Proiecte de regenerare urbană pentru Oradea

de |

Proiecte de regenerare urbană pentru Oradea

Reconfigurarea unor zone de locuit, demolarea unor clădiri dezafectate, și alte lucrări de amenajare a unor zone din cartierele orădene constituie proiecte de regenerare urbană.

„Două dintre aceste proiecte de regenerare urbană sunt cele care vizează curtea interioară a blocurilor din Centrul Civic, respectiv din șanțul Cetății (zona din spatele sediului Poliției Rutiere) și  zona străzii Milcovului, în apropiere de liniile CFR. Toate aceste proiecte, dar și cele care vor urma vor respecta procedura de co-urbanizare, adică ele se implementează doar după consultarea publică a locuitorilor zonei vizate”, a spus primarul municipiului Oradea.

În zona străzii Milcovului se finalizează demolarea clădirii P+1 (fosta cantină Criortex), respectiv garajele aflate pe terenul expropriat. Până la sfârșitul lunii iunie va avea loc consultarea cetățenilor cu privire la reconfigurarea zonei lor de locuit Soluțiile de amenajare sunt: spații de parcare, zone verzi, terenuri de sport, alte zone de relaxare. Spațiul din spatele acestei zone va f destinat unor noi locuri de parcare. În cea de-a doua parte a lunii iulie vor începe lucrările de amenajare.

Urmează și asfaltarea drumurilor neasfaltate de pe str. Milcovului, plus găsirea unor soluții de traficare pe str. Anderson Nexo, str. Caraiman, str. Milcovului.

Șanțul Cetății

În Șanțul Cetății se vor amenaja spații de parcare pe soluția convenită cu asociațiile de proprietari. Consultarea cu publicul se va face până la sfârșitul lunii iunie. În luna iulie va începe executarea lucrărilor.

Pentru viitor, Primăria Oradea are în vedere și alte proiecte de regenerare urbană, cum ar fi reconfigurarea zonei ocupate de fosta Piața Velența dezafectată. Totodată, urmează să înceapă procedura de ecologizare a terenului din zona Barcăului, în vederea realizării Coridorului Verde.

Sursă: oradea.ro