A V-a ediție Zilele Sfântului Ladislau

de |

A V-a ediție Zilele Sfântului Ladislau.

Cea de-a cincea ediție Zilele Sfântului Ladislau, organizată de către Asociația Sfântul Ladislau, va avea loc între 19 și 25 iunie, 2017, în Cetatea Oradea.

În 2017 se împlinesc  940 de ani de la urcarea pe tron a Sfântului Ladislau, și 825 de ani de la canonizarea sa. Zilele Sfântului Ladislau au ca scop dezvoltarea turismului orașului. Organizatorii promit că în cadrul evenimentului vom avea oportunitatea să cunoaștem mai multe despre istoria orașului și regele Ladislau, cu care ne putem mândri indiferent de etnia noastră.

Pe lângă promovarea turismului, un alt obiectiv important, este ajutarea celor în nevoie. Tradiția de a dona pentru cei din așezăminte sociale, începută în edițiile precedente, va fi continuată în acest an.

Ediția din acest an a Zilelor Sfântului Ladislau are o mulțime de suprize. Vor fi concerte precum: formația orădeana Metropol, muzicianul Demjen Ferenc, trupa Loyal, formația Omega, formația KFT. Alte trupe și artiști pe lista festivalului sunt: Anna and the Barbies, Pannonia Allstars Ska Orchestra, jazzman-ul Harry Tavitian, și ansamblul Musica Historica. Acesta din urmă va susține un concert de muzică din secolele XI-XV.

În afară concerte, vor fi organizate și diferite momente de cultură. Printre acestea, menționăm: expoziția ceramistei Kosa Klara, vizită ghidată în Casa Darvas – La Roche, Degustarea Aromelor Maghiare, și un tur pe biciclete între Oradea și Biharkeresztes.

Acestea sunt doar câteva din lucrurile care se vor petrece la Zilele Sfântului Ladislau. Multe alte evenimente interesante vor avea loc. Vă invităm să vă bucurați de ele.

Speranța organizatorilor este că va crește responsabilitatea socială. Aceasta va duce la o legătură mai strânsă între etniile care locuiesc în acest oraș. Se dorește a fi un eveniment care să ajute orădenii să înțeleagă importanța spiritul civic și al voluntariatului pentru cauze nobile.

Programul evenimentului îl găsiți aici.

Sursă text și poze aici.