Trupa Arcadia, turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”

de |

Trupa Arcadia, turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”.

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua în perioada 16 – 23 mai un turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu. Invitația a venit din partea Consulatului Onorific al României în Suedia și Asociației Kultur Utan Granser (Cultura fără frontiere), reprezentată de doamna Olivia Costea, Consul Onorific și președinte al asociației și domnul Zoltan Schapira, regizor de teatru.

Evenimentul se încadrează în seria manifestărilor dedicate Marii Uniri. Scopul principal este acela de a promova România prin valorile culturale pe care le are. Printre aceste valori se numără și spectacolele de teatru, mai ales cele de tipul lui „Gulliver”, inovatoare, care îmbină teatrul de păpuși clasic cu scenografia 3D.

Spectacolul „Gulliver” se va juca în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii din orașul Sölvesborg, unde va fi prezentată o variantă a spectacolului cu vocea naratorului în suedeză, dar vor fi susținute reprezentații și pentru comunitățile de români din zonă, în Norgesunds Hembygdsförening (sâmbătă, 19 mai, de la ora 11:30), Olofström (luni, 21 mai, de la ora 13:00), Norije (marți, 22 mai, de la ora 10:00) și Karlskrona (marți, 22 mai, de la ora 18:00).

Invitația de colaborare venită din partea Suediei se dorește a fi începutul unui parteneriat cultural pe termen lung, motiv pentru care vor avea loc întâlniri între reprezentantul Teatrului Regina Maria, Victoria Balint – director artistic al Trupei Iosif Vulcan și oficialități și reprezentanți de instituții de cultură suedezi.

Actorii Trupei Arcadia care vor pleca în Suedia cu spectacolul „Gulliver” sunt: Florian Silaghi, Alexandru Pop, Zentania Lakatos, Egyed Consuela, unde se vor întâlni cu regizorul Radu Dinulescu și scenograful Armand Kleinberg.