Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității

de |

Astăzi, 25 octombrie 2016, Regele Mihai I al României împlinește onorabila vârstă de 95 de ani. Cu această ocazie, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește expozițita „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

„Expoziția a fost realizată de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, curatorii acesteia fiind Oana Demetriade, Mihai Demetriade şi Mădălin Hodor, cercetători în cadrul acestei instituţii. Partener în realizarea expoziţiei este Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Filiala Bihor. Evenimentul vine să aducă în spațiul public imagini cu documentele din dosarul de urmărire al Regelui Mihai I, pe parcursul celor patru decenii de exil” – sursă text AICI.

Sunt expuse douăzeci de panouri: copilărie, tinerețe, momentele cheie din viața sa, în exil, imagini „inedite și în premieră cu sau despre Regele Mihai”…

Doritorii vor putea vizita expoziția de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (corpul A, parter). Expoziția va rămâne în muzeu până în data de 8 noiembrie 2016.

Sursă foto AICI