Turnul Primăriei înfrumusețat de o expoziție de pictură

de |

Turnul Primăriei înfrumusețat de o expoziție de pictură

Turnul Primăriei Oradea găzduiește de azi o expoziție de pictură intitulată „Fețe, Fețe”. Galeria de portrete aparține artistului vizual Liana Corb.  Perioada de expunere a portretelor în Turnul Primăriei este între 22.03.2018 – 31.03.2018.

Artist, Liana Corb

Liana Corb s-a născut în Beiuș, și are la activ o serie de expoziții de pictură atât în țară cât și în străinătate, bucurându-se de un real succes.

Picturile expuse în Turnul Primăriei reprezintă viziunea ei în urma căutărilor întreprinse pe parcursul a doi ani și jumătate, generate de nevoia personală de a găsi noi formule estetice și modalități de exprimare proprii. Prin realizarea acestei expoziții, artista își reafirmă preocuparea continuă față de reprezentarea figurii umane. Expozițiile anterioare ale artistei au avut de asemenea ca subiect central fața umană.

Liana Corb și-a fundamentat și construit limbajul folosit în realizarea portretelor pe introspecție și auto reflecție. Artista dorește să accentueze trăsăturile dominante ale fiecărui personaj în parte. Portretele realizate nu reprezintă personajul ci  o anumită categorie socială, accentuată de tensiunile interioare și trăsăturile caracteristice

Tot ca amprentă personală a Lianei Corb, se pot observa culorile puternice folosite, de factură expresionistă a ajutat-o pe artistă într-un mod consistent la realizarea acestor lucrări, acompaniată fiind de tușa largă, generoasă. Această galerie de portrete constituie o modalitate de căutare a unor realități psihologice sau spirituale, nicidecum reproducerea unor însușiri exterioare surprinse fotografic.

Sursă informații și foto:oradea.ro