A doua etapă a bugetării participative în Oradea – dezbaterile publice

de |

A doua etapă a bugetării participative în Oradea – dezbaterile publice

În cadrul bugetării participative, unde cetățenii orașului au avut ocazia să propună proiecte pentru Oradea, urmează a doua etapă și anume dezbaterile publice. Reamintim că din proiectele înscrise online, și eligibile, au rămas 42 de proiecte în cursa pentru cele 10 care vor primi finanțare.

Prima etapă a constat în votul online, iar cea de-a doua va fi votul direct. Dezbaterile publice vor fi organizate sub formă de întâlniri la nivelul fiecărui cartier. Vor avea loc 10 astfel de întâlniri.Cetățenii vor fi invitați să participe și să voteze proiectele propuse. În cadrul acestora vor fi prezentate cele mai importante proiecte care privesc cartierul, dși vor putea fi votate toate cele 42 de proiecte care sunt eligibile. Se va vota cu ajutorul buletinelor de vot și a urnelor, cetățenii având posibilitatea să voteze câte un proiect din fiecare categorie.

Mai jos găsiți calendarul acestor dezbateri.

Dacă doriți să analizați toate cele 42 de proiecte, le găsiți aici.

Cele 10 proiecte care au primit cele mai multe voturi online, le puteți vedea în articolul acesta Selecția finală va fi realizată prin combinarea votului online (50%) și a votului exprimat în cadrul întâlnirilor publice (50%).