Campioanele din Liga Națională de Handbal la Oradea

de |

Campioanele din Liga Națională de Handbal la Oradea.

După cum poate știți, naționala de handbal feminine a României se află de două săptămâni la Oradea. Echipa se pregătește de meciul de baraj cu Austria pentru Campionatul Mondial din decembrie. Cu acestă ocazie, s-a organizat 07.06.2017 ora 11:00 în sala Varadinum a hotelului Double Tree by Hilton o discuție cu trei reprezentante a naționalei române de handbal. Este vorba de Cristina Neagu, Gabriela Szucs și Iulia Dumanska.

Directorul de marketing al naționalei ne-a prezentat situația trecută și actuală a handbalului din țara noastră. A vorbit și planurile de viitor ce constau în răspândirea acestui sport în toate colțurile țării și noile echipamente. Nu în ultimul rând, în exclusivitate a discutat despre noua emblemă a ligii naționale de înot. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că exact ca și emblema naționalei de handbal, lupul dacic, reprezintă și emblema ligii naționale de înot.

Martin Ambros, antrenorul naționalei României din octombrie 2016, a fost primul care a răspuns întrebărilor legate atât de meciul mult așteptat de vineri cât și de obiectivul României pe termen lung în handbalul de performanță. Ambros a vorbit despre perspectiva echipei pe viitor, care are ca scop principal Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Echipa care a câștigat bronzul la Campionatul Mondial din 2015 a avut parte de schimbări. Multe jucătoare tinere au sosit la lot, context în care Ambros Martin vrea să construiască o echipă omogenă.

Cristina Neagu, are 28 de ani, fiind până acum de trei ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume. A obținut acest titlu în 2010, 2015 și 2016. Ea face parte din clubul CSM București, iar în acestă perioadă joacă în echipa naționalei de handbal feminin, fiind una dintre veterane. Jucătoarea a declarant că este o onoare să joci pentru Echipa Națională a României.  Cristina ne-a spus că echipa s-a schimbat foarte mult, este foarte greu deoarece sunt foarte multe jucătoare noi. Momentan încearcă să le ajute pentru a se obișnui cu stilul de joc al echipei.

Sursă poză aici.

 „Îți mai aduci aminte de primul tău meci ? Cum poți descrie evoluția ta din acel moment până în prezent ?

Cristina Neagu:  „Sinceră să fiu nu îmi mai prea aduc aminte de primul meci, țin minte doar că a fost o lună mai târziu după ce am început să joc handbal. Cel mai frumos moment a fost cel în care am intrat pentru prima dată în sala de sport, a fost dragoste la prima vedere. Stilul meu s-a schimbat foarte mult de atunci, am evoluat, iar dragostea față de acest sport mă motivează să trec peste toate problemele de sănătate, deoarece nu sunt puține. Vreau să joc acest sport cât de mult îmi va permite corpul.”

„ Ce consideri că ne lipsește pentru a învinge Norvegia ?”   „Lipsește un sistem mai bun, foarte bine bine pus la punct, ce ar trebui să fie implementat începând cu cele mai mici grupe de vârstă.”

Gabriela Szucs, are 32 de ani…..și este orădeancă ! În 2015 a făcut prima data parte din echipa naționalei, a câștigat bronzul mondial cu echipa și a fost la Jocurile Olimpice de la Rio. A început să joace handbal la vârsta de 11 ani. A rămas la handbal, deși încercase înainte și alte sporturi. Handbalista a recunoscut că și părinții ei au avut o parte de vină, aceștia fiind ambii jucători de handbal. Este o fire foarte prietenoasă, își iubește fanii și încearcă să le răspundă tuturor pe pagina sa de facebook.

Sursă poză aici.

Iulia Dumanska, are 20 de ani și este jucătoare la SCM Craiova. Este pentru prima data portar al naționalei de handbal. Cu toate acestea ne-a precizat că fetele au primit-o foarte bine. Aceasta are de o săptămână chiar și un blog, în urma rugăminții fanilor. Aici vorbește despre experiențele ei. Iulia a recunoscut că încurajările fanilor contează chiar foarte mult pentru ea. Deci, dacă sunteți fani nu ezitați să îi transmiteți încurajările și gândurile vostre de bine.

Sursă poză aici.

Vă invităm să susțineți naționala de handbal feminin a României în meciul de baraj cu Austria. Acesta va avea loc vineri, 9 iunie, de la ora 20:00, la Sala Sporturilor Antonio Alexe. Haideți să ne bucurăm împreună de revenirea echipei naționale la Oradea și să fim alături de ea în drumul spre mondiale!