Spaima zmeilor și trupa Arcadia

de |

Iată că a venit vremea să ne reamintim că… juniorii noștri adoră poveștile, iar teatrul este spațiul ideal pentru ca această esență a copilăriei să prindă viață și consistență. Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria Oradea, sau cum îl știm noi mai pe scurt, „teatrul de păpuși”, oferă de ani buni celor mici spectacole care să îi invite cu brațele deschise în lumea inedită a poveștilor istorisite pe scenă.

În 22 Octombrie, copiii au înviorat sala Teatrului Arcadia urmărind cu ochii mari și curioși cum Stan Bolovan îi înfruntă pe Zmeuț, Zmeu, Zmăoc și Mama Zmeilor, triumfând prin istețimea sa. Fiind o dramatizare după Ioan Slavici, spectacolul Stan Bolovan – Spaima Zmeilor este o poveste românească plină de haz despre familie, curaj, iscusință și misterele care stau ascunse „pe tărâmul celălalt”. Atât regia cât și dramatizarea sunt semnate de Maria Mierluț, asistent de regie este Florian Silaghi, iar scenografia a fost realizată de Oana Cernea. Echipa de actori alcătuită din Florian Silaghi, Zentania Lupșe, Rin Tripa, Andrei Fazecaș, Florin Stan, Igor Lungu și Armanca Serac au adus la viață ființele reale sau fabuloase, fie mânuind cu dibăcie marionetele atractive și amuzante, fie costumându-se ei înșiși în personajele interpretate. În final, spectacolul a fost recompensat cu aplauzele calde ale prichindeilor și ale părinților care i-au îndreptat spre acest mic univers nesfârșit al poveștii prin teatru.

Și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus poveste-așa… dar nu înainte de a vă invita la un alt spectacol pentru juniori: „O mie și una de frontiere” de Radu Dinulescu, regia: Luis Montoto, duminică, 30 Octombrie, ora 11, la Sala Arcadia.

Articol scris de Andreea Lupu