9 lucruri pe care să le faci în Oradea

de |

9 lucruri pe care să le faci în Oradea.

Oradea oferă nenumărate opțiuni pentru petrecerea timpului liber, atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Vă invit să descoperim câteva dintre cele mai plăcute lucruri pe care să le faci în Oradea!

  • Teatrul

Teatrul Regina Maria oferă cele mai frumoase piese de teatru, pentru toate vârstele, de la mic la mare. Biletele se pot achiziționa la casa de bilete a teatrului sau online. Detalii găsiți aici: http://teatrulreginamaria.ro/.

  • Grădina zoologică

Grădina Zoologică din Oradea a fost redeschisă la 1 iunie, 2013, în urma lucrărilor de extindere, cu aproape 120 de specii de animale. Tarifele de vizitare pot fi consultate pe site-ul http://www.zooradea.ro/universul-zoo/tarife.

Sursă poze aici.

  • Parcurile

În orice oraș ne-am afla, plimbările prin parcuri reprezintă cea mai accesibilă opțiune de petrecere a timpului liber. Parcul Olosig, 1 Decembrie și Salca sunt câteva dintre cele mai frumoase parcuri din Oradea.

Foto: Tudor Vâșcan – Photographer

  • Corso

Pietonala, sau Corso, invită oamenii de pretutindeni la terasele sale. Aici vă puteți delecta cu o gamă largă de cafenele și restaurante, care, cu siguranță vă vor oferi ceva unic.

Foto: Larisa Birta Photography

  • Grădina fostului Muzeu al Țării Crișurilor

Indiferent de anotimp, grădina Fostului Muzeu al Tării Crișurilor este una dintre cele mai bune opțiuni pentru o plimbare, mai ales pentru cei care preferă un mediu liniștit, în mijlocul orașului. Primăvara, trecătorii se pot delecta cu magnoliile care împodobesc grădina.

  • Malul Crișului

Malul Crișului reprezintă încă o opțiune pentru adepții plimbărilor lungi și liniștite. Acesta oferă priveliști inedite, mai ales la apus și la răsărit.

Foto: Claudiu Oros

  • Hidrobicicletele

Odată cu sosirea primăverii, au revenit și hidrobicicletele în formă de lebede, care așteaptă să fie luate de către voi la o plimbare pe Crișul Repede.

Foto: Claudiu Oros

  • Turnul Primăriei

Turnul Primăriei are o înălțime de 50 de metri și este împărțit în 4 niveluri, dintre care 3 sunt de panoramă. Ultimul nivel oferă o panoramă inedită asupra orașului, iar doritorii pot beneficia de un telescop.

  • Filarmonica

Iubitorii de muzică sunt invitați la concertele organizate de Filarmonica de Stat din Oradea. Aceasta funcționează de șase decenii, artiștii dedicându-se cu totul meseriei lor. Programul lunii poate fi consultat pe site-ul filarmonicii: http://www.oradeaphilharmony.com/programul-lunii

Sursă poză aici.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile care pot fi întreprinse în Oradea. Voi cum vă petreceți timpul liber?

Foto sus: Claudiu Oros.