Băile 1 Mai – un loc al liniștii

de |

Băile 1 Mai – un loc al liniștii

 

Stațiunile balneoclimaterice din județul Bihor atrag anual mii de turiști care vin din dorința de a beneficia de puterea miraculoasă a apei termale și a tratamentelor oferite de pensiuni, spa-uri și hoteluri.

Deși ai senzația ca monopolul acestui tip de turism este deținut de Băile Felix, la puțini kilometrii de aceasta se află stațiunea Băile 1 Mai. Ajunși aici, turiștii descoperă o cu totul altă stațiunea, comparativ cu agitația și forfota băilor care poartă numele călugărului care a descoperit izvoarele termale. Locul este ideal familiilor. Liniștea este primul element care te face să simți că ai făcut alegerea potrivită. Indiferent de pensiunea sau hotelul la care alegi să te cazezi, acestea au în ofertă și opțiunea de spa, astfel că nu te vezi nevoit să alergi din poartă în poartă în căutarea unui loc de relaxare. Prețurile sunt accesibile oricărui buzunar, dar asta nu înseamnă o calitate scăzută a serviciilor. Piscinele cu apă termală, spa-urile care oferă servicii precum, masaj, saună, băi cu aburi, aromaterapie, cromoterapie, vin în ajutorul oaspeților care caută să-și încarce bateriile sau pur și simplu să se relaxeze.

Lăsând la o parte prezentările oficiale ale stațiunii, locul are ceva aparte. Chiar dacă ești din Oradea sau din vecinătatea stațiunii, câteva zile aici de face să uiți de tot. Te poartă spre alte gânduri, te face să zâmbești mai mult, să privești spre viitor cu alți ochi. Aceste lucruri au loc, nu datorită peisajului de poveste cum și-ar imagina unii, ci datorită sentimentului de relaxare impus de tot ce se întâmplă în jurul tău. Turiștii cu care intri în contact contribuie și ei la acest sentiment, chipurile lor zâmbitoare transmițând o stare de împlinire. Pare ireal, iar cei care cunosc stațiunea pot spune să are multe lipsuri, și nimeni nu contestă asta, dar cu siguranță aici poți găsi oricând, fie iarnă sau vară, locul de deconectare la tot ce înseamnă cotidian.

 

Articol realizat de: Sebastian Ferchi