Un orădean, al doilea astronaut român?

de |

Un orădean, al doilea astronaut român?

Un tânăr orădean are ambiția de a deveni cel de-al doilea astronaut român. Cristian Lazăr are 27 de ani și deține brevet de pilot şi scafandru. În timpul studiilor superioare, orădeanul a devenit cel mai tânăr angajat al Agenţiei Spaţiale Române. Momentan, Cristian lucrează în cercetare pentru Divizia Spaţială a companiei Airbus.

Pentru a își îndeplini visul din copilărie, orădeanul a depus eforturi încă de la o vârstă destul de fragedă. În timpul liceului, i-a cerut ajutor lui Dumitru Prunariu însuși, primul și singurul român care a ajuns în spațiu. A ajuns și la NASA când lucra ca și cercetător la Agenţia Spaţială Română, printr-un proiect internațional. „ Am fost invitaţi, fiind singura echipă din Europa selectată să mergem să ne prezentăm proiectul acolo, am şi luat un loc bun pe plan internaţional, locul doi”, a declarat Cristian Lazăr.

După terminarea liceului, Cristian a ajuns studentul Facultății  de Inginerie Aerospaţială a Universităţii Politehnice din Bucureşti. Mai departe, a ales să facă un master la o instituție de prestigiu în domeniul lui de interes. „Am optat să merg la cea mai de top universitate, Universitatea Spaţială Internaţională, ISU, din Strasbourg, pentru a mă specializa mult mai bine.” 

Deşi nu ştie exact când vor avea loc următoarele selecţii internaţionale pentru astronauţi, se pregătește pentru acestea, deoarece scopul lui primordial este a ajunge al doilea român astronaut. „Selecțiile depind politicile internaţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene, ESA, NASA. Deci noi vom merge ca români în spaţiu prin ESA în primul rând pentru că suntem stat membru.”, a mai spus Cristian Lazăr.

Îi urăm mult succes în a-și atinge scopul!

Sursă info: digi24.ro
Foto: Facebook