Ce e gratis în Oradea?

de |

Ce e gratis în Oradea?

Ce e gratis în Oradea? Într-o lume în care accentul cade pe material, poate, ne mai întrebăm ce e gratis în Oradea. Răspunsul ar fi: destule. Haideţi să le aflăm împreună.

  1. Accesul gratuit la aparatele sportive, atât de pe mal, în zona Podului Carol I (fostul pod de pontoane), cât și din Parcul Petöfi Sándor.
  2.  Posibilitatea de  a juca la masa de ping-pong din Parcul Petöfi Sándor.
  3. O sumedenie de terenuri sportive.

      4. Peisajele pe care le poți admira, în mod gratuit. Liniștea oferită de apele Crișului Repede, și spațiul verde destinat plimbărilor, picnicurilor sau relaxării și odihnei.

  1. Pianul pus la dispoziție gratuit, de către florarul Marius Sabău, din Parcul Libertății, unde oricine îi poate încânta pe trecători cu un mic recital de pian.
  2. Castelele, turnurile, toboganele, balansoarele și pista de skate din Orășelul Copiilor. Acestea sunt gratuite și bucură copilăria tuturor.
  3. Accesul gratuit la festivalurile cu renume(Street Food, Kids Fest, Târgul de Crăciun, Târgul de Paști, TIFF, Oradea Summer Film etc.), și multe altele care vor urma. Prin intermediul acestora amintim muzica de la concertele artiștilor pe care îi adorăm. Posibilitatea de a vedea și a fi martor la spectacole de senzație, cu foc, cu bule de săpun, sau spectacole de teatru, de magie, De toate acestea ne bucurăm gratuit, când sunt festivaluri.
  1. Cetatea orașului Oradea și Muzeul Țării Crișurilor, care oferă intrarea gratuită pentru plimbări în exterior.
  1. Parcarea gratuită, după ora 18 (luni-vineri), iar în weekend nu se percepe nicio taxă. Față de alte orașe, Oradea, prin acest aspect aduce un plus de fericire.
  2. Wi-Fi gratuit, în anumite zone, cum ar fi pe strada Republicii, în zonele din jurul obiectivelor turistice ale oraşului, promenade, staţii de tramvai/autobuz.
  3. La librăriile și cafenelele R&R (Republicii/Cetatea Oradea) cărțile pot fi cumpărate dar și răsfoite gratuit, iar la R&R Republicii, în fiecare ultimă zi de joi din lună, în cadrul evenimentului Noaptea Cititorilor, aceștia, pe lângă oferte speciale și reduceri, pun la dispoziția vizitatorilor, într-un suport special, cărți gratuite.

 

11 motive în plus să vii în Oradea dacă ești turist. Și 11 motive în plus să profiți de gratuități dacă ești locuitor al orașului. Printre cele menționate, mai ai adăuga ceva?

Foto sus: Darius Pavel Photography.