Bihorul, unul dintre cele mai vizitate județe de turiștii străini

de |

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în anul 2016, 2.5 milioane de turişti străini ne-au vizitat ţara, dintre care 1.1 milioane s-au oprit la Bucureşti.

Bihorul a înregistrat, în 2016, o creştere de peste 14% a numărului de turiști străini, ceea ce înseamnă că, în cursul anului trecut, peste 67000 de străini au vizitat locaţiile minunate oferite de Oradea şi împrejurimile sale. În clasamentul naţional, Bihorul se situează pe locul 8, podiumul fiind alcătuit de: Bucureşti, judeţul Braşov şi judeţul Sibiu. La coada clasamentului se situează judeţele Teleorman şi Botoşani, acestea nereuşind să treacă de pragul de 2000 de turişti străini.

Prin urmare, tot mai mulţi străini sunt interesaţi de Oradea şi judeţul Bihor, mai ales în urma prezenţei judeţului Bihor, ca destinaţie, la numeroase târguri internaţionale de turism, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător. În plus, anul 2017 se anunţă a fi unul şi mai bun din punct de vedere al turismului, după lansarea curselor internaţionale de pe Aeroportul Oradea.

Fotografie reprezentativă: Satmari Daniel Photography