Reliva a obţinut cel mai mare punctaj din Oradea, la gala Gault&Millau

de |

Reliva a obţinut cel mai mare punctaj din Oradea, la gala Gault&Millau

90 de restaurante şi 51 de localuri POP din Oradea, Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost selectate în prima ediţie a ghidului Gault&Millau România. Ghidul a fost lansat oficial în cadrul unei gale pe 14 mai. Aici s-au anunţat de asemenea premiile Gault&Millau România precum şi clasamentul oficial al restaurantelor pentru 2018.

Procentul cel mai mare (70%) în evaluarea unui restaurant este legat strict de meniu, de ceea ce este oferit clienţilor. Serviciul, atmosfera, designul, şi alte detalii reprezintă diferenţa de 30% din punctajul final.

Sistemul de notare este de la 0 la 20. În ghid sunt prezente doar restaurantele cu minim 10 puncte în urma evaluării. Pe lângă puncte, restaurantele primesc şi bonete. Se oferă: 1 bonetă pentru restaurantele cu note între 11 şi 12.5, 2 bonete pentru restaurantele cu note între 13 şi 14.5, 3 bonete pentru restaurantele cu note între 15 şi 16.5, 4 bonete pentru restaurantele cu note între 17 şi 18.5 şi 5 bonete pentru restaurantele cu note între 19 şi 19.5, acesta fiind şi punctajul maxim care se poate obţine. Restaurantele cu note între 10 şi 11 nu primesc bonete.

Din Oradea, primele 5 restaurante au fost: Reliva, care a obţinut cel mai mare punctaj din oraş (12 puncte şi o bonetă), iar apoi au urmat la egalitate alte restaurante precum MEATic, Allegria, Hotel Stokker şi Via29.

Restaurantele din România, şi implicit Oradea vor deveni mai vizibile şi mai conectate cu ce se întâmplă în lumea gastronomică internaţională. Ne bucurăm pentru punctajul foarte bun obţinut de restaurant Reliva şi aplaudăm atât echipa restaurantului, dar mai ales pe chef Lavinia Maier.

Foto sus şi sursă date: finesociety.ro