Ce este defapt yoga?

de |

Centrul Cultural Hare Krishna Oradea invită toți doritorii să descopere o lume nouă la atelierele lor de yoga, un termen familiar celor mai mulți dintre noi, mult discutat, însă înțeles de prea puțini.

Primul atelier de yoga, organizat în colaborare cu Incubator107 Oradea, a avut loc deja joi, 30 iunie 2016. Scopul acestei întâlniri a fost: stabilirea și explicarea unor concepte de bază în yoga, precum învelișurile unui om, ce înconjoară sufletul acestuia, cei 8 pași pe care Patanjali considera că ar trebui urmați în practica yoga și multe altele.

Cei prezenți la workshop au avut ocazia de a învăța și cânta două dintre cele mai cunoscute și puternice mantre specifice practicii yoghinilor, cântece ce relaxează mintea și ne deschid sufletele, fiind o activitate de grup plăcută care îi unește pe toți cei ce se alătură. Cu această ocazie, am învățat câte ceva și despre instrumentele tradiționale indiene, precum kartaal-ul și mânuirea acestuia.

Bineînțeles că atelierul nu ar fi fost complet și fără câteva Asane, exerciții de coordonare a minții și corpului, renumitele poziții ale corpului specifice yoga, așa presupusele “exerciții de gimnastică”, ce sunt însă mult mai mult de atât. Cu ajutorul celor de la Centrul Hare Krishna, le-am putut descoperi și experimenta pe propria persoană.

Oricine este curios și dorește să afle mai multe despre practica yoga este așteptat joi, 7 iulie, la Centrul Hare Krisna ( cu sediul pe strada Emilian Chitul) pentru a lua parte la cel de-al doilea atelier.

Articol scris de Ștefania Buciuman