Ateliere de creație la Cetate

de |

Cea de-a treia ediție a Festivalului pentru copii Arcadia a pregătit o săptămână specială dedicată creativității, jocului și distracției în aer liber. Cetatea Oradea este spațiul magic în care cei mici au ocazia să se dezvolte și să se descopere în cadrul atelierelor de creație susținute de organizația locală a Cercetașilor României.

Joi, 16 iunie, cea de-a patra zi din cadrul acestei săptămâni pline de energie, m-am strecurat printre zidurile cetății pentru a asista la activitățile desfășurate. Investigațiile mele spun că am fost martoră la cea mai încărcată și captivantă zi de creație din această săptămână. Ca de obicei, cercetașii s-au transformat în personaje de poveste, invitându-i pe cei mici într-o lume a imaginației. Copiii au avut oportunitatea de a participa la activități variate: ateliere de quiling, au învățat să construiască zmeie, au experimentat „zborul” cu tiroliana în condiții de perfectă siguranță și s-au bucurat de o fascinantă vânătoare de comori pe parcursul căreia s-au confruntat cu diferite provocări: „lava river”, „bunicuța cu ghicitori”, „pânza de păianjen”, „Hansel și Gretel”, „teleghidarea”, „Baloo” și „Cenușăreasa”. Astfel, întreaga cetate a fost împânzită de energia vibrantă a copilăriei.

Ziua de luni a deschis seria de ateleiere cu o vânătoare de comori și quiling. Marți cei mici au învățat să confecționeze zmeie și să facă origami, iar miercuri au avut loc ateliere de pictură și origami. Vineri copiii se vor întâlni cu olăritul și pictura, iar weekend-ul va fi dedicat facepainting-ului.

Având în vedere multitudinea de activități la care micii orădeni au avut și vor avea ocazia să participe în această perioadă, susțin din toată inima faptul că Festivalul pentru copii Arcadia este o adevărată reușită. Ne bucurăm că orașul nostru este gazda unor astfel de evenimente atât de importante pentru comunitate!