Arta ca antidot împotriva urâtului – European Music Open II

de |

Arta ca antidot împotriva urâtului – European Music Open II.

Duminică, 11 iunie, a avut loc închiderea festivalului European Music Open II. În cadrul programului de la finalul acestui eveniment plin de cultură am avut ocazia să ne bucurăm de o Gală de Operetă. Aceasta s-a desfășurat pe scena Teatrului Regina Maria.

Programul constituit din două părți a cuprins diferite uverturi și arii, din bijuterii muzicale precum: opereta „Silvia”, opereta „Văduva veselă”, opereta „Liliacul”, „Voievodul țiganilor”, sau „My fair Lady”. Prezenți pe scenă, spre încântarea publicului, au fost soliști de la Volksoper din Viena. Nume răsunătoare au participat la acest eveniment: soprana Alexandra Reinprecht, soprana Anita Gotz, mezzosoprana Manuela Leonhartsberger. Voci masculine: actorul și directorul general al Volksoper din Viena – Ksch. Robert Meyer, tenorul Szabolcs Brickner, baritonul Marian Pop. Spre surpriza celor aflați în sală, a cântat și directorul artistic al European Music Open II, tenorul Alexandru Badea.

Corul și Orchestra Filarmonicii din Oradea au fost dirijate de către tânărul și cunoscutul dirijor Marius Burkert.

Poate este de prisos să menționez că cele două ore, cât a durat Gala de Operetă, au dat posibilitatea celor prezenți să evadeze din rutina zilei, din mediocrul cotidianului. Artiștii ne-au umplut sufletele de entuziasm, cu pasiunea lor, cu frumusețea momentului. Aplauzele frenetice de la final, au fost mai mult decât meritate de aceștia. Iar pentru câteva momente, sclipirea acestor mari oameni, a adus zâmbete largi pe fețele celor prezenți.

În final, cel mai potrivit ar fi să îl cităm pe tenorul și directorul artistic Alexandru Badea: „Rostul acestor evenimente culturale, o afirm cu toată naivitatea mult superioară convingerilor, e acela de antidot împotriva urâtului, indiferent de formele, mai mult sau mai puțin subtile sub care s-ar ascunde.”

European Music Open II

Sursă poze aici.