Prima zi la Cetatea Ideală

de |

Ieri, 17 noiembrie 2016, a fost Ziua Internațională a Filosofiei, decretată de UNESCO. Asociația Culturală Noua Acropolă răspunde acestei inițiative printr-un program constant de cursuri, conferințe și activități dedicate exprimării soluțiilor oferite omului modern de filosofie.

Pentru a celebra momentul, Filiala Oradea organizează Zilele Filosofiei – Cetatea Ideală, eveniment care se întinde pe parcursul a trei zile, 17 – 19 noiembrie. Prima zi, joi, a cuprins o prelegere despre Filosoful în Cetatea Ideală și un tur ghidat pentru expoziția amplasată în Muzeul Cetății și Orașului Oradea, numită Arhitectura Sacră.

Prin intermediul prezentării realizate de Andreea Neacșu, responsabil pentru Filiala din Oradea au fost expuse teme precum: cetatea ideală în viziunea lui Platon, caracteristile omului care poate munci pentru acest Ideal, Regele Filosof; ordinea Li și omul Ju în viziunea lui Confucius, rolul maestrului în viața unui om care caută Adevărul; stoicismul și Idealul Înțeleptului. Concluzia prelegerii filosofice a fost orientată înspre afirmarea posibilităților individului de a contribui la o societate mai bună pentru prezent și viitor.

Programul zilei de vineri, 18 noiembrie, este următorul:

  • de la ora 18:00 tur ghidat al expoziției Arhitectura Sacră
  • de la ora 19:00 prezentări multimedia despre Geometria Sacră, Mandale, Megaliți și piramide, Temple chineze și japoneze, Biserici din Moldova și Catedrale Gotice.