Reabilitarea Centrului de zi Prietenia

de |

Reabilitarea Centrului de zi Prietenia.

Proiectul “O cană de fericire”, organizat de către Rotaract Club Oradea, a avut cea de a opta ediție în decembrie 2016. Scopul acestui eveniment caritabil a fost strângerea de fonduri necesare pentru reabilitarea Centrului de zi Prietenia din comuna Popești. În urma eforturilor depuse timp de trei săptămâni s-a reuşit strângerea sumei necesare..

Membrii Rotaract Club Oradea au preluat serviciile de reabilitare a clădirii în care își desfășoară activitatea Centrul de zi “Prietenia”. Lucrările efectuate sunt: izolarea termică a podului și a exteriorului clădirii, reparaţia acoperișul, înlocuirea obiectelor sanitar. Alte lucrări efectuate au fost: montare gresie și faianță în grupul sanitar și pe hol, a fost modernizată instalația electrică, s-a renovat clădirea pe interior și exterior și s-a construit un corp nou pentru centrala termică.

Toate aceste lucrări în valoare de 33.000 lei s-au facut cu ajutorul unei firmei de construcții din Oradea și a unor furnizori de materiale de construcții din Oradea.

Sâmbata trecută, pe 24 iunie, echipa Rotaract Club Oradea a contribuit la modernizarea spațiului de joacă din curtea aferentă centrului în cadrul unui workshop, prin vopsirea leagănelor și a toboganelor, reabilitarea și dotarea masei de ping-pong, schimbarea panoului coșului de baschet, vopsirea băncilor și înlocuirea scărilor de lemn a toboganului. Pe viitor se doreşte dotarea sălii de curs a Centrului de zi Prietenia, cu bănci de lemn și patru calculatoare funcționale.