Călătorie 3D în tranșeele Primului Război Mondial
Pornind de la realitatea greu acceptată, cele două conflicte mondiale pe care omenirea le-a cunoscut, au adus după sine un progres tehnologic, un progres care a stat la baza evoluției de care ne bucurăm în prezent.
Fiecare dintre noi au avut sau au în familie un membru care a fost trimis pe front. Fie că discutăm de Primul sau Al doilea Război Mondial, aceste două mari războaie au trasat și retrasat harta Europei, iar noi cei care trăim în prezent învățăm despre tot ce a însemnat războiul din manuale, enciclopedii, fotografii sau poveștile celor are au trăit pe viu experiența războiului. Pentru prima dată în Oradea, o expoziție cu totul unică ajunge la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural. „Puncte de vedere. Stereofotografii din timpul Primului Război Mondial” este o expoziție realizată de către Muzeul Național al Ungariei din Budapesta, în colaborare cu Asociația Tanoda, și cuprinde o selecție de stereofotografii. Acestea fac parte din colecțiile companiei germane Neue Photographische Gesellschaft (seria conține 100 de fotografii, intitulată „Război mondial 1914-1916″), ale companiei americane Keystone View Company (serie emisă în anul 1923), precum și fotografii provenite de la diverși proprietari particulari.
Imaginile expuse în cadrul expoziției redau informații legate de front, câmpul de luptă, mișcări de trupe, atât ale Antantei cât și a Puterilor Centrale și viața soldaților din tranșee. Cu ajutorul tehnologiei, această călătorie în trecutul tumultuos al omenirii se realizează prin vizionarea expoziției în format 3D cu ochelari speciali.
Vernisajul expoziției are loc în data de 20 septembrie 2018, în corpul A, etajul al II-lea, începând cu ora 15:00.
Sursa: www.oradea.ro
Articol realizat de: Sebastian Ferchi