Caravana NEXT doar pentru data de 23 august

de |

Din cauza timpului ploios de care orădenii au avut parte ieri, 22 august 2016, reprezentanții Caravanei NEXT au fost nevoiți să modifice programul de proiecții.

Așadar, chiar dacă ieri nu au mai avut loc proiecțiile stabilite inițial, organizatorii au găsit o soluție: în data de 23 august vor fi redate atât scurtmetraje din categoria NEXT Out in Space, cât și scurtmetraje din categoria NEXT Oscars Night.

Iar, programul va fi următorul:

 • Clone/ Clones
  Rafael Bolliger, Elveția, 2015, 13′
  În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier – şi i se oferă posibilitatea de a-şi faci o copie după propriul creier, pentru orice eventualitate.

 • Povestea unui robot /Tristes Déserts
  Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′
  Rezultat filmic-muzical al colaborării – de inspiraţie barocă şi SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.

 • Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon’s landing on Alpha 46
  Anthony Vouardoux, Germania/ Elveția, 2010, 15’
  După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor… Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.

 • Ave Maria
  Basil Khalil, Palestina/ Franța/ Germania, 2015, 15’
  O familie de israelieni aflaţi în faţa unei mânăstiri, de Sabat, deranjează rutina tăcută cu care s-au obişnuit cinci călugăriţe trăind în sălbăticia din West Bank.

 • Shok
  Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21’
  În Kosovo, în 1998, doi băieţi sunt cei mai buni prieteni şi duc o viaţă normală – dar pe măsură ce războiul pune stăpânire pe ţara lor, existenţa zilnică se umple de violenţă şi teamă. Curând, alegerile pe care le au de făcut cei doi le ameninţă nu doar prietenia, dar şi familiile, şi vieţile.

 • Totul va fi bine / Alles Wird Gut
  Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’
  Michael, tată divorţat, îşi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, căreia îi este devotat, pentru a petrece împreună weekendul. La început, pare să fie o vizită normală, dar Lea descoperă curând că s-a schimbat ceva.

 • Bâlbâitul / Stutterer
  Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’
  Pentru un tipograf singuratic, o relaţie online s-a dovedit a fi o legătură de care avea mare nevoie, fără să trebuiască să dezvăluie problema bâlbâielii din cauza căreia trăieşte atât de izolat. Acum, însă, este pus în situaţia de-a se întâlni în carne şi oase cu persoana respectivă şi, prin urmare, trebuie să facă cunoscut adevărul despre sine însuşi.

 • Ziua unu / Day One
  Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14’
  În urma unui divorţ chinuitor, o femeie de origine afgano-americană însoţeşte trupele militare ale Statelor Unite ca traducătoare în Afganistan. În prima ei misiune, merge împreună cu soldaţii în urmărirea unui individ care confecţionează bombe şi ajunge în situaţia de a-i ajuta acestuia soţia însărcinată când încep durerile naşterii, depăşind diferenţele culturale sau de gen.

Astăzi, 23 august 2016, proiecțiile vor fi derulate începând cu ora 21:00 în Parcul Cetății Oradea.

Vă dorim vizionare plăcută!

Informații preluate de AICI.