica Bisericii Catolice. Una dintre operele care au provocat controverse este piesa de teatru Isabela, trei caravele și un mare mincinos, scrisă de Dario Fo în 1963 și montată pentru prima dată în același an, de către autorul ei, la Teatrul Odeon din Milano. Bazată pe structura „teatru în teatru”, acțiunea piesei gravitează în jurul unei personalități istorice arhicunocute: Cristofor Columb, aflat sub ascendentul parodiei…

Premiera de la teatru: Isabela, trei caravele şi un mare mincinos

Supercomedie: Ca la noi la nimenea

Duminică, 5 martie, ora 19:00, se va juca spectacolul Ca la noi la nimenea!, în Urban Place, un stand-up comedy realizat după cupletele lui Constantin Tănase, cu Sebastian Lupu și Tomi Margittai.

„Spectacolul „Ca la noi… la nimenea!”, în organizarea trupei orădene ArtEmotion, în care actorul Sebastian Lupu îl readuce aproape întocmai la viaţă pe Constantin Tănase, mi-a prilejuit o binevenită și foarte plăcută scufundare în acest paradox. Nu e de mirare, astfel, că acest spectacol cu oarecare vechime deja în orașul de pe malul Crișului Repede continuă să umple sălile pub-urilor unde este prezentat. Eu l-am văzut în incinta proaspăt renovată a Crown Pub-ului, local aflat la parterul Hotelului Astoria, restaurat și el, o superbă clădire ridicată în 1902 de arhitectul Ferenc Sztarill, același care a proiectat și Palatul Vulturul Negru. Locul, cu arhitectura și trecutul său, a venit în întâmpinarea jocului inspirat al lui Sebastian Lupu, aducând astfel, deloc paradoxal, trecutul în prezent. Căci numai despre un salt în trecut nu poate fi vorba în cazul acestui show…Supercomedie: Ca la noi la nimenea

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Claudiu Oros.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]