- Podul Intelectualilor
Din acest loc, vei avea o perspectivă de efect asupra Palatului Primăriei și a albiei Crișului Repede. Toate fotografiile realizate aici par niște cărți poștale care cuceresc orice privire.
- Casa cu iederă
Situată pe strada Franz Schubert, casa se face remarcată prin aerul boem pe care îl emană vălul de iederă ce îmbracă întreaga clădire. Spectacolul continuă toamna, când frunzele devin ruginii.
- Piața Unirii
Fie că îți dorești o perspectivă de ansamblu sau îți vei focaliza atenția asupra unui singur obiectiv, farmecul Pieței Unirii este inconfundabil. Lasă-te inspirat de jocul fântânilor arteziene, de ornamentele emblematicului Palat Vulturul Negru sau de culoarea vie a Palatului Episcopiei Greco-Catolice.
- Porțile Palatului Stern
Construcția are un farmec aparte prin motivele florale de pe fațadă, iar porțile se înscriu în aceeași direcție. Culoarea, detaliile din fier forjat, forma cozii de păun fac din impunătoarele porți un loc cu adevarat instagramabil!
- Palatul Moskovitz-Miksa
Albastrul senin al fațadei este inconfundabil, turnul de colț amintește de castelele cavalerilor, iar de la balcon te aștepți ca, în orice moment, să apară o prințesă. Acest palat este și foarte „fotogenic”, drept dovadă este nelipsit din materialele video despre Oradea.
- Șirul Canonicilor
Succesiunea de arce și coloane conferă impresia de infinit. Aspectul simplu, curat, lipsit de ornamente, specific curentului baroc, creează un cadru perfect pentru o imagine reușită, cu tine în rolul principal.
- Parcul Palatului Baroc
Peste drum de Șirul Canonicilor, se află una din cele mai emblematice clădiri din Oradea, Palatul Baroc. Primăvara, atracția principală o reprezintă spectacolul pe care îl dau florile gingașe de magnolie, iar în restul anului, iubitorii de fotografie profită de frumusețea parcului din jurul impunătorului palat.
Lacul cu ponton, parcul, zidurile impresionante, armurile de la intrare, curtea interioară reprezintă punctele principale pe care le poți surprinde în cadrele tale.
- Curtea Muzeului Țării Crișurilor
Curtea actualului sediu al Muzeului Țării Crișurilor îi întâmpină pe vânătorii de cadre instagramabile cu o încântătoare fântână arteziană, adăpostită de umbra deasă a arborilor seculari și stăjuită de fațada impresionantă a celei mai mari clădiri din Oradea.
- Piațeta de lângă Catedrala Sf. Nicolae
Între Catedrala Greco-Catolică Sf. Nicolae și Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, se ascunde un colț de rai. Mii de flori colorate, detaliile în stil neoromânesc de pe fațadă atrag ca un magnet toate obiectivele foto.
Pont: Realizează fotografiile la primele ore ale dimineții sau seara, la apus, pentru culori calde, iar dacă vei aplica acest sfat în zilele nelucrătoare, te vei putea bucura și de trecători puținicare să-ți îngreuneze fotografierea. Dacă vrei să surprinzi frumusețea clădirilor, nu fugi de zilele înnorate. Plafonul de nori va accentua frumos culorile fațadelor. Vei strânge o mulțime de aprecieri pe Instagram și pe celelalte rețele sociale!
Care consideri că este cel mai instagramabil loc din Oradea?