Robot medical 100% românesc, realizat în Oradea

de |

Robot medical 100% românesc, realizat în Oradea.

Acum patru ani, Andras Kapy a pus bazele start-up- ului său de tehnologie medicală, numit AxoSuits, doar cu banii de acasă. Suma deținută fiind de aproximativ 10000€,  plus a obținut ajutorul unor investitori care au văzut potențial în acest proiect.  Acum, echipa coordonată de Andras a reuși să realizeze primul exoschelet complet românesc- robot medical -, un dispozitiv ce ajută pacienții imobilizați în scaunul cu rotile.

În 2013, când s-au pus bazele acestui proiect, existau numai doi furnizori ce ofereau spre vânzare echipamente de acest tip, pentru persoanele cu probleme motorii, iar spitalele aveau la dispoziție numai câteva astfel de aparate, ceea ce însemna existența unei nevoi uriașe.

Acum, în 2017, AxoSuits și-a atins ținta: aceea de a crea un exoschelet bun, însă la un preț decent. Coordonatorii proiectului declară că prețul produsului ar urma să fie în jurul sumei de 25000€, de cinci ori mai ieftin decât prețurile competitorilor, ținând cont că un exoschelet fabricat de firma Rex, din Noua Zeelandă, ajunge să coste chiar și 150000$.

Sursă informație aici.