Restaurarea Palatului Moskovits Miksa aproape de final

de |

Restaurarea Palatului Moskovits Miksa aproape de final.

Conform site-ului oradea.ro, lucrările de reabilitare a Palatului Moskovits Miksa sunt finalizate în proporție de 80%. Restaurarea Palatului a fost începută în luna ianuarie a anului 2016, și va fi încheiată la finalul lunii octombrie a anului curent.

Construcția face parte din obiectivele în stilul Art Nouveau (Secession) din Oradea, și este compusă dintr-un imobil construit la începutul secolului XX, la intersecția străzii Republicii cu Parcul Traian, în jurul unei curți interioare. Tipul acesta de clădire era des întâlnit în acea perioadă. În prezent, la etaj se găsesc apartamente cu locatari iar la parterul construcției sunt spații comerciale.

Firma care se ocupă de aceste lucrări este S.C.Abed Nego Com S.R.L., reabilitarea fiind realizată în cadrul Programului Multianual pentru Reabilitare Fațade. Din valoarea totală a lucrărilor, care este de 667.439,86 lei, Primăria Municipiului Oradea acoperă 20%, iar diferența sumei va fi recuperată de la proprietarii imobilului. Lucrările au fost aprobate prin H.C.L. nr. 663/2015 și H.C.L. nr. 718/2016.

Sursă foto: oradea.ro