Restaurantul orădean Reliva, nominalizat în „Oscarul Culinar”: Gault & Millau

de |

Restaurantul orădean Reliva, nominalizat în „Oscarul Culinar”

Gault & Millau, primul ghid gastronomic internațional intrat pe piața românească, a selectat restaurantul orădean Reliva pentru prima ediție în limba română. Este prima publicație cu renume mondial care îşi îndreaptă atenţia spre România. Faptul că un restaurant din Oradea apare în prima ediție, nu poate decât să ne bucure.

Conceptul Gault & Millau are o vechime de peste 50 de ani. Acesta a apărut prima data în Franța în anul 1962. Inițiativa a aparținut celor doi jurnaliști pasionați de gastronomie: Henri Gault si Christian Millau. Împreună aceștia au decis să lanseze un ghid independent al restaurantelor. Până în prezent, conceptul s-a răspândit în douăzeci de țări, fiind un punct de referință în gastronomie pe toate continentele.

Menționăm un paragraf din scrisoarea adresată restaurantului Reliva de către echipa Gault & Millau:

„Ne face plăcere să vă anunțăm că restaurantul dumneavoastră a fost selectat de către echipa noastră de evaluatori independenți și va apărea în prima ediție din România a ghidului Gault&Millau România. Felicitări pe aceasta cale din partea întregii echipe Gault&Millau România pentru recunoașterea calității meniului și a serviciilor oferite in restaurant!”

Gala Gault&Millau, va avea loc luni, 14 mai, in București.

În cadrul acestei gale se va lansa oficial ghidul Gault&Millau 2018. De asemenea, se vor acorda premii pentru mai multe categorii, inclusiv cel mai râvnit premiu – Cheful anului și va fi anunțat punctajul obținut de fiecare din restaurantele din ghid.

Pagina de Facebook a ghidului culinar ne spune că:  „prima ediție a ghidului Gault&Millau include 141 de localuri – 90 de restaurante și 51 de POP-uri din 6 orașe (București, Cluj, Timișoara, Oradea, Sibiu, Brașov). Foarte curând, în luna mai, vom afla și care sunt notele, bonetele și premiile Gault&Millau România 2018 – mult succes tuturor celor selectați!

Mult succes le dorim și noi celor de restaurantul orădean Reliva și felicitări pentru apariția în prima ediție a ghidului Gault&Millau România!

Mai multe detalii despre Restaurant Reliva puteți găsi în acest articol.

Fotografii preparate Reliva preluate de aici.