de |

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=3818 /]

Uniunea Studenților din Oradea are un principiu și un scop comun, și anume UNITATEA. U.S.O, așa cum e cunoscută în mediul studențesc, reprezintă punctul de legătură a tuturor asociațiilor studențești. Chiar logo-ul vorbește de la sine astfel: temeliile unei cetăți, un loc privilegiat care are în centru figura de lup emblematică ce dorește să cheme în cetate pe toți cei care se simt demni de ea.

Zilele acestea am discutat cu Președintele Uniunii Studenților din Oradea, Andrei Crăciun, cel care din dorința de a dezvolta comunitatea a considerat că e nevoie să scrie istorie. O istorie fascinantă ce avea să se clădească din dorința de a face ceva valoros, din provocări, colaborări și din responsabilitate pentru schimbare.

Aflându-mă eu însămi la evenimentul de inaugurare al U.S.O, am simțim că emoția fericirii trebuie transmisă mai departe, iar ceea ce a fost construit să nu fie dărâmant. De aceea, această istorie fascinantă trebuie percepută ca un punct de plecare. Locul de care să se vorbească nu doar în prezent, ci și în viitor, locul unde studenții să îi poată spună cu zâmbetul pe buze: „aici e acasă, aici e unde colaborarea începe și nu se mai încheie, aici e gloria noastră, a studenților care dorim schimbare!”

U.S.O este…

…locul unde ai să găsești unitate, prieteni și bunăvoie, locul unde comunicarea nu se încheie niciodată. Pe cât de multă bună dispoziție există, pe atât e și responsabilitatea. Membrii uniunii nu uită titulatura pe care o au, organizând ședințe generale U.S.O. o dată pe lună, iar în cazul în care este nevoie, acestea ajung să fie susținute o dată pe săptămână.

Povestea Uniunii Studenților din Oradea a început…

…ca un răspuns din partea studenților senatori asupra cererilor făcute de către studenți, U.S.O a luat ființă în luna octombrie a anului 2016. Echipa de senatori a fondat trei ONG-uri, în domeniile în care s-a considerat că acestea sunt necesare:

 • ASIO – fondată pentru studenții celor trei facultăți de inginerie: IMT,IETI și IEMI;
 • ASEO – fondată pentru studenții FSE;
 • USO – cu scopul de a crea o punte de comunicare între ONG-urile deja existente în vederea realizării unor proiecte mari.

De atunci, U.S.O s-a dezvoltat frumos iar uniunea și-a spus cuvântul în cel mai mare eveniment organizat până acum de aceștia. Este vorba despre „Imnul pentru viață”, moment care au strâns circa 2500 de participanți. Proiectul a fost acreditat de către asociația „Cartea Recordurilor”.

În prezent…

…studenți senatori intenționează să realizeze proiecte cât mai ample, pentru a deservi tuturor studenților, fiind de asemenea într-o permanentă colaborare cu toate cele 12 asociații deja existente. Asociațiile stundențești membre U.S.O. sunt :

 • A.S.I.O. – Asociația Studenților Ingineri din Oradea

Asociația Studenților Ingineri din Oradea își propune să realizeze activități care formează o mai bună legătură între studenți și mediul socio-economic / socio-cultural prin evenimente precum: conferințe în domeniu, workshop-uri, training-uri, evenimente în scop caritabil și evenimente care implică dezvoltarea personală și de grup, precum Team-Building- uri, workshop-uri, conferințe, activități de grup. Pe plan național, A.S.I.O. propune: crearea conexiunilor cu studenții din domeniu din alte centre universitare, participarea la adunări generale în alte orașe. Scopul principal al asociației este de a revitaliza viața studențească, care în viziunea fondatorilor înseamnă mai mult decât un ciclu banal format din: cursuri – acasă. Studenția reprezintă astfel o etapă importantă și definitorie pentru caracterul fiecărui individ. A.S.I.O. are câte un departament pentru fiecare facultate (IETI, IEMI, IMT).

Președintele A.S.I.O., George Cosma, susține că orice student de la faculățile IETI, IEMI sau IMT se poate înscrie pe formularul online pus la dispoziție de asociație, urmând ca în perioada de recrutări aceștia să fie contactați de către reprezentanții ai asociației.

 • A.S.E.O. – Asociația Studenților Economiști din Oradea

Asociația Studenților Economiști din Oradea derulează activități care să aducă studentul mai aproape de mediul de afaceri, să trăiască experiența unui angajat, dar și a unui angajator, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să aplice practic tot ceea ce înseamnă teoria însușită la cursurile universității. Toate acestea reprezentând un imbold atât pentru membri asociației prin implicarea și participarea în organizarea evenimentelor, cât și pentru restul comunității căreia se adresează.

Scopul asociaţiei este de a facilita descoperirea şi dezvoltarea potenţialului tinerilor, pentru ca aceştia să aibă un impact pozitiv în societate, să aducă un plus de valoare societății din care aceștia fac parte. Pentru a fi membru A.S.E.O., susține Adrian Abrudan – Președintele A.S.E.O., studentul nu are prea multe de făcut, trebuie doar să fie ambițios, muncitor și consecvent. În primul rând, trebuie să realizeze o scrisoare de intenție care să conțină o descriere a aplicantului pe parte personală și profesională și motivația aplicării. Această scrisoare trebuie să fie trimisă la adresa de e-mail a asociației: [email protected], ulterior are loc a doua etapă și anume interviul cu persoanele pretendente la aderarea în Asociația Studenților Economiști din Oradea (cu sediul asociației la Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, clădirea F, sala F005) , reprezentând etapa în care cunoaștem mai bine potențialul acestora.

Pentru mai multe detalii cu privire la activitatea A.S.E.O., vă invităm să urmăriți pagina de facebook a asociației.

 • A.S.U.O. – Asociația Studenților Universității din Oradea

Asociația Studenților Universității din Oradea a fost înfiinţată în primăvara anului 2003, ca răspuns la dorinţa studenţilor de a realiza activități destinate lor. Vezi și pagina de facebook a asociației.

 • A.S.M.O. – Asociația Studenților Mediciniști din Oradea

Asociația Studenților Mediciniști din Oradea este organizaţia reprezentativă pentru studenţii Facultăţii de Medicină și Farmacie. În prezent, organizaţia reprezintă interesele a peste 1500 de studenţi mediciniști, având peste 150 de voluntari în cadrul proiectelor pe care le derulează.

Proiectele A.S.M.O. sunt numeroase si acoperă atât teme de sănătate publică, educație medicală.

A.S.M.O. a luat naștere în anul 1998 din dorința de a da voce studentului medicinist și de a promova interesele acestuia, totodată contribuind la dezvoltarea personală si profesională a acestuia.

Pentru a fi membru al A.S.M.O. în primul rând este nevoie ca studentul să ia legatură cu oricare alt voluntar sau cu președintele, Consuela Iencea. Este necesară completarea unei foi de adeziune și mai apoi a unui contract de voluntariat. Pentru a deveni membru cu drepturi depline, un voluntar A.S.M.O. trebuie să participe la minim trei proiecte ale asociației. Vezi și pagina de facebook a asociației.

 • A.I.M.S.O. – Association of International Medical Students Oradea

Asociația Internațională a Studenților Medicale Oradea, fondată în anul 2005, are același scop de atunci: studenții să obțină cele mai bune oportunități de a exercita activitățile care reflectă interesele lor.

Membrii trebuie să fie studenți în cadrul Facultății de Medicină din Oradea, cu implicare în viața și activitățile studenților. Dacă un student dorește să fie membru este simplu, trebuie ca acesta să redacteze un mesaj cu intenția de aplicare pe pagina de facebook a asociației.

 • A.S.C.O.R. – Asociația Studenților Creștini Ortodoxi România – Oradea

Asociația Studenților Creștini Ortodoxi România a luat ființă în iunie 1990, la Bucureşti. Vezi și pagina de facebook a asociației.

 • A.S.S.O. – Asociația Studenților Stomatologi din Oradea

Asociația Studenților Stomatologi din Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, având ca scop promovarea şi protecţia intereselor sociale şi profesionale ale membrilor săi precum şi sprijinirea dezvoltării profesionale a studenţilor programului de studiu Medicină Dentară și Tehnică Dentară din cadrul „FMF” Oradea. Vezi și pagina de facebook a asociației.

 • A.S.F.O. – Asociația Studenților Farmaciști din Oradea

Asociația Studenților Farmaciști din Oradea a fost fondată oficial în aprilie 2013.

A.S.F.O. are ca scop promovarea şi protecţia intereselor sociale şi profesionale ale membrilor săi precum şi sprijinirea dezvoltării profesionale a studenţilor Facultății de Medicină şi Farmacie Oradea, specializarea Farmacie.

 • A.S.E.B. – Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni

Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, în anul 2009 existența unei comunități de tineri originari din Republica Moldova a determinat un grup de persoane să înființeze această asociație.Când ești departe de casă simți nevoia de apartenență și dorința de a face parte din noua societate iar A.S.E.B. ușurează acest proces. Scopul asociației constă în reprezentarea intereselor comune ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România cu stimularea participarii acestora la viaţă socială, economică şi culturală.

A.S.E.B. Oradea îşi propune să organizeze activătăți culturale și de divertisment dedicate elevilor și studenților basarabeni care are drept scop integrarea mai uşoară în societatea românească. Studenții și elevii care doresc să devină membri A.S.E.B. pot accesa pagina de facebook a sociației(https://www.facebook.com/ASEBOradea/), iar pentru a fi membru, președintele, Ana Covrig susține că, se va realiza un interviu în baza căruia se întocmește un contract de voluntariat.

 • A.S.P.O. – Asociația Studenților la Psihologie Oradea

Asociația Studenților la Psihologie Oradea este destinată tuturor studenților de la Facultatea de Științe Socio-Umane, având ca scop dezvoltarea laturii profesionale a membrilor prin activități de voluntariat în domeniul educațional și psihologic. Pentru a fi membru A.S.P.O., contactează un reprezentat pe pagina de facebook a asociației.

 • AIESEC Oradea – Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales.

AIESEC este platforma internațională pentru tinerii ce vor să își descopere și dezvolte potențialul de leadership. Abordarea noastră inovatoare pentru dezvoltarea tinerilor se axează pe asumarea unui rol proactiv, dezvoltarea cunoașterii de sine și a unei viziuni personale, construirea de rețele, precum și dezvoltarea capacității de a aduce o schimbare. Vezi și pagina de facebook a asociației.

 • Alumni Universitatea din Oradea

Alumni UO organizează o serie de întâlniri cu personalități din mediul de afaceri, workshop-uri pentru dezvoltare personală, training-uri tematice, târguri de joburi, programe de mentorat, evaluare aptitudinală, evenimente culturale și artistice dedicate atât membrilor Alumni, cât și studenților.

Pentru a fi membru Alumni Universitatea din Oradea este necesar să fii absolvent al unei forme de învățământ din cadrul Universității din Oradea (licență/master/doctorat). Totodată, sunt prevăzute două categorii de membri: simpatizant (student din anii terminali) sau onorific (persoană care nu e în mod obligatoriu absolvent/ă a Universității din Oradea, dar care dorește să contribuie în diverse moduri la proiectele asociației).

Principalul scop al Asociației Alumni Universitatea din Oradea este formarea unei comunități alumni de excelență. Acest lucru presupune realizarea unei platforme de networking cu scopul reconectării absolvenților din toate promoțiile și toate formele de învățământ. De asemenea, crearea unei punți de legătură dintre absolvenți și studenți prin realizarea de programe de dezvoltare personală și în special cele de mentorat. Pentru a fi membru „Este foarte simplu!”, susține președintele asociației, „Intră pe site-ul nostru www.alumniuo.ro și accesează secțiunea „Înregistrare” unde vei completa formularul cu datele personale. De asemenea, suntem prezenți și pe pagina principală a Universităății din Oradea www.uoradea.ro”.

Date de contact: Uniunea Studenților din Oradea

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]