Îți dorești să fii voluntar și să oferi o mână de ajutor, un zâmbet, o mai bună dezvoltare copiilor din centrele de plasament? Prin intermediul programului educațional Ajungem MARI, ai ocazia să dăruiești cunoștințe și timp (trei ore pe săptămână) celor care au atât de multă nevoie de sprijin moral, îndrumare fermă, încredere și afecțiune.
Fiind principalul program al Asociației Lindenfeld, „o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății”, Ajungem MARI „susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate”, atât în București, cât și în alte 25 de județe din țară, printre care dragul nostru Bihor.
Programul lansează o invitație adresată tuturor tinerilor peste 16 ani, respectiv adulților din toate domeniile de activitate dornici să devină voluntari și, implicit, o rotiță semnificativă din acest mecanism al educației non-formale. Experiența de predare nu este necesară deoarece, înaintea începerii activităților, toți voluntarii vor participa la un training pe parcursul căruia vor învăța care sunt nevoile acestor copii și cum să lucreze cu ei. Înscrierea pentru următorul modul se face până pe 10 februarie prin completarea unui formular online – CLICK AICI.
Ce va trebui să faci odată intrat în echipa Ajungem MARI? Datoria ta va fi să mergi în fiecare săptămână la centrul de plasament alături de un coleg, pentru a susține activități constructive și educative, reușind astfel să-i inițiezi pe cei mici într-un domeniu care te pasionează. Nu uita însă că vei lucra împreună cu niște copii care fac parte dintr-o pătură vulnerabilă a societății noastre, așadar este foarte important să ai câteva calități și aptitudini cheie. Răbdarea, spontaneitatea, responsabilitatea, inițiativa, seriozitatea, perseverența și capacitatea de a te adapta situațiilor neprevăzute sunt necesare pentru a face o treabă bună care să conteze.
Mai presus de toate însă este … motivația! Motivația de a ajuta copiii să aibă încredere în ei și să devină adulți responsabili și independenți.
Pentru mai multe informații nu ezitați să accesați site-ul www.ajungemmari.ro.