Punctul termic 100, adus la viaţă de street art

de |

Punctul termic 100, adus la viaţă de street art

Considerate frecvent cele mai urâte clădiri din orașul nostru, punctele termice încep să prindă viaţă. Și asta cu ajutorul unor artiști care, cu ajutorul imaginaţiei și a îndemânării, au reușit să schimbe faţa punctului
termic cu numărul 100, de pe strada Aluminei, prin street art.
Peretele exterior al clădirii, cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, înfățișează acum o insectă gigantică, plină de culoare. Ideea transformării clădirilor dominate de gri ce adăpostesc punctele termice din oraș aparține societății Termoficare Oradea, care plănuiește astfel, cu ajutorul artiștilor plasticieni de la Facultatea de Arte Vizuale, să schimbe înfățișarea altor câteva zeci de clădiri de acest fel, din toate cartierele orașului.

Inițiativa societății de termoficare a fost lăudată atât de cei de la Facultatea de Arte Vizuale, dar mai ales de simpli orădeni, care se bucură acum de culoarea pe care reabilitarea acestui punct termic a adus-o zonei. Costul unei astfel de transformări, care include și amenajarea spațiului verde din jurul clădirii, este de aproximativ 10.000 de lei.

Street art este un termen folosit pentru a descrie  o artă vizuală creată în locații publice. De obicei o operă de artă executată în afara contextului tradițional pentru a expune arta. Alți termeni pentru acest tip de artă pot fi „arta urbană”, „arta publică independentă”, „post-graffiti” și „neo-graffiti”. Formele și materialele uzuale pot include graffiti cu vopsea cu pulverizare, graffiti de stencil, autocolante, instalații stradale și sculptură. Street art a câștigat tot mai multă popularitate în secolul XXI.

Sursă informații: http://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/

Sursă foto: oradeaindirect.ro