Tu din ce motiv ai zâmbit azi?

de |

Ai zâmbit azi? Cât de des ți se întâmplă să mergi pe stradă și să fii atât de captat de frumusețea care te înconjoară încât să uiți de orice gând care poate cu câteva minute înainte îți ținea mintea ocupată?

Să pășești suav pe aleile parcurilor sau pe malul râurilor și să zâmbești doar pentru că ești fascinat de splendoarea câtorva lebede care își arată eleganța pe Criș, de razele soarelui care pătrund printre ramurile înverzite ale copacilor, de porumbeii care așteaptă să fie hrăniți de un copil zburdalnic, un bătrânel simpatic sau un cuplu de tineri care radiază datorită fericirii pe care o resimt?

Foto: Richard Rusinariu

Din fericire, Oradea ne oferă o multitudine de locuri unde plutesc zâmbete. Fie că traversăm pietonala sau Piața Unirii, un copil care se joacă printre porumbei, un grup de tineri care se oprește lângă statui pentru a-și face poze sau poate un cuplu al deceniilor trecute care stă pe o bancă și privesc toată activitatea orădenilor, vor imprima mereu pe fața observatorilor un zâmbet sincer.

Foto: Larisa Cuc

Dacă mergem în oricare dintre parcurile orașului, aglomerația de verde, mirosul îmbietor al ierbii și al frunzelor, poate și câteva acorduri de chitară ale unui artist care aici iși găsește inspirația, îți vor face sufletul să zâmbească.

Foto: Tudor Vâșcan

Poate în ultimul timp s-a constatat că oamenii nu se mai bucură de micile frumuseți pe care natura și societatea ni le oferă. Poate s-a observat că există trecători care nu mai iau în seamă aceste banale motive de zâmbit, însă acest lucru poate fi schimbat într-o clipă. Avem nevoie doar de o clipă ca să arătăm lumii că trăim, că suntem mândrii de ceea ce avem în jur. Nu ne răpește din timp, nu necesită planificare anterioară și nici nu costă. Trebuie doar să învățăm să fim observatori ai frumosului pe care îl găsești în lucrurile simple, care îți vor da motive de zâmbit.

zâmbit
Foto: Meda Merka

Articol scris de Bianca Feric.
Foto sus : Adam Freundlich